Annonce
Saxkjøbing Avis

Sydhavs Classic lørdag 21. maj

Vinderne af Expert klassen i 1. afdeling af SONAX DASU Classic 2022 i Ikast, Benny Rasmussen, Sakskøbing og Uffe Jørgensen, Nykøbing. Privatfoto
Startsted: Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12. Sakskøbing Mål: Helsekokken Sakskøbing Sukkerfabrik Nykøbingvej 76. Sakskøbing. Starttidspunkt: Første bil starter klokken 10.00.

SAKSKØBING: Lolland Falster Motorsport og Motorklubben Centrum fra Fyn har fundet sammen om at arrangere 2. afdeling af de syv afdelinger i SONAX DASU Classic-turneringen, der er tællende til det Danske Mesterskab i regularity rally.

Hele den danske elite i regularity rally stiller til start, når løbsledelsen bestående af Benny Rasmussen, Uffe Jørgensen, Benny Koch, med løbsleder Hans Oluf Nielsen i spidsen, sender de første biler ud på ruten klokken 10:00 fra Peugeot Sakskøbing, Clausen & Larsen I/S, Industrivej 12, Sakskøbing.

Startstedet vil fra klokken 8:00 danne rammen om både den nødvendige tekniske kontrol og dokumentkontrollen, inden deltagerne får lov at starte. Det vil her være muligt, både at se de fine klassiske biler, og få en snak med deltagerne inden de sendes ud på den naturskønne rute i området.

Annonce

Første etape af løbet går sydover forbi Engestofte og videre over Bøsserup til slut på første etape ved Døllefjelde Kirke. Anden etape går videre sydpå og slutter på Nysted Havn fra cirka klokken 11:45.

Tredje etape går vestpå og slutter ved Lolland Falster Veteran Klub Klubhus på Industriparken 2A i Holeby. Her er der frokostpause fra klokken 12:50, hvor første deltager ankommer.

Slutter på Sakskøbing Sukkerfabrik

Efter frokosten går turen videre mod nordvest forbi Abed og videre til Reventlows Museum, hvor der midt på eftermiddagen er kaffepause, inden det atter går videre nordpå til Horslunde, hvor deltagerne får den længste sekundetape på 16 kilometer.

Derefter det går turen forbi det smukke område ved Ravnsby og videre over Bandholm havn forbi Knuthenborg Safaripark for til sidst at slutte klokken 17:00 på den gamle sukkerfabrik i Sakskøbing, hvor Helsekokken vil servere en to retters aftenmenu i forbindelse med præmieoverrækkelsen.

I regularity rally gælder det ikke om at køre hurtigst på ruten, men derimod om at holde den opgivne gennemsnitshastighed på ikke over 50 km/t. Der er derfor lagt op til, at det ikke er hastigheden, der er skruet op denne gang, men derimod præcision i forhold til tid og kørt afstand.

Annonce

Tak til sponsorerer

På sekundetaperne, der er indlagt i løbet, bliver der udsat et antal digitale hemmelige tidskontroller, som holder øje med, at deltagerne er på rette sted på rette tidspunkt i forhold til den opgivne gennemsnitshastighed.

Der er point for både for sen og for tidlig passage af kontrollerne. Den deltager, der kommer i mål med færrest point, vinder løbet. Der køres i seks klasser, fra begynder til elite deltagere.
Løbsledelsen har gjort sig stor umage for at lave en tidsplan for etaperne, så deltagerne vil opleve et stille og roligt flow, også mellem sekundetaperne.

Fra løbsledelsens side er der stor tak løbets sponsorer, som er Peugeot Sakskøbing, GF Forsikring og Lollands Bank.

Annonce
Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Annonce
Annonce
Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

112

INDBRUDSTYVE STJAL SODAVAND OG BIL

Sport

NYKØBING FC OPHÆVER MED NIKOLAJ BONDE

Femern

KENDT VIRKSOMHED VINDER FEMERN-KONTRAKT

Lokal nyt

DEBAT OM BATTERITOGENE UDSKUDT

Guldborgsund

HER KAN UDSATTE FAMILIER STADIG FÅ HJÆLP

Lolland

MUNKSTUEN TAGER PILLEN

Lolland

HER SIGER KOMMUNE NEJ TIL SKOVBEGRAVELSE

112

INDBRUDSBØLGE: TELEFON SPORET TIL TO BYER

Sport

SIKKER SEJR I KØBENHAVNSK FRYSEBOKS

112

TRAKTOR OVERHALEDE ULOVLIGT

Mink-sagen

UNDERSØGELSE AF HOVEDPERSON I MINKSAG STOPPER EFTER JOBSKIFT

Lokal nyt

FOLKETIDENDES SPAREPLAN UDMØNTET

Guldborgsund

JUL OG INFLATION ØGER PRES PÅ VOLDSRAMTE

Lokal nyt

DANMARK-AUSTRALIEN: LIVE FRA VM-TELTET PÅ TORVET

Annonce
Lokal nyt

LOKAL BANK ADVARER MOD SVINDLERE

Vm i fodbold

VM: DANMARK ER FÆRDIG

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Annonce
Annonce