Annonce
Lolland

STØTTER KRISERAMT LOKAL ORGANISATION

Broen Lolland har sikret mange børn medlemskab i Maribo Svømmeforening i år, og derfor var det meget naturligt, at det netop var her, at formand Bente Kruse modtog 50.000 kroner fra Østifternes repræsentant, Anne-Lise Becker. Foto: Jan Knudsen
Anne-Lise Becker læste om Broen Lollands økonomiske udfordringer og var hurtig til at skaffe hjælp.

LOLLAND: I sidste måned læste Anne-Lise Becker i Folketidende, at organisationen Broen Lolland har svært ved at få pengene til at række i en tid, hvor stigende priser rammer de mest udsatte familier hårdt. Artiklen gjorde stort indtryk, og hun tog straks fat i Østifterne, hvor hun er én af to delegerede på Lolland-Falster.

Fonden, der har rødder i forsikringsselskabet Østifterne, deler årligt over 50 millioner kroner ud til projekter, der har brobyggende eller sociale intentioner. Lokale initiativer støttes normalt med op til 25.000 kroner, men direktør Lars Suhr indvilligede i at støtte udsatte børn på Lolland med det dobbelte beløb.

Med donationen fra Østifterne kan vi dog atter kigge ud i fremtiden, og det giver en ro, fordi vi kan betale kontingent til de børn, som har brug for hjælp omkring årsskiftet.

Bente Kruse, Broen Lolland

- Broen Lolland er et rigtig godt projekt, som har stor betydning både socialt og for integrationen. Det er hårde tider i øjeblikket, og mange familier skærer nok ned på fritidsaktiviteterne, hvis det er småt med penge til mad, siger Anne-Lise Becker, der tirsdag havde de 50.000 kroner med til Broen Lollands formand, Bente Kruse.

Annonce

Vokser hurtigt fra udstyret

I løbet af sensommeren og efteråret er mange nye børn kommet til Broen Lolland, og formand Bente Kruse forklarede i sidste måned, at pengekassen var ved at være tom i organisationen. Det ville betyde, at Broen Lolland måtte sige nej til at hjælpe nye børn, ligesom betaling af kontingent og udstyr var i fare hos nogle af de børn, som allerede får hjælp.

- Problemet med at hjælpe børn med udstyr er, at de ofte skal have nyt udstyr to gange om året, fordi de vokser så hurtigt, siger Bente Kruse, der er utrolig glad for opbakningen fra Østifterne.

Artiklen i Folketidende gav flere henvendelser, men Broen Lolland er endnu ikke i mål.

- Det er mest foreninger, som henvender sig, og desværre har vi intet hørt fra erhvervslivet på Lolland, siger formanden.

- Med donationen fra Østifterne kan vi dog atter kigge ud i fremtiden, og det giver en ro, fordi vi kan betale kontingent til de børn, som har brug for hjælp omkring årsskiftet.

Annonce

Magter ikke indmeldelserne

I Broen Lolland havde man slet ikke kendskab til, at Østifterne også støttede sociale projekter, og foreningen havde derfor ikke søgt penge netop der.

For Anne-Lise Becker er det en stor glæde at være med til at gøre en forskel, og hun lytter med stor interesse, da Bente Kruse fortæller om lokalforeningens arbejde med at hjælpe de familier på Lolland, som har det allersværest. Det handler nemlig ikke kun om kroner og øre.

- Mange familier er så hårdt ramt, at de end ikke magter at få meldt børnene ind i fritidsaktiviteter, men vi lærer hurtigt de enkelte familier godt at kende og kan støtte dem i det omfang, som vi har mandskab til det.

Annonce

Kan bryde den sociale arv

Hjælpen gør en forskel for børnene, som måske ikke oplever at have ret meget til hverdag, og det betyder meget for Bente Kruse.

- Det er den helt store drivkraft, at vi på denne måde får nogle børn, der kommer ud og føler sig lige som alle de andre.

Håndsrækningen fra Østifterne, som Anne-Lise Becker fik sat i verden, kan altså gøre en stor forskel, og det glæder giveren - ikke mindst fordi det kan få betydning i fremtiden.

- Her har vi mulighed for at hjælpe nogle børn til at bryde den sociale arv, siger hun.

Annonce
Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Annonce
Annonce
Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Annonce
Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

Annonce
Annonce