Annonce
Lolland

Sydhavnskajen klar til brug

På byrådsmødet 20. september 2018 blev det besluttet at igangsætte tre store projekter med en samlet investering på 57,1 millioner kroner. Projekterne var udflytning af havnekontoret og samling af havnens aktiviteter på Stensø til 4,8 millioner kroner, den nye Sydhavnskaj til 30 millioner kroner - der blev indviet i går - og uddybning og opretning af sejlrende til 22,3 millioner kroner. Kystdirektoratet har dog fortsat ikke givet tilladelse til uddybningen, oplyser havnechef Jørgen Buhl. Undervandsarkæologer fra Vikingeskibsmuseet afsøgte i efteråret havbunden og konstaterede, at der "ingen god arkæologi er." Der skal dermed ikke foretages forsinkende, arkæologiske udgravninger, inden uddybningsfartøjerne formentlig kan tage fat sydvest i grunden Knølen i Nakskov Fjord. Her anduver skonnerten "Johanne" kajen som første skib. Foto: Jan Knudsen

Indviet med snoreklip ved borgmesteren og pølser.

NAKSKOV De sidste weekender har de ansatte arbejdet igennem, så den nye "Sydhavnskaj " i Nakskov kunne indvies tirsdag.

Borgmesteren, medlemmer af teknisk udvalg og ansatte i kommunens administration anløb med skonnerten "Johanne", der blev første skib ved den nye kaj - udover arbejdsskibe, der har fragtet materialer og redskaber frem. Gæsterne trådte så ud på den flisebelagte kaj, der dog stadig er dækket af grus.

Havnechef Jørgen Buhl takkede totalentreprenør Per Aarsleff A/S og bygherrerådgiveren Sweco for en god indsats og sagde, at havnen glæder sig til at tage kajen i brug, så der også bliver brug for mæglerne - og underforstået kommer havnepenge i kommunekassen.

Projektrådgiver Anders Helkjær fra Sweco konstaterede, at det er blevet en god kaj og tilføjede kækt, at Sweco gerne vil være med på forlængelsen, og projektchef hos Aarsleff, René Henriksen, udtrykte håb om, at havnechef Jørgen Buhl og havnemester Tummas Juul bliver glade for kajen.

- Nu er det altså ikke Jørgen og Tummas' kaj, slog borgmester Holger Schou Rasmussen fast.

- Det har kostet tårer i byrådet, der skulle have penge op af kassen, men der er tale om en investering i fremtiden. For fremtiden er det her den allervigtigste havn på Lolland-Falster, og blandt andet det store infrastrukturprojekt på Sydlolland skulle gerne give afkast her.

- Den nye kaj er en vigtig strategisk investering, der gerne skulle give afkast i form af arbejdspladser. For hvis Nakskov falder, falder Lolland, sagde borgmesteren.

Holger Schou Rasmussen nævnte videre, at den nordlige side af havnen nu udvikles til en rekreativ side, men at der i den sydlige side vil være en aktiv industrihavn mange år frem. Derefter kunne han klippe den røde snor, der var spændt op mellem en rød og en grøn kost, og indvie kajen.

Sydhavnskajen er seneste resultat af den master- og strategiplan for kommunens erhvervshavne, som blev udarbejdet i 2015.

Med en 30 meter bred og 180 meter lang kaj, og en dybde på 8,5 meter ved kajen, vil selv de største skibe kunne anløbe Nakskov Havn, og de midterste 90 meter er forstærket til tunglastkaj.

Den vil give en større fleksibilitet og plads til nye kunder, siger havnechefen, der tilføjer, at den samtidig vil sikre, at der også i fremtiden altid vil kunne være de nødvendige kajer med prioriteret adgang til MHI Vestas.

Rådgivere, entreprenører og kunder på havnen var også inviteret til indvielsen. Foto: Jan Knudsen
Det er en strategisk investering, sagde borgmesteren, da han indviede kajen. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce