Annonce
Guldborgsund

SPISEBAR LUKKER EFTER HALVANDET ÅR

Alexander Bjoljahn og Nadia Welston overdrager nøglerne til stedet til nye kræfter. Privatfoto
Efter halvandet år i restaurationsbranchen er Nadia og Alexander blevet enige om, at de skal videre i livet.

NYKØBING: Smilet, der ellers er så indgroet en del af Alexander Bjoljahns ansigt som det store, buskede skæg, er ikke helt det samme disse dage.

Alligevel byder han velkommen til Alwe Spisebar, der for halvandet år siden slog dørene op i Hollands Gaard.

Der er nemlig både grund til at smile og vende mundvigene nedad disse dage for Nadia Welston og Alexander Bjoljahn, der er de kreative kræfter bag Alwe Spisebar i Nykøbing.

Annonce

Der venter nemlig store forandringer i horisonten. Derfor har den enorme kaffemaskine i det lille industrikøkken lavet tre kopper mokka - for det kræver en snak af den kaliber.

- Jeg ved næsten ikke, hvordan vi skal sige det, siger Alexander og trækker vejret ind.

- Men vi har besluttet at overdrage tøjlerne til stedet her til nogen, der ikke er os.

Nu er det alvor

Parret kigger lidt på hinanden.

Nu er det på en eller anden måde officielt, når det pludselig bliver italesat til nogen udenfor den sluttede kreds af medarbejdere, der fik det at vide et par dage før Folketidendes udsendte.

Det handler heldigvis ikke om frygten for store varmeregninger eller en svigtende kundekreds, skynder Nadia Welston sig lige at nævne.

Det er ikke en historie om et sted, der ikke kunne klare mosten.

Det er historien om et spisested, der åbnede dagen efter, de sidste coronarestriktioner blev lettet i april 2021, og som, mod nogle lokales forventninger, blev en stor succes.

- Vi blev da til tider mødt med, at det her måske ikke lige var sådan et sted, man kunne have her i Nykøbing. Men det synes jeg heldigvis, vi har modbevist. Byen har virkelig været klar og taget imod med åbne arme, og vi har fået så mange gode mennesker ind, der startede som gæster, men nu er blevet vores venner, forklarer Nadia, der selv er født og opvokset i lokalområdet.

Vi blev da til tider mødt med, at det her måske ikke lige var sådan et sted, man kunne have her i Nykøbing. Men det synes jeg heldigvis, vi har modbevist. Byen har virkelig været klar og taget imod med åbne arme, og vi har fået så mange gode mennesker ind, der startede som gæster, men nu er blevet vores venner.

Nadia Welston, Alwe Spisebar
Annonce

Altid noget nyt

På halvandet år har parret formået at skabe et sted i bymidten, som ikke har stået stille.

- Vi elsker at udvikle i takt med tidens tendenser og har elsket at afholde både modeshows, smagninger, loppemarkeder og for nylig startet yoga-hold. Vi er helt enormt taknemmelige for den opbakning, der har været hele vejen igennem med fuldt hus og udsolgte arrangementer, forklarer Nadia.

Nadia Welston og Alexander Bjoljahn formåede at gennemføre tonsvis af forskellige events på Alwe Spisebar. Foto: Alwe Spisebar

Men virkelighedens verden påkalder sig parrets udelte opmærksomhed, som derfor er nødsaget til at tage et konsekvent valg.

De må erkende, at der følger mange personlige kompromiser med et liv i restaurationsbranchen.

- Vi må fravælge at deltage i fødselsdage og bryllupper, fordi at vi selvfølgelig arbejder, når andre holder fri. Efter halvandet år er vi nået til et punkt, hvor vi har spurgt os selv, om glæden opvejer kompromiserne, og er kommet frem til, at vi ikke kan se os selv stifte familie eller have et sammenhængende privatliv, når vi begge arbejder 70 timer om ugen, forklarer Alexander.

Annonce

Alwe lever

Selv om parret har valgt, at spisebaren ikke længere skal være deres primære beskæftigelse, vil brandet Alwe bestå.

- Vi kommer fortsat til at være aktive på de sociale medier for at inspirere med madtendenser og dele ud af de spisesteder, hvor vi selv holder meget af at komme både på Lolland, Falster og København. Derudover har vi gennem Alwe fået flere henvendelser fra private og offentlige virksomheder, som ønsker vores hjælp til at indrette og skabe den helhedsoplevelse, som de har oplevet på Alwe, lyder det fra Alexander.

Alwe slog dørene op i foråret 2021 - lige efter den sidste coronanedlukning. Foto: Anders Knudsen

Parret vil nu fokusere mere på den del af firmaet, som hedder Alwe Atelier, hvor køb og salg af kunst og klassisk design er omdrejningspunktet - her vil de fortsætte deres fælles passion med indretning og konceptudvikling.

Selv om det på ingen måde har været et let valg, er der alligevel et smil at finde, når de to restauratørers blik fanger hinanden.

- Vores vision med Alwe Spisebar var at skabe et uformelt sted, der skulle skabe det sociale rum, og som ikke var som alle de andre steder i byen. Selv om det nok aldrig bliver det samme, har vi lagt en plan, så der fortsat vil være liv i lokalerne i Hollands Gaard, forsikrer Alexander.

Annonce

I gode hænder

Fra 1. oktober overgår lejemålet i Hollands Gaard til Falsters Kyst, der i forvejen driver populære beværtninger som Pomle Nakke og Hesnæs Havn.

- Det betyder enormt meget, at der stadig kommer til at være noget her i bygningen, som vi har lagt en masse kræfter og kærlighed i. Det gør det da lidt lettere, konstaterer Nadia.

Der går ikke længe, før Alwe Spisebar har sidste åbningsdag. Det har spisebaren lørdag 24. september.

- Vi håber virkelig, alle de gode mennesker, vi har lært at kende, svinger forbi i løbet af ugen og får en sidste bid mad eller et glas med. Det ville vi værdsætte, forklarer Alexander.

Det er heller ikke et farvel til Falster. Måske nærmere et på gensyn, understreger Nadia Welston.

- Der er så stor en skabertrang mellem os to, at vi sikkert finder på noget en dag. Og hvem ved, det kunne sagtens blive på Falster, siger Alexander.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce