Annonce
Dronningebesøg

SPURGTE DRONNINGEN TIL HÅRDT PROGRAM

Formanden for Askø-Lilleø Beboerforening Marianne Pilhøj Thomsen hilste for første gang på dronningen ved ankomsten til Askø havn. Herefter var hun guide og historiefortæller i busssen, som kørte dronningen og hendes følge rundt på Askø og Lilleø. Foto: Ingrid Riis
Formanden for Askø-Lilleø Beboerforening Marianne Pilhøj Thomsen kørte med dronningen i bussen, hvor de snakkede om Askø og Lilleøs historie, men også om det hårde program, Majestæten har i disse dage.

ASKØ-LILLEØ: Formanden for Askø-Lilleø Beboerforening Marianne Pilhøj Thomsen er ikke nervøst anlagt, og derfor har der da heller ikke været sommerfugle i maven over, at hun som øens repræsentant skulle konversere dronningen på dennes officielle besøg på øerne

- Jeg har sovet som en bjørn hele natten, erklærede Marianne.

Nerverne havde dog et kort øjeblik været lidt på højkant.

Annonce

- Klokken halv elleve her til formiddag skulle jeg printe det, jeg ville sige, ud, og så virkede min printer ikke. Lige dér må jeg indrømme, at jeg blev lidt nervøs, grinede hun, da hun alligevel stod klar til at modtage Hendes Majestæt på havnen i Askø klokken 13.45 onsdag.

Klokken halv elleve her til formiddag skulle jeg printe det, jeg ville sige, ud, og så virkede min printer ikke. Lige dér må jeg indrømme, at jeg blev lidt nervøs.

Marianne Pilhøj Thomsen, Formanden for Askø-Lilleø Beboerforening

Gik efter planen

Marianne havde skrevet alle sine stikord ned på en gammeldags blok papir, og den blev i stedet udgangspunktet for den snak, hun og dronningen havde i bussen, som Marianne Pilhøj Thomsen kørte med i, da modtagelsen på havnen var vel overstået.

På Askø havn havde mange både nuværende og tidligere øboere samlet sig for at få et glimt af dronningen og byde hende velkommen til deres ø-perle. Foto: Anders Knudsen

På turen fra havnen til Askø Museum skulle Marianne være "på", og det passede helt fint med det forberedte, fortæller hun.

Dronningen og hendes følge blev kørt rundt på Askø og Lilleø i bus. Foto: Ingrid Riis

- Betjentene kørte kortegen i et passende tempo, så jeg sluttede med lige det, jeg ville sige, da vi kørte ind i byen, fortæller Marianne om sin fremlæggelse af Askøs historie.

Efter købmandsbesøget skulle Marianne atter underholde i bussen, og her var Lilleøs historie i fokus.

- Jeg havde planlagt det, så det, jeg ville fortælle, var jeg færdig med, da vi var 100 meter ude på dæmningen. Så sagde jeg: "Nu må dronningen nyde udsigten", da vi kørte over til Lilleø.

Det, jeg ville fortælle, var jeg færdig med, da vi var 100 meter ude på dæmningen. Så sagde jeg: "Nu må dronningen nyde udsigten"

Marianne Pilhøj Thomsen, formand for Askø-Lilleø Beboerforening

Undervejs spurgte dronningen interesseret til dæmningens historie.

- Jeg fortalte, at den blev bygget i 1914 til 1916, hvorefter æbleerhvervet på Lilleø blomstrede op. Hun spurgte til, hvad der var før da, og jeg mener, det var kvægafgræsning. Men der boede også nogen. De havde jo så bare båd, fortæller Marianne.

Dronningen spurgte meget interesseret ind til dæmningen, som i mere end 100 år har forbundet Askø og Lilleø. Foto: Ingrid Riis

- Hun spurgte også meget interesseret til, om dæmningen bliver oversvømmet, og det måtte jeg jo sige, at det gør den flere gange om året. Det er en af charmerne ved at bo på en lille ø, konstaterer Marianne højt.

Snakken fik flere gange majestæten til at grine højlydt, og Marianne følte, at dronningen lyttede interesseret til, hvad hun fortalte.

Annonce

Hårdt program

Da de to kvinder - dronningen og formanden - atter sad over for hinanden i bussen på vej tilbage til havnen, var samtalen lidt mere afslappet.

- Hun hvilede sig lidt på turen tilbage, og jeg sagde, at det må da også være nogle utroligt hårde dage, fortæller Marianne om sit spørgsmål med tanke på, at onsdagen var tredjedagen ud af et firedages, tætpakket sensommertogt-program.

- Hun svarede: "Nej. Det er så morsomt". Og sådan er det nok også. Det er hendes arbejde, og hun passer det, som vi andre passer vores.

Aldrig har der været så mange mennesker på Askø havn, som der var onsdag. Vejret var strålende, og alle var glade for dronninge-besøget, fortæller beboerformand Marianne Pilhøj Thomsen. Foto: Anders Knudsen

I dag, torsdag, vender hverdagen tilbage til Askø og Lilleø, og formanden selv skal tilbage på jobbet en masse oplevelser rigere.

- Det har været en meget stor oplevelse, det her. Det har været så dejligt, så afslappende. Vores planlægning har varet i et halvt år, men det var det hele værd. Det var rigtig godt, og jeg har da inviteret dem alle til at komme igen om et år, smiler hun.

Annonce
Annonce
Sparetider

19 GRADER INDENDØRS KAN SVÆKKE KONCENTRATIONEN

Annonce
Vejrt

MILD START PÅ UGEN AFLØSES AF TYPISK EFTERÅRSVEJR ONSDAG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

NY TILGANG FÅR FLERE TIL AT SLIPPE MISBRUG

Lolland

DET STÅR DER I PARTNERSKABSAFTALEN

Lolland

BORGMESTER: AFTALE MED INDENRIGSMINISTERIET ER IKKE DET PAPIR VÆRD, DEN ER SKREVET PÅ

Guldborgsund

JULEOPTOG KØRER DERUDAD - JULEBELYSNING I PIT

Lolland

STARTER BOKSETRÆNING TIL MENNESKER MED PARKINSONS SYGDOM

Guldborgsund

BROBYGNING MED FORENINGER HJÆLPER LEDIGE

Guldborgsund

- DE KAN VIRKELIG TAGE PIS PÅ ÉN

Lolland

- JEG FYLDER SELV OP PÅ HYLDERNE

Lolland

HVEM ER DEN STÆRKESTE?

Guldborgsund

- MAN KØRER IKKE BARE PÅ RUTINEN

Guldborgsund

- JEG ER BIDT AF EN GAL FÅREAVLER

Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Annonce
Annonce