Annonce
Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

På skolerne i Lolland Kommune er man klar til et nyt skoleår - blandt andet her på Privatskolen i Nakskov. Foto: Anders Knudsen
Skolerne glæder sig til at få eleverne tilbage efter sommerferien, og så krydser man fingre for et år uden coronarestriktioner. Der er faktisk slet ikke tid til corona i skoleskemaet.

LOLLAND: På mandag går Dannebrog til tops rundt omkring på landets skoler. Det er nemlig første skoledag og begyndelsen på et nyt skoleår for både store og små.

Og sommerfuglene er formentlig begyndt at flakse i maverne på de mindste, der skal starte i 0. klasse i år. Knapt 61.000 nye små elever landet over har første skoledag i næste uge - og Lolland Kommune er ingen undtagelse.

Men hvilket skoleår venter så? Og er skolerne klar til at tage imod både nye og gamle elever?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det korte svar er ja. De er klar. Og de glæder sig.

- Vi er 100 procent klar. Og vi håber på et rigtig godt skoleår. Vi tager imod i alt 117 elever på mandag. 11 starter i 0. klasse, siger Esben Nielsen, leder af Østofte Landsbyordning.

Samme melding kommer fra Nakskov og Betina Siegvardsen, der er skoleleder på Byskolen. Her kommer 408 elever på mandag. 36 små skoleelever starter i 0. klasse.

- Vi er klar til at tage imod eleverne, men vi har haft travlt her den sidste uge. Vi har i denne uge indskrevet 16 nye elever på skolen på forskellige årgange. Vi plejer måske at have en håndfuld nye op til skolestart, men 16 har vi ikke prøvet før, fortæller en glad skoleleder.

Også på den katolske privatskole, Sankt Birgitta Skole i Maribo, ser skoleleder Jens Peter Mølgaard frem til det nye skoleår, hvor 50 elever starter i skole for allerførste gang.

- Vi er fuldt klar. Personalet har været her hele ugen, og der er vildt god stemning. Vi glæder os rigtig meget.

For travlt til corona

Fælles for skolelederne er dog også et meget stort ønske.

- Vi håber på et "rigtigt" skoleår, hvor vi ikke skal slås med en masse restriktioner og begrænsninger, lyder det fra Henrik Andreasen, leder af Maribo Skole, der har to afdelinger, Blæsenborgafdelingen og Borgerskoleafdelingen.

Muligheden for at kunne arbejde på tværs er en vigtig del af undervisningen og læringen, og det har corona sat en stopper for de seneste par år, men det sker forhåbentlig ikke i det kommende skoleår.

- Vi har planlagt ture, lejrskoler, erhvervspraktik, brobygning og meget andet, så der er slet ikke plads til corona. Vi har alt for travlt med at få vores unge ud og opleve en masse, fastslår Henrik Andreasen med et smil.

Vi har planlagt ture, lejrskoler, erhvervspraktik, brobygning og meget andet, så der er slet ikke plads til corona. Vi har alt for travlt med at få vores unge ud og opleve en masse.

Henrik Andreasen

Han peger samtidig på, at næste skoleår også byder på arbejdet med at bringe de to afdelinger tættere sammen og skabe et større fællesskab og samarbejde på tværs, så der vil corona heller ikke ligefrem være en medspiller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grøn i Østofte

Esben Nielsen fra Østofte Landsbyordning krydser også fingre for, at corona holder sig væk, men vil ikke være overrasket, hvis der kommer en omgang mere.

- Kommer det, er vi klar. Så har vi en coronaberedskabsplan. Men det er mit største ønske, at vi får et år uden corona. Vi savner ikke undervisning på Teams. Vi vil hellere ses med børnene.

Samtidig er der en masse planer, som fungerer bedst, når man være sammen, fortæller han.

Udover fortsat at være Red Barnet Ambassadørskole vil skolen det kommende skoleår også styrke den musiske profil yderligere i samarbejde med musikskolen. Og så vil skolen arbejde på at få en mere grøn profil med fokus på natur, klima og miljø, hvor man kommer udenfor sammen.

