Annonce
Lolland

Sylfiden ved havnefronten

Eventmanager Katrine Hartmann glæder sig til, at tåspidsskoene bliver fyldt ud af balletfødder, der vil danse yndefuldt og kraftfuldt på Mørtelværksgrunden ved Nakskovs havneløb. Foto: Lisbet Rasmussen  
På sin største sommerturné nogensinde besøger Det Kongelige Teaters ballettrup Nakskov for at danse i rå haveomgivelser ved Sydkajen lørdag 18. juni.

NAKSKOV: Tænk dig at sidde hyggeligt på et tæppe eller en campingstol med sin picnickurv og nyde både udsigten til Nakskovs karakteristiske skyline og smukke havneløb og samtidig opleve Danmarks dygtigste balletdansere kaste sig ud i partier fra en række af de mest kendte og klassiske balletter - fra Giselle over Svanesøen til Sylfiden - og fra den mere moderne afdeling: Blixen samt Gotta Dance! - en sømands-"pas de trois" med musik af Porter, Berlin og Gershwin.

Alt dette behøver du ikke kun at drømme om. For det bliver til skinbarlig virkelighed, når Kongelig Sommerballet lægger vejen forbi Nakskov for at danse på Sydkajen - også kendt som Mørtelværksgrunden - lørdag 18. juni klokken 16 til 17.30.

- Inden forestillingen begynder, vil danserne varme op på scenen fra klokken 14.30, fortæller eventmanager Katrine Hartmann, som i den seneste tid har haft rasende travlt med at forberede det fornemme besøg. For alt skal klappe og være klart - fra diverse nødvendige tilladelser, der skal indhentes hos politi, brandvæsen og andre instanser, over at sørge for el og badefaciliteter til danserne og ikke mindst forplejning. Produktionsskolen laver mad til de omkring 20-22 danserne og det tekniske personale, mens Lions Nakskov sælger drikkevarer til publikum, og Park & Vej sørger for, at græsset er nyslået, der hvor scenen skal stå og publikum opholde sig.

Annonce

Lad bilen blive hjemme

- Husk selv at medbringe tæpper eller campingstole at sidde på, lyder det fra Katrine Hartmann, som ligeledes opfordrer folk til - så vidt muligt - at lade bilen stå hjemme og i stedet gå eller cykle. Det kan nemlig blive vanskeligt at finde en p-plads. Cirkuspladsen er på dagen optaget af Cirkus Arenas telte og vogne. I stedet er det muligt at parkere på kaj 8, oplyser Katrine.

Sommerballetten er gratis at overvære, og inden forestillingen begynder, vil dansere fra Pop's Danseinstitut uddele gratis programmer.

At den internationalt berømmede dansetrup fra Det Kongelige Teater for første gang gæster Nakskov, skyldes en stor indsats fra Nakskov Handel & Erhverv i samarbejde med Lolland Kommune.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce