Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Visionen for Sangkraft Guldborgsund er, at alle børn og unge skal blive fortrolig med deres egen sangstemme og kende til et fællesskab igennem sang. Billedet her er et arkivfoto, fra da Sophieskolen afholdt mgp for skoleeleverne. Foto: Anders Knudsen
Et tilbud om gratis workshop i sang for personalet i kommunens daginstitutioner er nu så populært, at andre faggrupper også søger om at deltage.

NYKØBING: Sangkraftcentret er ikke en realitet i Guldborgsund Kommune endnu, men opbakningen til det allerførste kursus har allerede været stor. Også fra andre, end det først var tiltænkt.

Et to timer langt sangkursus særligt henvendt til børn i daginstitutioner har nemlig vakt interesse hos både personalet i flere indskolingsklasser og fra Hovedbiblioteket. Mennesker, der gerne vil arbejde med sang og børn, men har brug for inspiration til gode øvelser.

Og kurset er i virkeligheden blot et eksempel på én af de fordele, der er ved at være sangkraftkommune, siger projektleder Mette Staalgaard Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis kommunen vil støtte projektet, så skal der etableres et sangkraftcenter.

Mette Staalgaard Nielsen, projektleder

- Guldborgsund Kommune har vist en stor interesse for at blive sangkraftkommune, og derfor har Sangens Hus lidt ekstraordinært valgt at tilbyde dette kursus helt gratis for primært personale i daginstitutioner.

Siden januar har hun undersøgt behovet for og opbakningen til et Sangkraftcenter i Guldborgsund. Og den fandt hun relativt hurtigt, tilføjer hun.

Også fra politisk side.

Udviklingsplanen og en ansøgning om et årligt kommunalt tilskud til et Sangkraftcenter blev drøftet i juni af Landdistrikter, kultur og fritidsudvalget. Ved mødet i august tages ansøgningen op igen, men nu som en beslutningssag.

- Hvis kommunen vil støtte projektet, så skal der etableres et sangkraftcenter, siger hun.

Engageret styregruppe

Et sangkraftcenter er i højere grad et fællesskab end en egentlig fysisk lokation med sang på skemaet. Det er en organisation, hvor lokale kræfter går sammen om at skabe mere sang til gavn for lokalområdet.

Flere pædagoger nævner integration i flæng. For sang er både godt for børn, der har svært ved at komme med i en gruppe og for børn, der er i gang med at lære at tale.

Mette Staalgaard Nielsen, projektleder

Og der er en bred opbakning fra netop miljøet. Med i styregruppen sidder repræsentanter fra musikundervisningen på lokale folkeskoler, fra Middelaldercentret, organister, chefen for Ensemble Storstrøm, Lungekoret, Soul Invitation og Gospelkoret Unique Stubbekøbing.

Der er derudover opbakning fra kirken, som stiller lokaler til rådighed, samt fra erhvervsliv, foreningsliv, bibliotek og uddannelsesinstitutioner.

Sangkraftcentrets opgave er at bygge bro mellem disse umiddelbart forskellige miljøer og på den måde sikre adgang til en vifte af sangfællesskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Musik rimer på integration

Og det er især noget, som flere af de yngre pædagoger efterspørger. På pædagoguddannelsen er der ikke det store fokus på musik, og hvis der er, er det et kort kursus, som man selv kan vælge til.

Visionen for Sangkraft Guldborgsund:

I Guldborgsund skal alle kunne rejse igennem livet med sang.

Vi vil med sangen som fundament fremme fællesskaber, indlæring, tryghed, livsglæde, sangglæde, sundhed, talent, bosætning og samarbejde på tværs.

Vi vil være et bindeled mellem kommunale institutioner, kulturinstitutioner, kirker, erhverv, kor og musikliv for at skabe samarbejde, fælleskab og vidensdeling omkring sang.

Alle børn og unge skal blive fortrolig med egen sangstemme, kende til fællesskab igennem sang og have mulighed for at blive god til at synge.

- Jeg har arbejdet som sangkonsulent hos Sangglade børnehaver, og jeg mærker en kæmpe entusiasme for at arbejde med sang. Flere pædagoger nævner integration i flæng. For sang er både godt for børn, der har svært ved at komme med i en gruppe og for børn, der er i gang med at lære at tale. Både at tale dansk eller at tale i det hele taget, siger Mette Staalgaard Nielsen.

Kurset på Kumus finder sted 24. august og har en tilmeldingsfrist 19. august. Der er fortsat ledige pladser.

På kurset vil man igennem to timer afprøve forskellige øvelser og lege, der både kan bruges ved "De små synger"-dagen, der i år finder sted 8. september. Eller bare helt generelt en onsdag formiddag.

  • 11 nyk skole mgp03
    Visionen for Sangkraft Guldborgsund er, at alle børn og unge skal blive fortrolig med deres egen sangstemme og kende til et fællesskab igennem sang. Billedet her er et arkivfoto, fra da Sophieskolen afholdt mgp for skoleeleverne. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Her holder børnene fri på store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum