Annonce
Ugeavisen Lolland

Støtte er afgørende for start-ups

Caryn Coepp fra Ubuntu har startet op med en enkelt kafferister, men der skal udvides hen ad vejen. Foto: Daniel Brøns
Lolland-Falster er et godt sted at starte virksomhed op. Det mærkede Caryn Koepp, da hun i 2021 startede op som kaffe-rister med god hjælp af Business Lolland-Falster.

LOLLAND: Hvad gør man, når man er ny i Danmark og gerne vil starte en virksomhed op? Caryn Koepp er iværksætter og skolelærer fra Namibia med irske, skotske og hollandske aner. Så for hende var spørgsmålene mange, da hun skulle i gang i Danmark som iværksætter.

Og så viste det sig, at svarene og hjælpen lå lige for fødderne af hende, hvis bare hun ville gribe ud og tage imod hjælpen.

- Jeg kom ind i Ladies Circle Maribo, er er et rigtigt godt netværk for kvinder, som hjælper hinanden og udvikler velgørenhed. Her fik jeg at at vide, at Business Lolland-Falster hjælper iværksættere, og det har vist sig at være fuldstændig rigtigt. Jeg fik hjælp til alt – fra at få et CVR-nummer og til at få mig et regnskabssystem, et budget og en plan, siger iværksætteren, der for alvor præsenterede sin virksomhed for første gang på Madens Folkemøde i 2021. Og i oktober 2021 startede hun op på Sukkerfabrikken i Sakskøbing.

Annonce

- Det er det helt rigtige sted i et miljø med virksomhedshistorie og historiske bygninger, siger iværksætteren, der vil udvikle sin virksomhed til noget, som Lolland-Falster bliver stolte af at have hernede.

- Jeg er startet med en lille kafferister, der klarer fire kilo i timen. Men min plan er at øge kapaciteten løbende, siger iværksætteren, der har bemærket, at Lolland er kendt for sin gastronomi – og det særpræg vil hun gerne være en del af.

En bærende del af konceptet er i øvrigt at udøve ”Ubuntu” – et afrikansk begreb, der handler om medmenneskelighed – og at være noget i kraft af andre. Al kaffen er derfor importeret bæredygtigt – og Caryn kender historien bag hver eneste kaffe-sæk.

- Derfor handler det både om passion for kaffe og historie. Det koncept er vigtigt at arbejde videre ud fra, siger hun og fortæller, at Business Lolland-Falster også er med i processen nu.

- Uanset om jeg har juridiske spørgsmål, regnskabstekniske spørgsmål eller behov for sparring, så kan jeg få det som medlem. Sådanne organisationer findes ikke på samme måde i Namibia, så jeg er meget imponeret, siger iværksætteren, der kan træffes til en kop kaffe på Sukkerfabrikken 66 fra 8.30-13 om onsdagen og fredag fra 10.30-15. Man kan også få en croissant til kaffen, men det er primært kaffen, det handler om, når du kommer forbi til en kaffesnak.

Annonce
Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Annonce
Forsiden netop nu
Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Annonce
Annonce