Annonce
Indland

Skizofrent gennembrud satte spor hos Cyrus

Sanger Miley Cyrus fylder 23. november 30 år. Hun har i sin allerede snart 20 år lange karriere skiftet stil hundreder af gange. Her med lidt referencer til Dolly Parton, som i øvrigt er hendes gudmor. (Arkivfoto). Foto: Michael Tran/Ritzau Scanpix
Som sangeren Miley Cyrus synger i et af sine store hit, så kom hun som en bulldozer, da hun først forlod teenagekarrierens pæne Disney-image. Nu fylder hun 30.

Verdensberømt teenageidol, sanger, skuespiller og modeikon.

Tidligere barnestjerne Miley Cyrus, som fylder 30 år 23. november, har haft fuld knald på, siden hun som 11-årig blev castet til Disney Channel-serien "Hannah Montana".

Her spillede hun den helt almindelige teenager Miley, der hemmeligt lever et dobbeltliv som den verdensberømte popstjerne Montana.

Annonce

Serien var en enorm succes. Men den gav hende en identitetskrise. Konceptet med at hun var elsket af millioner som popstjerne men uinteressant for de fleste som Miley, bed den purunge skuespiller hårdt i selvværdet.

- Det blev boret ind i mig, at uden Hannah Montana ville folk være ligeglade med Miley, har hun sagt.

Det blev siden afgørende for hende at bryde med seriens sukkersøde image. I 2008 skød Miley, som er datter af countryrockeren Billy Ray Cyrus, sin solokarriere i gang. Nu som fræk og fandenivoldsk.

Kostumerne blev små eller ikkeeksisterende som i hendes lidt lumre "Wrecking Ball"-video, hvor hun slikker på alt, der kommer forbi hende. Og hun skabte voldsom debat, da hun i laksefarvet lakbikini twerkede op i skidtet på sangeren Robin Thicke til MTV Music Video Awards i 2013.

Miley Cyrus har for længst lagt afstand til sit tidlige teenage-image som pæn pige på Disney Channel. (Arkivfoto). Foto: Doug Benc/Ritzau Scanpix

Men Miley ville ikke være pæn mere. Det vakte vild debat - netop fordi hun som teenageidol havde været et forbillede for så mange småpiger.

Hendes optræden på MTV kostede hende forsiden på modemagasinet Vogue som et af verdens nye stilikoner. Nu mente Vogue, at hun var smagløs.

Siden er det gået ud over stepperne, og Cyrus har haft masser af succes og det, der hører til.

Hun mistede godt nok også en rolle i en familieanimationsfilm, fordi hun lagde billeder på sociale medier, hvor hun slikkede på en "peniskage", hun havde købt til ekskæresten, skuespiller Liam Hemsworth. I øvrigt har hun offentligt bekendt sig som panseksuel og dermed tiltrukket af alle køn.

Hun mistede også en stor kontrakt med supermarkedsgiganten Walmart på grund af et billede, hvor hun bappede på en bong, som folk normalt fyrer hash på. Selv har hun også sagt, at der nok er flere nøgenbilleder af hende på internettet "end af nogen anden kvinde i historien".

Men i både 2008 og i 2014 var hun på nyhedsmagasinet Times liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Undervejs gik det dog op for hende, at hun måske kunne mere end at provokere. Hun stiftede Happy Hippie Foundation, der støtter unge hjemløse, lgbt-personer og andre udsatte grupper.

I rollen som popidolet Hannah Montana fik purunge sanger og skuespiller Miley Cyrus på Disney Channel mange millioner af unge fans over hele verden. (Arkivfoto). Foto: Gus Ruelas/Ritzau Scanpix

Om hendes seneste album skrev Informations anmelder Louise Rosengreen, at Cyrus gerne vil lyde som Debbie Harry fra Blondie. Men "Cyrus er ikke frontkvinde i et rockband. I stedet har hun nogle udmærkede studiemusikere og et gigantisk pr-maskineri i ryggen". Men det kan også bringe en langt.

/ritzau/

Annonce
Lolland

SORTERING AF SKRALD FRA APRIL 2023

Annonce
Annonce
Lolland

RESTAURANTER KONKURS

Lolland

SLUT MED HJEMMELAVET HAVREGRØD TIL ÆLDRE

Lolland

OPBAKNING TIL NY HAL

Lolland

REVY FÅR EN SIDSTE ØKONOMISK HÅNDSRÆKNING

Guldborgsund

BORGERMØDE BLIVER AFGØRENDE FOR KLIMA-Ø

Sport

NFH SMIDER BOMBE: SÆLGER STJERNESPILLER

Guldborgsund

RENÉ CHRISTENSEN ER BLEVET ANSAT

Erhverv

PÅ VEJ TIL LOLLAND OG FALSTER: NU ER DE KØBT AF SHELL FOR MILLIARD-BELØB

Indland

VINTERVEJR SENDER ENERGIPRISER PÅ HIMMELFLUGT I DECEMBER

112

EFTER UHELD: VEJ GENÅBNET

Lokal nyt

REGION SJÆLLAND UDVIDER UNDERSØGELSE AF BENAMPUTATIONER

Indland

3,7 FERIEMILLIARDER VENTER BARE PÅ AT BLIVE UDBETALT

Indland

S VIL STEMME IMOD EGET LOVFORSLAG OM BØRNETILSKUD TIL UDSATTE

Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

Guldborgsund

HÅBER AT SLIPPE AF MED MILLIONGÆLD

Annonce
Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

112

225 TAGET I FARTKONTROLLER

Lolland

FLERE TONS FOR TUNG VAREBIL

112

VÆRTSHUS SOLGTE ALKOHOL TIL MINDREÅRIGE

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Annonce
Annonce