Annonce
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Det er Ole Juuls kone, Britta, der står for blomsterafdelingen i parrets egen have i Haveforeningen Riddersborg. Foto: Jan Knudsen
Der er ingen ledige haver i Haveforeningen Riddersborg.

NAKSKOV: "Fy for satan, hvor har vi det godt."

Sådan står der på velkomstskiltet til Haveforeningen Riddersborg, og modsat Kolonihaveforeningen Lienlund i Nakskov, der har måttet give op, fordi ingen ville have haver, går det da også rigtig godt i den anden del af byen.

Det vil formanden for Haveforeningen Riddersborg, Ole Juul, gerne fortælle og vise, efter at Folketidende forleden fortalte om en del ikke-udlejede kolonihaver i Nakskov.

Annonce

- Min kone og jeg fik selv have herude i 2016, og jeg kom i bestyrelsen og er nu formand. For seks år siden havde vi også en del ledige haver, og det lignede lort, lyder det bramfrit fra Ole Juul.

Gav den en skalle

- Men nogle i bestyrelsen og nogle haveejere var med på, at nu giver vi den en skalle, og vi har ryddet rigtig meget op. Der var haver, der var fyldt med skrald, som om haverne var brugt som losseplads, og huse, der var ved at falde fra hinanden, væltede vi også. Og alt det fjernede, har vi så kørt på genbrugspladsen, fortæller Ole Juul.

Og det nye, mere velfriserede udtryk har givet bonus. Der er ikke en eneste ledig have ud af de i alt 60.

- Ved sæsonstat 1. april havde vi otte ledige haver, og de kom på Facebook, og det gav godt nok opmærksomhed. Det betød nærmest, at jeg var ejendomsmægler og måtte være her hver dag for at vise haverne frem, indskyder Ole Juul.

Formanden skønner, at haveforeningen faktisk har haft op mod 100 henvendelser, men nu er alt altså lejet ud til folk fra Nakskov, men også Dannemare, Rødby og Maribo, og lejerne tæller både ældre og yngre familier, også med børn.

Annonce

Slapper af der

Selv har Ole og Britta Juul faktisk også hus og have i Nakskov i forvejen.

- Men vi slapper af på en helt anden måde her i haveforeningen. Det er ikke blevet et dobbeltprojekt, men er bare hyggeligt at have have her, forsikrer Ole Juul.

Sidste år blev der også holdt stor sommerfest i anledning af Haveforeningen Riddersborgs 40-årsjubilæum, og det gik så godt, at det indkøbte festtelt pakkes ud 23. juli og stilles op igen - og så er der ellers bestilt helstegt pattegris.

Også sankthans fejres med en lillebitte heks på et bålfad - for åben ild er forbudt. Det samme gælder løse hunde på gangene og parkering direkte ved haverne.

- Vi har det bare rigtig godt socialt, og når nogen bygger hus, er der altid nogle, der kan give en hånd med, hvis der er brug for det. Børnene kan låne af det fælles legetøj, og der er også græsslåmaskiner til fælles brug, nævner formanden.

Nogle gange slipper Ole Juul dog tøjlerne og forlade haven. Det er dels, når han skal på arbejde, dels når Britta og han skal ud at køre i den nye, brugte VW T1. Bedre kendt som et Folkevognsrugbrød.

Den fremstår nu nylakeret i en flot orange, og når Ole skal tanke, må Britta til sidst ringe og spørge, hvor han bliver af.

- Den tiltrækker jo folk, der gerne vil tale, uddyber Ole - men det er jo en helt anden historie.

Annonce

Et lille sommerhus

Tidligt tirsdag er Sonja Rasmussen ude at hjælpe sin søster, der er forhindret, med at fjerne burresnerrer og luge andet ukrudt i hendes have, og Marlene Olsen og Thomas Kofod, der også har hus med en lille have, ser også deres sted som et fristed, hvor de dog kæmper lidt med egernene om idyllen.

- De graver valnødder ned i vores højbede. I foråret måtte vi fjerne 20 små valnøddetræer fra haven til vores lille sommerhus, som vi ser vores plet som, fortæller Thomas Kofod med et stort smil.

En have med vægt på grøntsager. Man bestemmer selv, om man vil dyrke grøntsager, have en prydhave eller terrasse i hele have, fortæller Ole Juul. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Annonce
Guldborgsund

HAJKUTTERFESTIVAL MED KRABBER

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

FUTFUT: ÅLEN FORTÆLLER RØVERHISTORIER FRA LIVET LANGE TOGREJSE

Guldborgsund

Økonomiudvalg sender vindmølleplaner ved Marielyst tilbage til forvaltningen

112

BRAND I HALMPRESSER SPREDTE SIG TIL MARK

Guldborgsund

GALLERI SYD GENÅBNEDE EFTER TIDLIGERE EJERS DØD

Guldborgsund

MIDDELALDEREN KOM TIL NYSTED MED MJØD OG MANDFOLK

112

261 TAGET I FARTKONTROLLER

Skolestart

TRODS REKORDHØJT ANTAL: ALLE ANSØGERE FÅR SKOLESTARTSHJÆLP

112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Annonce
Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Annonce
Annonce