Annonce
Guldborgsund

Seks sejlklubber er igen klar til at afvikle populær kapsejlads

Guldborgsund Baltic Race finder i år sted fra 25.-28. august med start fra Sejlforeningen Vikingen. Arrangørerne har overvejet, om starten skulle rykkes til Guldborg. Men sejlerne kan godt lide udfordringen med at komme op igennem et noget snævert Guldborgsund. Arkivfoto: Anders Knudsen 
Seks lokale sejlklubber står igen sammen om afviklingen af Baltic Race - en kapsejlads, der i år har udvidet muligheden for at sejle flere sammen end blot to personer.

GULDBORGSUND: Man kan næsten ikke sige det for mange gange. Samarbejder er næsten altafgørende for at skabe et succesfuldt arrangement.

Da Guldborgsund Baltic Race sidste år blev afviklet for første gang, oplevede klubberne for alvor, hvad man kunne sammen med et højt antal frivillige og et højt antal ressourcer.

Jeg er så glad for sådan et arrangement, hvor sejlklubberne går sammen. Det er årsagen til, at det giver så god mening at sponsorere det.

Ole K. Larsen (V), formand for udvalget for landdistrikter, kultur og fritid

Med kommunens hjælp kunne man blandt andet sikre, at både Guldborgbroen og Frederik 9. bro stod åbne for deltagerne til at komme igennem - som den eneste kapsejlads i Danmark.

Annonce

Derfor greb alle parter mandag glædeligt kuglepennen og skrev under på partnerskabskontrakten for dette års Guldborgsund Baltic Race. En konkurrence, der finder sted fra 25.-28. august.

Direktør for teknik og miljø i Guldborgsund Kommune Christian Refstrup skriver under. Ved siden af ham er udvalgsformand Ole K. Larsen (V) og Per Thomsen fra sejl- og motorbådsklubben Grønsund klar. Foto: Maria Glasius Lange

- Jeg er så glad for sådan et arrangement, hvor sejlklubberne går sammen. Det er årsagen til, at det giver så god mening at sponsorere det, lød det fra Ole K. Larsen (V), der er formand for landdistrikter, kultur og fritidsudvalget.

Flere besætningsmedlemmer

1. marts åbnede tilmeldingen, og 24 personer har indtil nu meldt sig til. Blandt andet har den nye mulighed for at deltage med en besætning på helt op til fem personer været populær.

For os betyder det ikke så meget, hvor mange der er om bord. Det handler om at promovere vores område og den fantastiske natur.

Carl Erik Hansen, Sejlforeningen Vikingen

- Den gruppe dyster ikke mod de andre, hvor der kun er én eller to sejlere ombord. Men det giver muligheder for uerfarne sejlere eller for dem, der måske har følt sig lidt for gamle til kun at være to, siger Carl Erik Hansen fra Sejlforeningen Vikingen, der sammen med klubkammeraten Michael Saunte og Per Thomsen fra Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund udgør styregruppen.

- For os betyder det ikke så meget, hvor mange der er om bord. Det handler om at promovere vores område og den fantastiske natur.

Udover at udvide udvide antallet af tilladte besætningsmedlemmer, vil der i år også være et øget fokus på at henvende sig til kvinder. To af de 24 tilmeldte er kvinder, og stiger det tal, vil det være en gevinst for konkurrencen, mener arrangørerne.

Annonce

Helikoptere i luften

Sikkerheden er høj, som den har været de øvrige år. For når man sejler kapsejlads, er det påbudt at bære redningsvest hele tiden og ikke blot at have den liggende i båden.

Det og de øvrige sikkerhedskrav tjekkes torsdag morgen, inden de første sejlere tager ud på den lange distance. Kan de ikke leve op til reglerne, diskvalificeres de.

Fra klubhuset hos Sejlforeningen Vikingen sidder der konstant to personer og overvåger bådene ved hjælp af en tracker. På den måde kan de øjeblikkeligt hjælpe, hvis en båd sidder fast, mister sin tracker eller laver store fejl, der vil gøre det umuligt at nå mål inden for tiden.

Blandt andet hjalp de et år en fransk sejler, der krydsede enormt bredt - stort set kyst til kyst mellem Karrebæksminde og Langeland.

- Der måtte vi ringe til ham og høre, om han ikke ville hjælpes, da han med den taktik først ville være i mål omkring jul. Først takkede han nej, men anden gang tog han alligevel imod hjælpen, siger Carl Erik Hansen.

I 2019 måtte de tre gange sende en helikopter af sted for at hjælpe sejlerne. Uden en tracker på sejlerne havde de ikke kunne reagere tilpas hurtigt.

Udover sikkerheden roses kapsejladsen for at være navigationsmæssigt udfordrende. Der er få krav for, hvordan de tre ruter skal sejles, og det overlader mere ansvar til navigatøren.

Ønsker man at tilmelde sig, er det muligt indtil 15. juli.

Annonce
Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Annonce
Annonce
Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Guldborgsund

MØD DRENGENE PÅ BRÆNDTE EGE

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Lolland

HER ARBEJDER MAN MED AT SKAFFE RENT DRIKKEVAND - TIL ALLE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

112

MYSTISK BRAND I REDSKABSKUR VED SKOLE

Guldborgsund

SYGEHUS: RS-VIRUS HAR RAMT TIDLIGERE I ÅR

Livsstil

LAN DIN EGEN JULESNAPS - DU KAN GODT NÅ DET

Guldborgsund

91-ÅRIG NYDER STADIG SIN AFTENWHISKY

Lolland

HER ER DER EKSTRA BEHOV FOR SALG AF KLEJNER

Guldborgsund

BILFORHANDLER ÅBNER FOR KRÆMMERMARKED

Annonce
Annonce