Annonce
Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Tæt på 50 tog imod invitationen, da Lolland Lokalforening under Kræftens Bekæmpelse åbnede sin første café i Nakskov i maj 2019. Den café eksistere stadig, og havde første mødedag efter sommerferien i tirsdags. Arkivfoto: Jan Knudsen
Kræftens Bekæmpelses lokalforening på Lolland slår dørene op til café for både kræftramte og pårørende.

MARIBO: Selv om besøgstallet svinger meget i Nakskov, har den café for kræftramte og pårørende, som Lolland Lokalafdeling under Kræftens Bekæmpelse lavede i 2019, været en succes. I Maribo har der været en café, men der har kun været adgang for visiterede borgere, men fra på mandag ændre det sig.

Lokalformand Jane B. Andersen har oplevet, at mange som er blevet færdige med genoptræningen, og derfor ikke længere har haft adgang til caféen, har følt sig isoleret - og har manglet samværet med ligesindede.

- Jeg ved, at der sidder nogle derude, som er ensomme, og dem vil vi gerne give et tilbud, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Caféen har åbent én gang om måneden fra klokken 10 til 12, og i begyndelsen handler det om at se præcist, hvor stort et behov der er. Det håber formanden at have et overblik over, når de første tre måneder er gået.

Jeg ved, at der sidder nogle derude, som er ensomme, og dem vil vi gerne give et tilbud.

Jane B. Andersen, lokalformand

Bare det at få disse personer til at sætte sig ned og tale sammen er vigtigt for lokalforeningen, for ingen kræftpatienter skal føle sig alene. Jane B. Andersen håber derfor også, at snakken kommer til at gå så godt, at nogle udveksler telefonnumre og får skabt netværker uden for caféens åbningstider.

- Sker det, er vi noget rigtig langt, så det er mit store håb, forklarer Jane B. Andersen.

Et sted til smil og glæde

Den nye café er ikke et sted, hvor det er tanken, at folk skal tale om deres sygdom. Den fylder for mange i forvejen rigtig meget. Der er behov for at skabe noget andet - skabe smil og glæde i nogle hverdage, hvor lige netop det kan mangle. Især hvis man sidder meget alene.

Samtidig er det ikke kun kræftpatienter som er velkomne, også pårørende må meget gerne kigge forbi caféen. Det kan nemlig også være hårdt at være den pårørende, og her kan der også være behov for at møde ligesindede.

- Tanken er, at vi begynder med kaffe, hvor alle er samlet, og så kan vi senere dele dem op. Det kan være svært som pårørende at fortælle om de ting, som de oplever og føler, hvis den kræftramte lytter med, siger Jane B. Andersen.

Kom med på besøg på Svanevig Hospice

Lolland Lokalforening under Kræftens Bekæmpelse inviterer 6. september til et besøg på Svanevig Hospice. Her vil både kræftramte og pårørende kunne høre meget mere om hospicet, hvordan hverdagen er der, hvordan man kommer på hospice - og hvad det koster. Der vil være mulighed for at få afklaret alle de spørgsmål, som man har til stedet.

Af hensyn til planlægningen er der tilmelding til dette arrangement. Det sker til lokalformand Jane B. Andersen på telefon 20 20 29 97.

Caféen vil også blive brugt til at orientere om de tilbud, som man har i lokalforeningen eller til at byde på et foredrag om et aktuelt emne. Det kan eksempelvis være kommunens palliative enhed, som kan fortælle om sit arbejde. Men det kan også være om mange andre emner eller tilbud, det kræver bare man giver de gode idéer videre på caféen.

Det hverken koster noget at besøge caféen eller kræver tilmelding. Man skal blot møde op, og så sørger lokalforeningen for kaffe, te og noget brød. Jane B. Andersen håber, at mange tager imod tilbuddet og er med til at gøre dagen god ikke bare for sig selv, men også for andre. Ingen skal nemlig stå alene med kræft, påpeger hun.

  • 08nak_Kræft-cafe åbner6
    Tæt på 50 tog imod invitationen, da Lolland Lokalforening under Kræftens Bekæmpelse åbnede sin første café i Nakskov i maj 2019. Den café eksistere stadig, og havde første mødedag efter sommerferien i tirsdags. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t