Annonce
Guldborgsund

Seks sejlklubber er igen klar til at afvikle populær kapsejlads

Guldborgsund Baltic Race finder i år sted fra 25.-28. august med start fra Sejlforeningen Vikingen. Arrangørerne har overvejet, om starten skulle rykkes til Guldborg. Men sejlerne kan godt lide udfordringen med at komme op igennem et noget snævert Guldborgsund. Arkivfoto: Anders Knudsen 
Seks lokale sejlklubber står igen sammen om afviklingen af Baltic Race - en kapsejlads, der i år har udvidet muligheden for at sejle flere sammen end blot to personer.

GULDBORGSUND: Man kan næsten ikke sige det for mange gange. Samarbejder er næsten altafgørende for at skabe et succesfuldt arrangement.

Da Guldborgsund Baltic Race sidste år blev afviklet for første gang, oplevede klubberne for alvor, hvad man kunne sammen med et højt antal frivillige og et højt antal ressourcer.

Jeg er så glad for sådan et arrangement, hvor sejlklubberne går sammen. Det er årsagen til, at det giver så god mening at sponsorere det.

Ole K. Larsen (V), formand for udvalget for landdistrikter, kultur og fritid

Med kommunens hjælp kunne man blandt andet sikre, at både Guldborgbroen og Frederik 9. bro stod åbne for deltagerne til at komme igennem - som den eneste kapsejlads i Danmark.

Annonce

Derfor greb alle parter mandag glædeligt kuglepennen og skrev under på partnerskabskontrakten for dette års Guldborgsund Baltic Race. En konkurrence, der finder sted fra 25.-28. august.

Direktør for teknik og miljø i Guldborgsund Kommune Christian Refstrup skriver under. Ved siden af ham er udvalgsformand Ole K. Larsen (V) og Per Thomsen fra sejl- og motorbådsklubben Grønsund klar. Foto: Maria Glasius Lange

- Jeg er så glad for sådan et arrangement, hvor sejlklubberne går sammen. Det er årsagen til, at det giver så god mening at sponsorere det, lød det fra Ole K. Larsen (V), der er formand for landdistrikter, kultur og fritidsudvalget.

Flere besætningsmedlemmer

1. marts åbnede tilmeldingen, og 24 personer har indtil nu meldt sig til. Blandt andet har den nye mulighed for at deltage med en besætning på helt op til fem personer været populær.

For os betyder det ikke så meget, hvor mange der er om bord. Det handler om at promovere vores område og den fantastiske natur.

Carl Erik Hansen, Sejlforeningen Vikingen

- Den gruppe dyster ikke mod de andre, hvor der kun er én eller to sejlere ombord. Men det giver muligheder for uerfarne sejlere eller for dem, der måske har følt sig lidt for gamle til kun at være to, siger Carl Erik Hansen fra Sejlforeningen Vikingen, der sammen med klubkammeraten Michael Saunte og Per Thomsen fra Sejl- og Motorbådsklubben Grønsund udgør styregruppen.

- For os betyder det ikke så meget, hvor mange der er om bord. Det handler om at promovere vores område og den fantastiske natur.

Udover at udvide udvide antallet af tilladte besætningsmedlemmer, vil der i år også være et øget fokus på at henvende sig til kvinder. To af de 24 tilmeldte er kvinder, og stiger det tal, vil det være en gevinst for konkurrencen, mener arrangørerne.

Annonce

Helikoptere i luften

Sikkerheden er høj, som den har været de øvrige år. For når man sejler kapsejlads, er det påbudt at bære redningsvest hele tiden og ikke blot at have den liggende i båden.

Det og de øvrige sikkerhedskrav tjekkes torsdag morgen, inden de første sejlere tager ud på den lange distance. Kan de ikke leve op til reglerne, diskvalificeres de.

Fra klubhuset hos Sejlforeningen Vikingen sidder der konstant to personer og overvåger bådene ved hjælp af en tracker. På den måde kan de øjeblikkeligt hjælpe, hvis en båd sidder fast, mister sin tracker eller laver store fejl, der vil gøre det umuligt at nå mål inden for tiden.

Blandt andet hjalp de et år en fransk sejler, der krydsede enormt bredt - stort set kyst til kyst mellem Karrebæksminde og Langeland.

- Der måtte vi ringe til ham og høre, om han ikke ville hjælpes, da han med den taktik først ville være i mål omkring jul. Først takkede han nej, men anden gang tog han alligevel imod hjælpen, siger Carl Erik Hansen.

I 2019 måtte de tre gange sende en helikopter af sted for at hjælpe sejlerne. Uden en tracker på sejlerne havde de ikke kunne reagere tilpas hurtigt.

Udover sikkerheden roses kapsejladsen for at være navigationsmæssigt udfordrende. Der er få krav for, hvordan de tre ruter skal sejles, og det overlader mere ansvar til navigatøren.

Ønsker man at tilmelde sig, er det muligt indtil 15. juli.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

NYBYGGERI ER FØRSTE SKRIDT MOD FLERE LEJEBOLIGER

Annonce
Vejr

HED UGE MED EN ENKLET BYGE IND IMELLEM

Annonce
Forsiden netop nu
112

PÅVIRKET SPØGELSESBILIST I HØJ FART RAMMER PATRULJEVOGN

Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Guldborgsund

FALSTERS FESTLIGSTE FYRINDE ER 12 ÅR INDENI - OG LIDT KRØLLET PÅ YDERSIDEN

Lolland

KAGELÆKKER RESTAURERING AF DRONNING SOPHIES HUS

Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Lolland

TRAVL SOMMER FOR POSTBÅDEN

Guldborgsund

FILM UNDER ÅBEN HIMMEL: CINEMATEKET KOMMER TIL HESNÆS

Lolland

FREDERIKSDAL FORVENTER STOR KIRSEBÆRHØST I ÅR

Guldborgsund

MINISTER BESØGER NYT UDDANNELSESCENTER

Lolland

- JEG SER NOK MIG SELV SOM LIDT AF EN GOD, GAMMELDAGS PULVERHEKS

Maribo

DYREHOSPITAL UDVIDER: GÅR EFTER GULDET I KATTEVENLIGHED

Guldborgsund

SILO RIVES NED: 48 METER HØJ MAST REJSES I STEDET

112

HASH-FUND HOS 55-ÅRIG

Annonce
Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Lolland

SE BILLEDERNE: UNGDOMSSKOLE SØRGEDE FOR LARM OVER LOLLAND

Annonce
Annonce