Annonce
Lolland

Sylfiden ved havnefronten

Eventmanager Katrine Hartmann glæder sig til, at tåspidsskoene bliver fyldt ud af balletfødder, der vil danse yndefuldt og kraftfuldt på Mørtelværksgrunden ved Nakskovs havneløb. Foto: Lisbet Rasmussen  
På sin største sommerturné nogensinde besøger Det Kongelige Teaters ballettrup Nakskov for at danse i rå haveomgivelser ved Sydkajen lørdag 18. juni.

NAKSKOV: Tænk dig at sidde hyggeligt på et tæppe eller en campingstol med sin picnickurv og nyde både udsigten til Nakskovs karakteristiske skyline og smukke havneløb og samtidig opleve Danmarks dygtigste balletdansere kaste sig ud i partier fra en række af de mest kendte og klassiske balletter - fra Giselle over Svanesøen til Sylfiden - og fra den mere moderne afdeling: Blixen samt Gotta Dance! - en sømands-"pas de trois" med musik af Porter, Berlin og Gershwin.

Alt dette behøver du ikke kun at drømme om. For det bliver til skinbarlig virkelighed, når Kongelig Sommerballet lægger vejen forbi Nakskov for at danse på Sydkajen - også kendt som Mørtelværksgrunden - lørdag 18. juni klokken 16 til 17.30.

- Inden forestillingen begynder, vil danserne varme op på scenen fra klokken 14.30, fortæller eventmanager Katrine Hartmann, som i den seneste tid har haft rasende travlt med at forberede det fornemme besøg. For alt skal klappe og være klart - fra diverse nødvendige tilladelser, der skal indhentes hos politi, brandvæsen og andre instanser, over at sørge for el og badefaciliteter til danserne og ikke mindst forplejning. Produktionsskolen laver mad til de omkring 20-22 danserne og det tekniske personale, mens Lions Nakskov sælger drikkevarer til publikum, og Park & Vej sørger for, at græsset er nyslået, der hvor scenen skal stå og publikum opholde sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lad bilen blive hjemme

- Husk selv at medbringe tæpper eller campingstole at sidde på, lyder det fra Katrine Hartmann, som ligeledes opfordrer folk til - så vidt muligt - at lade bilen stå hjemme og i stedet gå eller cykle. Det kan nemlig blive vanskeligt at finde en p-plads. Cirkuspladsen er på dagen optaget af Cirkus Arenas telte og vogne. I stedet er det muligt at parkere på kaj 8, oplyser Katrine.

Sommerballetten er gratis at overvære, og inden forestillingen begynder, vil dansere fra Pop's Danseinstitut uddele gratis programmer.

At den internationalt berømmede dansetrup fra Det Kongelige Teater for første gang gæster Nakskov, skyldes en stor indsats fra Nakskov Handel & Erhverv i samarbejde med Lolland Kommune.

  • NAK Katrine ballet 2
    Eventmanager Katrine Hartmann glæder sig til, at tåspidsskoene bliver fyldt ud af balletfødder, der vil danse yndefuldt og kraftfuldt på Mørtelværksgrunden ved Nakskovs havneløb. Foto: Lisbet Rasmussen  
Annonce
Annonce
Annonce
112

Bil i brand på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Vejret

Lavtryk og regn besøger Danmark i påskedagene