Annonce
Saxkjøbing Avis

Sydhavs Classic lørdag 21. maj

Vinderne af Expert klassen i 1. afdeling af SONAX DASU Classic 2022 i Ikast, Benny Rasmussen, Sakskøbing og Uffe Jørgensen, Nykøbing. Privatfoto
Startsted: Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12. Sakskøbing Mål: Helsekokken Sakskøbing Sukkerfabrik Nykøbingvej 76. Sakskøbing. Starttidspunkt: Første bil starter klokken 10.00.

SAKSKØBING: Lolland Falster Motorsport og Motorklubben Centrum fra Fyn har fundet sammen om at arrangere 2. afdeling af de syv afdelinger i SONAX DASU Classic-turneringen, der er tællende til det Danske Mesterskab i regularity rally.

Hele den danske elite i regularity rally stiller til start, når løbsledelsen bestående af Benny Rasmussen, Uffe Jørgensen, Benny Koch, med løbsleder Hans Oluf Nielsen i spidsen, sender de første biler ud på ruten klokken 10:00 fra Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12, Sakskøbing.

Startstedet vil fra klokken 8:00 danne rammen om både den nødvendige tekniske kontrol og dokumentkontrollen, inden deltagerne får lov at starte. Det vil her være muligt, både at se de fine klassiske biler, og få en snak med deltagerne inden de sendes ud på den naturskønne rute i området.

Annonce

Første etape af løbet går sydover forbi Engestofte og videre over Bøsserup til slut på første etape ved Døllefjelde Kirke. Anden etape går videre sydpå og slutter på Nysted Havn fra cirka klokken 11:45.

Tredje etape går vestpå og slutter ved Lolland Falster Veteran Klub Klubhus på Industriparken 2A i Holeby. Her er der frokostpause fra klokken 12:50, hvor første deltager ankommer.

Slutter på Sakskøbing Sukkerfabrik

Efter frokosten går turen videre mod nordvest forbi Abed og videre til Reventlows Museum, hvor der midt på eftermiddagen er kaffepause, inden det atter går videre nordpå til Horslunde, hvor deltagerne får den længste sekundetape på 16 kilometer.

Derefter det går turen forbi det smukke område ved Ravnsby og videre over Bandholm havn forbi Knuthenborg Safaripark for til sidst at slutte klokken 17:00 på den gamle sukkerfabrik i Sakskøbing, hvor Helsekokken vil servere en to retters aftenmenu i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

I regularity rally gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. Der er derfor lagt op til, at det ikke er hastigheden, der er skruet op denne gang, men derimod præcision i forhold til tid og kørt afstand.

Annonce

Tak til sponsorerer

På sekundetaperne, der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med, at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed.

Der er point for både for sen og for tidlig passage af kontrollerne. Den deltager, der kommer i mål med færrest point, vinder løbet. Der køres i seks klasser, fra begynder til elite deltagere.
Løbsledelsen har gjort sig stor umage for at lave en tidsplan for etaperne, så deltagerne vil opleve et stille og roligt flow, også mellem sekundetaperne.

Fra løbsledelsens side er der stor tak løbets sponsorer, som er Peugeot Sakskøbing, GF Forsikring og Lollands Bank.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

Annonce
landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Udligning

LOLLAND FÅR UDLIGNINGSLUSSING

landsstævne

KLAPSALVERNE BLEV VED OG VED

Lokal nyt

PERSON SLAP USKADT FRA FALD NED AD MØNS KLINT

Femern

FEMERN-FOLK FEJREDE ENDEN PÅ STREJKE

Guldborgsund

EN HJÆLPENDE ARKITEKTHÅND FRA AARHUS TIL SAKSKØBING

Folkemøde

HJEMLØSE: FÆRRE I BYERNE, FLERE PÅ LANDET

landsstævne

MOR PÅ ET HOLD OG DATTER PÅ ET ANDET

Revy

REVY GØR GRIN MED DAGENS DANMARK, OG DER ER NOK AT GRINE AD

landsstævne

MED HØJSKOLE TIL LANDSSTÆVNE

Annonce
Kultur

PAKHUS ERODERER

Erhverv

DET SKAL IKKE VÆRE SÅ SIKKERT, SÅ DET BLIVER KEDELIGT

landsstævne

CYKLEDE FRA LOLLAND TIL LANDSSTÆVNE

Guldborgsund

UTILFREDS MINKAVLER: DET HANDLER OM RETFÆRDIGHED

Femern

STREJKENDE PÅ FEMERNBYGGERIET GENOPTAGER ARBEJDET

Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Annonce
Annonce