Annonce
Guldborgsund

SATSER NYT MED PERSONALE FRA MICHELIN-RESTAURANT

Der er nye ansigter på Restaurant Vinkælderen. I køkkenet finder man kokken Gustav Dybdahl Persson (længst til venstre) og køkkenchef Rasmus Satsmann, som begge er vokset op i Nykøbing. Og på gulvet finder man Emilie Sterregaard Balterød, der er ansat som restaurantchef. Indehaver Mads Skov vil man stadig kunne finde, når han hjælper med at servere om aftenen. Foto: Maria Glasius Lange
Restaurant Vinkælderen er tilbage med aftenkortet og smagsmenuerne. Men det bliver ikke helt som før. Mads Skov har allieret sig med et hold unge stjerner med en fortid på en københavnsk Michelin-restaurant og skabt Vinkælderen 2.0.

NYKØBING: Udviklingen er på mange områder i fuld gang på Falster, og det gælder også i restaurantverdenen. I løbet af de seneste tre år er nye spisesteder skudt op og med stor succes. Flere af dem er blevet anbefalet i både danske og skandinaviske aviser og ugeblade, og ofte er det ikke til at få et aftenbord i weekenden, medmindre man tager månedskalenderen frem.

Mads Skov, der ejer Restaurant Vinkælderen i Slotsgade med sin familie, var klar til at hoppe med på den vogn. Og da hans kone Sarah er på barsel, og hans svigerforældre ligeså roligt har trukket sig fra køkkentjansen, var det oplagt at skabe et nyt hold. Et hold, der kunne udvikle restauranten til Vinkælderen 2.0.

Når man i dag træder ned i restauranten, møder man som det første det smilende ansigt på Emilie Sterregaard Balterød, der er ansat som restaurantchef. Og når hun serverer retterne på bordet, er de kokkereret af den nye køkkenchef Rasmus Satsman og af Gustav Dybdahl Persson, der har fået titlen som Verdens Bedste Medarbejder.

Annonce


Vi er vant til ansvar, fordi Formel B var drevet af elever. Man fik derfor meget hurtigt et ansvar for at stille an og bestille varer. Det har altid bare ligget i blodet på os.

Rasmus Satsmann, køkkenchef
Råvarerne bliver i endnu højere grad lokale i køkkenet på Vinkælderen. Der vil være stærke smage og et skarpt look ved serveringen. Det solide måltid kan man stadig få, og derudover kan man få en smagsmenu, som er sammensat af fem forskellige retter udvalgt af køkkenchefen. Foto: Maria Glasius Lange

Alle er de 25 år, gode venner og direkte hjemvendt fra et grønlandsk restauranteventyr. Emilie og Rasmus er udlært fra den et-stjernede restaurant Formel B på Frederiksberg og er netop flyttet sammen i Nykøbing. Rasmus og Gustav kender hinanden helt tilbage fra folkeskoletiden i Nykøbing og har derudover boet sammen i København.

Har fundet dansen

Det nye hold kender altså hinanden ret godt. Og for Mads Skov, der har overladt en stor del af ansvaret til sine nye chefer, er det landet som en stor lettelse. Han vil stadig være en form for høvding, der tager sig af den praktik, der er ved at eje en restaurant. Og det er ham, der står på mål for stedet. Men det giver ham tid til også at kunne være far for lille Eddy, imens de unge passer biksen.

- Vi er vant til ansvar, fordi Formel B var drevet af elever. Man fik derfor meget hurtigt et ansvar for at stille an og bestille varer. Det har altid bare ligget i blodet på os, forklarer Rasmus Satsmann.

Rasmus Satsmann er nyudnævnt køkkenchef på Restaurant Vinkælderen. Han er født i Aalborg og flyttede til Nykøbing med familien i løbet af folkeskolen. Her mødte han Gustav Dybdahl Persson, som nu er ansat som kok samme sted. Foto: Maria Glasius Lange


Vi kan se det på gæsterne, når de tager den første bid. Øjnene lyser op, og de får et stort smil på læben. Det er vi selvfølgelig vildt glade for.

Rasmus Satsmann, køkkenchef

Og det er den gode erfaring, der kan sikre en god service og udsolgte borde hele weekenden, mindre end en uge efter, at de er startet op.

- Det er et hold, der kan deres kram. Det handler om at finde dansen, og så behøver man ikke at sige noget. Så skal man bare kigge på hinanden, når det er møgtravlt, og med det samme ved man, hvilket behov den anden har.

De havde alle tre andre kort på hånden, da jeg kontaktede dem, men det var nok det her jeg kunne lokke dem med. At de kunne være med til at drive biksen og opleve, hvordan det er at være restauratør, uden at skulle stå på mål for det.

Mads Skov, indehaver af Restaurant Vinkælderen

De har alle tre mærket varmen fra lokalsamfundet, hvor kunderne nysgerrigt har budt dem velkommen.

- Og folk har også taget godt imod maden. Vi kan se det på gæsterne, når de tager den første bid. Øjnene lyser op, og de får et stort smil på læben. Det er vi selvfølgelig vildt glade for, siger Rasmus Satsmann.

Annonce

Niveauet skal løftes

Han vil gerne langsomt løfte niveauet på restauranten. De mange stamgæster skal stadig føle, at det er det samme sted, de er kommet til. Byen skal stadig kende Vinkælderen for hyggelige omgivelser, og det er ikke en ambition, at det skal være en Michelin-restaurant, forklarer Mads Skov.

Emilie Sterregaard Balterød er uddannet fra Formel B på Frederiksberg og er nu restaurantchef på Vinkælderen. Hun er vokset op i Tølløse på Midtsjælland og bor nu i Nykøbing med sin kæreste Rasmus Satsmann. Foto: Maria Glasius Lange

Menukortet, der køres nu, er det første i over syv år, som Mads Skov ikke har været inde over. Det er ligeså vildt for ham, men han er klar til at lægge ansvaret på de nye medarbejdere.

- De havde alle tre andre kort på hånden, da jeg kontaktede dem, men det var nok det her jeg kunne lokke dem med. At de kunne være med til at drive biksen og opleve, hvordan det er at være restauratør, uden at skulle stå på mål for det. Det er en god erfaring at få med i hatten.

Restaurant Vinkælderen er åben onsdag til lørdag fra klokken 17.30.

Annonce
Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Annonce
Annonce
112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Annonce
Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

Annonce
Annonce