Annonce
Lolland

Svanesang på stregen

Det var underligt for de to tidligere borgmestre, at deres kommunalpolitiske karriere skulle ende i en sportshal. Foto: Birgitta Andersen

Byrådets koryfæer takkede af ved torsdagens byrådsmøde.

LOLLAND Nok handler politik af og til om at holde sig på den rigtige side af stregen. Men Lolland byråds "grand old men" Henrik Høegh (V), Tom Larsen (V), Hans Ole Sørensen (V) og Henning G. Rasmussen (DF) havde nok ikke lige forestillet sig, at de skulle synge deres politiske svanesang på stregerne i en håndboldhal.

Men sådan ville coronaen det. Torsdag var der byrådsmøde i Maribohallerne, og her takkede de fire legendariske lokalpolitikere af.

- Tak for rejsen. 16 år i tjenesten for borgerne i Lolland Kommune. Det har været en stor ære. Det har været hårdt. Der har været mange meget svære, men nødvendige beslutninger. Men det er en del af jobbet, og jeg havde ikke været det foruden. Det har beriget mit liv, og det glæder mig, at demokratiet virker i Lolland Kommune, sagde den tidligere borgmester i Rudbjerg Kommune, Tom Larsen (V).

- Det her er min karrieres sidste byrådsmøde. Jeg genopstiller ikke om fire år. Jeg har været så privilegeret, at vælgerne har stemt mig ind i Rødby og Lolland byråd 10 gange - 40 år. Det har været et kæmpe privilegium at være en del af fællesskabet, hvor der på hver sin måde arbejdes på at skabe den bedste udvikling for Lolland, sagde Rødbys tidligere borgmester Hans Ole Sørensen (V), der takkede alle 98 byrådsmedlemmer, han har arbejdet sammen med gennem tiden, som har budt på 500 byrådsmøder og 3.500 udvalgsmøder.

- Ingen tvivl om, at det bliver mærkeligt at vågne op 1. januar uden alt det her. Men så vil jeg tænke tilbage på den gode tid, det har været at være folkevalgt. Tak til alle, og pas godt på Lolland Kommune, sagde han.

Henrik Høgh (V) afsluttede også en politisk karriere, der udover de otte år i byrådet også har budt på en ministerpost og topposter i landbruget.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at det, der har rørt mig mest og engageret mig mest, det er, at som lokalpolitiker, der er man virkelig tæt på borgerne. Jeg vil gerne sige tak for alle de mange kopper kaffe og gode snakke, jeg har nydt derude. Tak for tilliden, tak for samarbejdet. Lolland står over for store muligheder. Sørg nu for at få mest muligt ud af det, sagde han.

Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce