Annonce
Ugeavisen Lolland

SOSU'er fejrer 30 år ved Klokketårnet

Vandreudstillingen har tidligere været ved Christiansborg. Pressefoto.
En stor vandreudstilling, der hylder 30 år med SOSU’er, kommer nu til Nakskov. Mød blandt andet 12 personer, der viser taknemmelighed i billeder og ord.

NAKSKOV: Kendte og ukendte danskere udstiller deres taknemmelighed for SOSU’ernes arbejde i vandreudstillingen #taksosu i forbindelse med SOSU-uddannelsernes 30 års jubilæum. Blandt andet er tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen portrætteret i udstillingen.

I 30 år er der blevet uddannet social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere og der er i dag cirka 75.000 SOSU’er i hele landet. Det er vigtigt, for hver dag får omkring 300.000 borgere besøg af en social- og sundhedshjælper eller –assistent.

Formålet med udstillingen #taksosu er at sætte fokus på de mange situationer, hvor faglighed, relationsarbejde og menneskelig omsorg gør en vigtig forskel for hundrede tusindvis af mennesker. Det er vigtigt i en tid med store rekrutteringsudfordringer, både i kommuner og regioner. For om ti år kommer vi på landsplan til at mangle ca. 40.000 medarbejdere, hvis ikke flere end i dag uddanner sig og bliver i faget.

Annonce

Stor taknemlighed

I udstillingen medvirker 12 borgere, pårørende og fagpersoner, der har fået hjælp fra en SOSU. Blandt andre tidligere ministre Britta Schall Holberg og Uffe-Ellemann Jensen, samt forfatter Thomas Bredsdorff og erhvervsmand Christian Kurt Nielsen.

”SOSU’erne var et vigtigt led i min helbredelse for de skabte den venlige stemning, der er med til at gøre, at man bliver rask.” Sådan sagde tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen om sit sygdomsforløb i sensommeren 2021, da han blev interviewet til sit portræt i udstillingen #taksosu.

De 12 portrætterede personer i udstillingen har alle hver deres historie at fortælle. Om hvordan de oplevede et sygdomsforløb hos dem selv eller en pårørende og hvilken betydning SOSU’erne havde for deres oplevelse. Det er rørende fortællinger, der griber om hjertet og prikker til sjælen.

Annonce

Åbning i Nakskov

Udstillingen bydes velkommen i Nakskov fredag den 2. september kl. 13.30 af Borgmester Holger Schou Rasmussen på det lille torv ved Klokketårnet på gågaden. I dagens anledning vil undervisere og SOSU-elever fra SOSU Nykøbing Falsters afdeling på Campus Nakskov uddele jubilæumsmuffins til de forbipasserende.

Udstillingen kan opleves i Nakskov indtil 11. september, hvorefter den vandrer videre til torvet i Nykøbing F, hvor den vil stå 12.-18. september. Derefter fortsætter den sin færd videre til Vordingborg.

Vandreudstillingen turnerer rundt i landet fra by til by i hele 2022 og man kan også følge den på de sociale medier under navnet #taksosu. Udstillingen er udarbejdet af Danske SOSU-skoler i samarbejde med Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Forsiden netop nu
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Annonce
Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Skolelukning

BORGERFORENING KRITISERER FEJL OG MANGLER I SPAREFORSLAG

Lolland

CITY ROCK GENÅBNER SOM DINER OG VÆRTSHUS

Guldborgsund

KONKURS TRUER SPORTSCENTER: UDVALGSFORMAND TAGER FAT MED DET SAMME

Lolland

FLERE BENYTTER SIG AF SPROGSKOLE

112

KØRTE 113 KM/T I 60 KM-ZONE

Energikrise

SAKSKØBING SPORTSCENTER ER AKUT LUKNINGSTRUET

Annonce
Annonce