Annonce
Ugeavisen Lolland

SOSU'er fejrer 30 år ved Klokketårnet

Vandreudstillingen har tidligere været ved Christiansborg. Pressefoto.
En stor vandreudstilling, der hylder 30 år med SOSU’er, kommer nu til Nakskov. Mød blandt andet 12 personer, der viser taknemmelighed i billeder og ord.

NAKSKOV: Kendte og ukendte danskere udstiller deres taknemmelighed for SOSU’ernes arbejde i vandreudstillingen #taksosu i forbindelse med SOSU-uddannelsernes 30 års jubilæum. Blandt andet er tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen portrætteret i udstillingen.

I 30 år er der blevet uddannet social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere og der er i dag cirka 75.000 SOSU’er i hele landet. Det er vigtigt, for hver dag får omkring 300.000 borgere besøg af en social- og sundhedshjælper eller –assistent.

Formålet med udstillingen #taksosu er at sætte fokus på de mange situationer, hvor faglighed, relationsarbejde og menneskelig omsorg gør en vigtig forskel for hundrede tusindvis af mennesker. Det er vigtigt i en tid med store rekrutteringsudfordringer, både i kommuner og regioner. For om ti år kommer vi på landsplan til at mangle ca. 40.000 medarbejdere, hvis ikke flere end i dag uddanner sig og bliver i faget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor taknemlighed

I udstillingen medvirker 12 borgere, pårørende og fagpersoner, der har fået hjælp fra en SOSU. Blandt andre tidligere ministre Britta Schall Holberg og Uffe-Ellemann Jensen, samt forfatter Thomas Bredsdorff og erhvervsmand Christian Kurt Nielsen.

”SOSU’erne var et vigtigt led i min helbredelse for de skabte den venlige stemning, der er med til at gøre, at man bliver rask.” Sådan sagde tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen om sit sygdomsforløb i sensommeren 2021, da han blev interviewet til sit portræt i udstillingen #taksosu.

De 12 portrætterede personer i udstillingen har alle hver deres historie at fortælle. Om hvordan de oplevede et sygdomsforløb hos dem selv eller en pårørende og hvilken betydning SOSU’erne havde for deres oplevelse. Det er rørende fortællinger, der griber om hjertet og prikker til sjælen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åbning i Nakskov

Udstillingen bydes velkommen i Nakskov fredag den 2. september kl. 13.30 af Borgmester Holger Schou Rasmussen på det lille torv ved Klokketårnet på gågaden. I dagens anledning vil undervisere og SOSU-elever fra SOSU Nykøbing Falsters afdeling på Campus Nakskov uddele jubilæumsmuffins til de forbipasserende.

Udstillingen kan opleves i Nakskov indtil 11. september, hvorefter den vandrer videre til torvet i Nykøbing F, hvor den vil stå 12.-18. september. Derefter fortsætter den sin færd videre til Vordingborg.

Vandreudstillingen turnerer rundt i landet fra by til by i hele 2022 og man kan også følge den på de sociale medier under navnet #taksosu. Udstillingen er udarbejdet af Danske SOSU-skoler i samarbejde med Alzheimerforeningen, Dansk Handicap Forbund, Scleroseforeningen og Ældre Sagen.

  • Vandreudstillingen har tidligere været ved Christiansborg. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd