Annonce
Guldborgsund

Skab er godt tilfreds med høringssvar

Torben Skab stod for nylig frem i Folketidendes spalter for at fortælle om sit byggeprojekt med 21 boliger på den gamle urmagergrund over for Sakskøbings rådhus. Nu afventer Torben Skab den politiske behandling af høringssvarene, men han forudser ikke nævneværdige ændringer i forhold til det indsendte skitsemateriale. Arkivfoto: Anders Knudsen
Et byggeprojekt er på vej over for Sakskøbings gamle rådhus med 21 nye boliger. Det er entreprenør Torben Skab, der står bag projektet, og tidligere på måneden tikkede høringssvarene ind.

SAKSKØBING: Endnu er intet afgjort til sidste detalje i forbindelse med et kommende byggeprojekt over for Sakskøbings gamle rådhus.

Men det er netop blot enkelte detaljer, som entreprenør Torben Skab forventer af eventuelle kommunale ændringsforslag, når medlemmerne af teknik, klima og miljøudvalget i Guldborgsund Kommune får sat sig sammen om en drøftelse af de indsendte høringssvar.

- Det bliver formentlig til det næstkommende udvalgsmøde, og så vidt jeg er blevet orienteret, er der indkommet fire høringssvar til byggeprojektet ved Tværvej. Det ene var der ingen kommentarer forbundet med, og de tre andre drejede sig om en ekstra portindgang langs Tværvej og ganske små detaljer efter min mening. Der var også forslag om kun at bygge i halvandet plan, men jeg tror nu ikke, det forslag vinder gehør, da lokalplanen giver plads til det, vi har foreslået med at bygge i to plan. Nu må vi se, hvordan det ender, fortæller Torben Skab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ganske godt tilfreds

Entreprenøren er med egne ord ganske godt tilfreds med de få indsendte høringssvar, og i forhold til de tre tidligere omtalte punkter i byggeplanerne, hvor der var en afvigelse i forhold til den eksisterende lokalplan, har der ikke været nogen indsigelser eller kommentarer forbundet med dem.

Det var blandt andet et lidt andet udseende og mere moderne vinduer med glas helt ned til gulvene på førstesalen, som var lidt anderledes, end lokalplanen dikterede.

Torben Skab har i øvrigt godt set et indlæg fra en lokal borger, hvor der blandt andet blev udtrykt tvivl om det visuelle udtryk, som det nye boligbyggeri ville efterlade i byens midte.

Her er Torben Skab forstående over for den udtrykte skepsis i forhold til mange boliger i et samlet byggeri i stedet for eksempelvis enkeltstående små huse, men han er dog også hurtig til at understrege, at han ikke ser en fremtid for netop enkeltstående nybyggede små huse nær bymidten, hvor eksempelvis små butikker kunne rykke ind og skabe liv.

- Den tid er slut. Det er en romantisk tanke med flere nye små butikker nær bymidten, men det er bare ikke den vej, udviklingen går. Desværre. Så jeg tror ikke på idéen. Se bare på naboejendommen, den tidligere boghandel, der har det været umuligt at få nye lejere ind, fortæller Torben Skab, der altså er ganske fortrøstningsfuld i forhold til den kommende politiske behandling af de få høringssvar til boligprojektet mellem Søndergade og Apotekervænget langs Tværvej.

Det er en romantisk tanke med flere nye små butikker nær bymidten, men det er bare ikke den vej, udviklingen går. Desværre.

Torben Skab
  • Torben Skab stod for nylig frem i Folketidendes spalter for at fortælle om sit byggeprojekt med 21 boliger på den gamle urmagergrund over for Sakskøbings rådhus. Nu afventer Torben Skab den politiske behandling af høringssvarene, men han forudser ikke nævneværdige ændringer i forhold til det indsendte skitsemateriale. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op