- Vores elever skal ud i naturen og se, røre, mærke og lære på den måde også. Og så handler det om ansvar for klima og miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som "i gamle dage"

Heller ikke på Privatskolen Nakskov vil corona være en velkommen gæst.

- Jeg håber, at vi får en normalt skoleår, og det kører som i "gamle dage" for tre år siden, uden restriktioner og nedlukning, siger skoleleder Henrik Christensen.

Jeg håber, at vi får en normalt skoleår, og det kører som i "gamle dage" for tre år siden, uden restriktioner og nedlukning.

Henrik Christensen

- Jeg tror ikke, at corona er forsvundet helt, men jeg tror på, at det nok skal kunne lade sig gøre, og vi er gearet på et helt andet niveau denne gang, fortsætter skolelederen, der i øjeblikket har travlt ikke alene med at få skolestarten på plads, men også med et større ombygningsarbejde.

- Vi er i fuld gang med at lave den gamle gymnastiksal om til fire nye klasselokaler, da der mangler fysisk plads på skolen, og så er det også planen, at der skal bygges en ny gymnastiksal. Men lige nu lader byggematerialerne vente på sig, fortæller Henrik Christensen, der siger goddag til 45 nye 0. klasses elever dette skoleår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lejrskoler, morgensang og tolærerordning

Jens Peter Mølgaard fra Sankt Birgitta Skole glæder sig også til at kunne komme tilbage til den velkendte hverdag - og ikke mindst til fællesskabet.

- Det bliver et spændende skoleår, forhåbentlig post-corona uden nedlukning og fjernundervisning. Vi forventer og planlægger et skoleår, som det var tidligere med morgensang og fællesskab, som mange har opdaget betydningen af. Og så glæder vi til at få vores lejrskoler tilbage.

Det bliver et spændende skoleår, forhåbentlig post-corona uden nedlukning og fjernundervisning.

Jens Peter Mølgaard

Jimmy Vinther Albrechtsen, skoleleder på Stormarkskolen, melder sig i koret af skoleledere, der ønsker sig et coronafrit skoleår for de 525 elever, heraf 29 0. klasses elever, der starter på mandag.

For de planer, der er lagt for det kommende skoleår, harmonerer ikke med coronarestriktioner.

- Vi laver en indsats, hvor der vil være tolærerordning i dansk, matematik og engelsk på 0.-5. årgang og på 7. årgang, hvor vi jo danner nye klasser, når børnene kommer fra Søllested Landsbyordning. Det handler om at opnå et fagligt løft. Vi ligger godt i dag, men vi kan blive dygtigere, og vi skal stile opad, siger Jimmy Vinther Albrechtsen, der i øvrigt også har fået flere elever hen over sommerferien. Så med 29 elever dannes der nu to 0. klasser i det kommende skoleår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere positive ting

På Byskolen i Nakskov kan Betina Siegvardsen heller ikke presse en coronanedlukning ind i skemaet. Der er nemlig andre, langt mere positive ting på årsplanen. Blandt andet kan 8. klasses eleverne se frem til et efterår med fokus på de praktisk/musiske fag; Madkundskab, Håndværk & Design, Billedkunst og Musik - og at eksamen ligger i januar i stedet for juni.

- Vi kører for første gang semesterskema på 8. årgang, hvor eleverne har fire klokketimer om ugen i et halvt år i stedet for, at det er fordelt over hele året. Så det bliver et intensivt forløb. Og det er altså bedre at gennemføre undervisning, når vi har børnene hos os i stedet for, at de sidder hjemme, siger Betina Siegvardsen.

Så rundt om på de lollandske skoler er alt nu krydset for et skoleår 2022/2023 med en helt almindelig hverdag. For mest af alt holder vi af hverdagen.

  • På skolerne i Lolland Kommune er man klar til et nyt skoleår - blandt andet her på Privatskolen i Nakskov. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op