Følg artikelserien "Sommer på Sydhavsøerne - 2020" i Folketidende i denne tid
Af Baldvin Bjørnsson,
Hotel Lolland
Hvilken betydning har hele corona-situationen haft for dig og din forretning/virksomhed?
- Det var underlige tider! Hotel Lolland var lukket i mange uger, og jeg følte mig som Dracula - alene på sit slot.
Hvordan forventer du, at sommeren 2020 bliver på Sydhavsøerne?
- Heldigvis agter danskerne at rejse i eget land, så her vil snart være fuldt booket.
Hvor meget arbejder du om sommeren?
- Som hotelejer er sommeren den tid, hvor jeg har meget travlt.
Hvordan kobler du af?
- At sætte sig ned sammen med mine gæster og møde dejlige mennesker.
Hvad skal du læse eller høre i løbet af sommeren?
- Min sommerferie holdes om vinteren på grund af travlhed. Så bliver mine rejsemål længere væk. Nu er planen indstillet til Georgien, så "Lonely Planet"-bogen om Georgien ligger på mit natbord.
Hvilken sommermenu gør din mave glad - og hvad skal der helst i dit glas på en god sommeraften?
- Det varierer. Altid godt og sjovt at tilberede Herbed lammefilet med god rødvin, portugisiske Quinta Da Leda fra Duro-dalen.
Hvor på Sydhavsøerne har du tilbragt en god feriedag?
- Aksø er et smukt sted, og jeg nød at besøge øen. Jeg mødte dejlige mennesker, besøgte deres smukke kirke og havde en interessant samtale med graveren. Jeg må ikke glemme de muntre færge-medarbejdere.