Annonce
Se billederne

STORT MARKED RYKKER IND I MARIBO

Det er blevet populært at stå i den lille samling kræmmerstande ved Lilletorv. Her blev der handlet alt fra kunst over honning til legetøj og gåstokke. Foto: Jan Knudsen
Så er onsdagsmarkederne atter i gang i Maribo, og til august vender en gammel kending tilbage, når verden kommer til klosterbyen.

MARIBO: Solen bragede ned fra en skyfri himmel, da der for første gang i år var onsdagsmarked i Maribo.

Det er sjette år, der afvikles marked i byens gader, hvor glade amatørkræmmere blander sig med professionelle producenter, underholdere, torvehandlere, gøglere, byens handlende og andet godtfolk.

Handelsformand Birger Christensen glæder sig til, at onsdagsmarkederne atter vil fylde Maribos gader med købestærke turister. Men markedet kan stadig godt bruge frivillige til at få det hele til at køre rundt. Foto: Jan Knudsen

- Vi starter godt ud, synes jeg, lød det tilfreds fra handelsformand Birger Christensen, da han gik gennem gaderne, som langsomt, men sikkert blev fyldt med kræmmere og turister.

Annonce
Som altid er kræmmerne nerven i onsdagsmarkederne, og der blev krejlet igennem i gaderne hele onsdagen. Foto: Jan Knudsen

Der var tilmeldt 50 kræmmere i år, hvilket var lidt færre end sidste år. Men markedet har fundet sin form, mener formanden.

- Vi er ved at få en god rutine med det, så det kører stort set, som det har gjort i et par år, fortæller Birger Christensen.

Vi er ved at få en god rutine med det, så det kører stort set, som det har gjort i et par år.

Birger Christensen, formand for Maribo Handel, om onsdagsmarkederne
Den lille pige rakte gavmildt sin bøllehat op til Hr. Plys og indikerede en byttehandel. Begge måtte dog erkende, at den nye hue ikke helt passede i størrelsen, og så blev der byttet tilbage. Foto: Jan Knudsen

Lidt ændringer og tilpasninger er der dog. Musikken er fjernet fra Lilletorv, men til gengæld satses der stort på musik-underholdning på torvet helt frem til klokken 19.

- Vi vil forsøgsvis prøve med musik på torvet fra klokken 13 og helt til klokken 19. Samtidig har stort set alle butikker omkring torvet, med undtagelse af Sportmaster og JP Foto sagt ja til at have åbent til klokken 19 om onsdagen, når der er marked og musik, siger Birger Christensen.

Vanen tro er der masser at opleve for ungerne på onsdagsmarkedet med high jumper, hoppepude med rutsjebane og Hr. Plys. Foto: Jan Knudsen

Onsdagen inden jazzfestivalen - 13. juli - vil der så naturligvis være jazz på torvet, når Doc Houlind og hans band tyvstarter før tyvstarten til onsdagsmarkedet.

- Mange jazzgæster kommer allerede om onsdagen, så her gør vi noget særligt for dem. Desuden er der Late Night-salg i byen den dag, fortæller formanden.

Poul Møller fra Møllers Børster kommer fra Stevns. Han har arbejdende værksted på onsdagsmarkedet, hvor man kan se, hvordan han laver sine håndlavede børster. Og så kan lillefar få et par gode skrubber med til rengøringen derhjemme. Foto: Jan Knudsen

Men ellers er onsdagsmarkederne, som de plejer - med hestevognskørsel, boder, Hr. Plys-underholdning for de mindste om formiddagen og grill ved torvegrillen.

Verden kommer til Maribo

Der er onsdagsmarked hver onsdag frem til uge 31 (onsdag 3. august). Men når onsdagsmarkederne stopper, vender en gammel kending tilbage til byen.

- Det internationale marked kommer atter til Maribo. Det vil være på torvet fra 15. til 20. august med 28 stande, der vil tilbyde mad og andre spændende ting fra hele verden, fortæller Birger Christensen.

I et par år tømte det internationale marked bankkonti hos madhoveder i Maribo og omegn, når de kom på besøg med et væld af lækkerier fra det meste af Europa. Nu vender markedet tilbage med mere end bare mad. Arkivfoto: Claus Hansen

Det internationale marked har før besøgt Maribo, men blev kritiseret for kun at fokusere på fødevarer. Men nu skulle der være ændret ved konceptet, så der også er andre produkter fra forskellige lande.

- Vi glæder os meget til at se markedet igen. Og kræmmerne kommer til byen ganske gratis. De var ellers booket op, men da de hørte, at det var Maribo, ville de gerne komme. De har gode minder fra byen, fortæller Birger Christensen om markedet, der altså skal sørge for liv og lebend i Maribos gader - når onsdagsmarkederne er overstået for i år.

30 LOL MAR onsdagsmarkeder i Maribo 9 29-06-2022 Så er der onsdagsmarkeder i Maribo igen. Vi mødes med formand for Maribo Handel, Birger Christensen, og går en tur op og ned ad gågaderne
Annonce
Annonce
Lolland

HOLE-IN-ONE: AMATØR-GOFLER RULLER FRA MATCH I NY BIL

Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERFESTIVAL MED KRABBER

Lolland

FUTFUT: ÅLEN FORTÆLLER RØVERHISTORIER FRA LIVET LANGE TOGREJSE

Guldborgsund

Økonomiudvalg sender vindmølleplaner ved Marielyst tilbage til forvaltningen

112

BRAND I HALMPRESSER SPREDTE SIG TIL MARK

Guldborgsund

GALLERI SYD GENÅBNEDE EFTER TIDLIGERE EJERS DØD

Guldborgsund

MIDDELALDEREN KOM TIL NYSTED MED MJØD OG MANDFOLK

112

261 TAGET I FARTKONTROLLER

Skolestart

TRODS REKORDHØJT ANTAL: ALLE ANSØGERE FÅR SKOLESTARTSHJÆLP

112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Annonce
Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Annonce
Annonce