Annonce
Lokal nyt

Serie om at være ung i coronatid

I det afsnit i "Centrum", Mick Øgendahl medvirker i, spiller han en folkeskolelærer, som forsømmer sine elever. Foto: Jesper Christensen

Mick Øgendahl er en af de mange kunstnere, som frivilligt deltager i ungdomsserien ”Centrum” om udfordringerne ved at være ung.

En ny ungdomsserie er for nylig blevet lanceret på YouTube. En serie for de unge, som går i de ældste klasser i folkeskolen og er de yngste årgange på ungdomsuddannelserne.

- Serien er skabt i en modreaktion på manglende dansk og aktuelt indhold til unge. For mens alt sættes på pause midt i coronatiden, så overtager store platforme som Netflix og TikTok de unges liv. Der er brug en no-budget version af Matador, som om nogle år kan give danskerne en indsigt i hvordan livet som ung under coronaen føltes.
- Vi har nemlig et ansvar for at give de unge noget at samles om, for ikke at øge den store ensomhed, som findes blandt seriens målgruppe, siger filminstruktøren Jonas Risvig, som står bag den nye serie ”Centrum”.

- ”Centrum” handler om, hvordan det er at være ung i corona-krisen, når sidste skoledag er aflyst, og når man ikke må kysse på ham, som man er forelsket i. Når venindens forældre drikker og ikke vil være derhjemme, og når savnet til vennerne giver dig følelsen af ensomhed, siger instruktøren.

Ungdomsserien er bygget sådan op, at de unge selv kan deltage i produktionen. Men mange kendte har også frivilligt meldt sig som medspillere i serien.

Blandt dem er Mick Øgendahl som er opvokset på Falster.

I et afsnit spiller han en folkeskolelærer, som helt har forsømt at være der for sine elever og aldrig rigtig er kommet i gang med den onlineundervisning, som han skulle.

- Der er en hel generation af unge, som i øjeblikket betaler prisen for, at vi skal passe på den ældre generation ikke bliver smittet med covid-19, siger Mick Øgendahl.

- De kan ikke komme i skole, ikke komme til eksamen eller afslutningsfester. For mange, som skal afslutte deres folkeskole i år, der et punktum i deres liv, hvor alt er koncentreret hjemme hos forældrene, hvor de unge ikke kan hænge ud med kammeraterne.

- De unge mangler deres normale frirum væk fra forældrene, hvor de kan forme sig selv. Hele denne ændrede hverdag og afsavn fylder meget mere i de unges liv, end vi gamle røvhuller nok går og forestiller sig, lyder det fra Mick Øgendahl.

Han mener, at hele denne tid, hvor de unges liv bliver sat på pause, kommer til at give et efterslæb - og at man fra officiel side ikke har gjort nok for at italesætte de unges udfordringer.

Foruden Mick Øgendahl er navne som Sarah Grünewald, Alex Høgh Andersen, Ruben Søltoft, Thor Farlov, Fanny Bornedal, Marie Boda, Stephania Potalivo, Jesper Groth, Carla Røder, Nikolaj Stokholm, Icekiid, Andreas Jessen, Thomas Korsgaard og Josephine Højbjerg på rollelisten.

Afsnittene til ”Centrum” skrives uge for uge af de unge og udgives så på Jonas Risvigs Youtube-kanal hver tirsdag og torsdag.

Du finder videoerne her: KLIK HER

Mick Øgendahl kunne godt finde tid til optagelserne, da han ligesom mange i hans branche måtte slette hele sin arrangementskalender.

Den ufrivillige pause bliver i øvrigt brugt på at arbejde på hele to filmmanuskripter. Det ene er en bittersød komedie, fortæller Mick Øgendahl, som ikke vil røbe mere om den kommende film end at den er blevet godkendt, men på grund af coronakrisen vides det ikke, hvornår optagelserne går i gang.

Endnu en film i komediegenren er også undervejs på skrivebordet samt en tv-serie, som har ligget et stykke tid i skuffen, er nu fundet frem og bliver pudset af.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

Annonce
112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

Annonce
Forsiden netop nu
Forside

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Forside

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Guldborgsund

REVYSKUESPILLERE OVERRASKET MED HYLDEST

Annonce
Vejr

RISIKO FOR TÆT TÅGE AFLØSES AF SOL, SKYER OG NÆSTEN 30 GRADER

Guldborgsund

SMADREDE VINDUER, TAG OG MUR VED INDBRUD

Sommervarme

GODT NYT FRA SYGEHUSET: MEGET FÅ ER KOMMET IND MED DEHYDRERING

Sport

MODLØSE NYKØBING FC HAVDE INGEN CHANCE MOD HB KØGE

Guldborgsund

SNART PÅ TV: BENNY FRA FALSTER BLIVER GIFT VED FØRSTE BLIK

112

BRANDVÆSEN MÅTTE TILKALDE POLITI

Høsten 2022

STORT TILLØBSSTYKKE: LANDMAND INVITEREDE GÆSTER MED I MEJETÆRSKER

Lolland

NEJ TIL AT HASTEBEHANDLE SAG OM MULTIHANDICAPPEDE SOFIE

Annonce
Annonce