Annonce
Politik

Starter som borgmestervikar

Henrik Jacobsen (K) ville helst ikke have en udvalgsformandspost, hvor man kan stå til tæsk. Han er glad for, at viceborgmesterposten nu er hans, og han starter inde som ferievikar 1. januar. Foto: Anders Knudsen

Lollands nye viceborgmester vil satse på bredt samarbejde.

LOLLAND Det var med selvsikker udstråling, pink slips og fast stemme, at De Konservatives Henrik Jacobsen forleden bekendtgjorde, at han bliver Lolland Kommunes nye viceborgmester efter Henrik Høegh (V), når 2021 bliver til 2022.

- Det er en stor oplevelse det her. Det lå jo lidt i kortene, da Tine (Vinther Clausen, red.) meldte ud fra starten, at viceborgmesterposten ... det var ikke hende. De andre meldte også fra, og så blev vi enige om i vores "trojka", at vi skulle gå efter den, fortæller Henrik Jacobsen (K).

"Trojkaen" i det konservative bagland havde talt valgets forskellige udfald igennem.

- Vi lagde en strategi for forskellige scenarier: et mandat, to mandater og tre mandater ... længere turde vi ikke gå. Men det blev ved det ene, og så ville vi gå efter viceborgmesterposten, siger Henrik Jacobsen.

Han forklarer, hvorfor de ikke valgte gå efter at stå i spidsen for et fagudvalg.

- Når man er så ny i politik, som jeg trods alt er, så fandt vi, at formands- og næstformandsposterne ikke var noget. Som ny havde jeg ikke lyst til at komme direkte ind og få tæsk. På viceborgmesterposten er man synlig, og man kan gøre et stort stykke arbejde. Man kan bygge posten op selv - sammen med borgmesteren, naturligvis, siger Henrik Jacobsen, der også har fået plads i det magtfulde økonomiudvalg samt i bestyrelsen for Business LF.

Han glæder sig til parløbet med Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og mener ikke, at det er en forhindring, at han selv er borgerlig, mens borgmesteren er socialdemokrat.

- Jeg anser ikke borgmesteren for værende ræverød. Der er meget erhvervsudvikling i det her. Jeg har haft nogle for-møder med borgmesteren forud for valget, hvor vi lærte hinanden at kende over en kop kaffe. Han regnede jo nok med, at vi kom ind ... og også med, at det nok var mig, der i hvert fald kom ind. Så han ville jo godt vide, hvad jeg var for en snegl, smiler Henrik Jacobsen, hvis lyserøde slips var præget af snegle og pindsvin til pressemødet.

Kaffemøderne mellem borgmesteren og "den nye dreng i klassen" gik ganske fortrinligt, fortæller han.

- Derfor sagde han ikke nej, da jeg sagde, at vi gik efter viceborgmesterposten. Der bakkede han mig op, og det gjorde de andre også.

Han forventer at kunne give den erfarne borgmester med- og modspil.

- Jeg har ikke noget imod at tale i store forsamlinger, og jeg kan da også gå ud og tale tysk, når Holger ikke kan ... ja, jeg kan da supplere med lidt fransk, griner Henrik.

At Konservative nu er kommet tilbage i Lolland byråd betyder også, at der nu tales om en decideret blå blok. Venstre, Din Stemme og Dansk Folkeparti har nu fået selskab.

- Vi er nok lidt mere grønne end de blå. Selvfølgelig skal vi have en stærk blå blok. Men jeg er gået til valg på, at vi skal arbejde samlet for et samlet Lolland. Den sitation, Lolland er i nu, gør, at vi har nogle fantastiske muligheder. Vi skal ikke have små krige rundt omkring. Vi skal gøre det sammen, ellers får vi ikke det optimale ud af det, siger han.

Den nye viceborgmester får en hård start 1. januar. Ikke nok med, at han er nyt byrådsmedlem, så har borgmester Holger Schou Rasmussen også valgt at rejse på ferie i starten af det nye år. Så fra første dag får Henrik Jacobsen ansvaret for Lolland Kommune.

- Når du kommer hjem, har jeg lavet hele den økonomiske politik om, grinede Henrik Jacobsen til Holger Schou Rasmussen ved konstitueringen, og fortsatte lidt betuttet:

- Jeg skal bare lige finde ud af, hvor borgmesterkæden hænger henne.

- Det er jo ikke bare en rolle i en skolekomedie ... Det er alvor det her, ikk'.

Henrik Jacobsen

Beholder civilt job

Henrik Jacobsen indrømmer da også, at der bag selvsikkerheden er en vis bæven ved det nye eventyr, han har kastet sig ud i.

- Nu du spørger, så vil jeg sige, at det er da en stor post, så man ryster en lille smule. Det er jo ikke bare en rolle i en skolekomedie ... Det er alvor det her, ikk'.

Den 61-årige tilflytter fra Gentofte beholder sit civile job som direktør og iværksætter i egne firmaer. Derfor får han stadig brug for hele det politiske bagland, når han skal være Konservatives enmandshær i byrådet.

- De bliver nødt til at kigge på nogle af de udvalg, som jeg ikke kan følge altsammen, siger han.

Nu smøger han ærmerne op og glæder sig til at blive 1. viceborgmester og ferieafløser pr. 1. januar.

- Jeg glæder mig. Det her er så enormt spændende!

Annonce
Annonce
Dronningen kommer på besøg

HVILKE MINDER HAR DU FRA DRONNINGEBESØG PÅ LOLLAND-FALSTER?

Annonce
112

TYVERI FRA BYGGEPLADS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERE SENDT AFSTED MED BULDER OG BRAG

Guldborgsund

VINDER BROBYGGERI TIL EN HALV MILLIARD OVER GULDBORGSUND

Guldborgsund

NU BEGYNDER NÆSTE ETAPE AF ASFALTARBEJDET PÅ FARØBROERNE

Sport

AFRIKANSK MESTER KLAR TIL AT SENDE LOKAL BOKSER I GULVET

Lolland

STRØMMEN ER VENDT TILBAGE PÅ ASKØ

112

ÅRSAG KLARLAGT: VOLDSOM BRAND BLEV UDLØST AF KORTSLUTNING

Guldborgsund

SKOLELEDERE: DET NYE SKOLEÅR SKAL BYDE PÅ OPLEVELSER

Guldborgsund

DET ER HØJSÆSON FOR KATTEKILLINGER I NØD

Folketingsvalg

VALGET NÆRMER SIG: VIL DU VÆRE MED I VORES VÆLGERPANEL?

Lolland

TRODS UNDERSKUD: REVY KÆMPER VIDERE

Femern

FEMERN A/S OMLÆGGER LOKALE VEJE

Storstrømsbroen

STORSTRØMSBROEN TRÆKKER ITALIENSK KÆMPE I MINUS

Lolland

SÅ ER PROGRAMMET FOR Ø-BESØGET KLAR: HER KAN DU SE DRONNINGEN

Annonce
Sport

POLMAN SIDDER OVER I FØRSTE TESTKAMP FOR NFH

Vejr

HEDEBØLGE PÅ VEJ: DAGTEMPERATURER OVER 25 GRADER EN HEL UGE FREM

Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Sport

NYKØBING FC TRAK SUPERLIGAMANDSKAB I POKALEN

112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

Annonce
Annonce