Annonce
112

ADSKILLIGE ÆLDRE FRANARRET HÆVEKORT AF FALSK BANKMAND

Politiet har i forbindelse med sagen udsendt dette billede af manden, som man mener er identisk med den falske bankmand. Foto: Politiet
Politiet modtog i løbet af tirsdagen ikke færre end syv anmeldelser om ældre borgere på Lolland og Falster, som var blevet ringet op og narret til at udlevere deres betalingskort og pinkoder. I mindst et tilfælde blev der efterfølgende hævet penge på kortet.

Mindst syv ældre borgere i Nykøbing, Sakskøbing og Radsted-området blev i løbet af i går, tirsdag, ringet op af en falsk bankmand og franarret deres betalingskort og tilhørende pinkode.

Ifølge lokalpolitiet i Nykøbing blev de ældre først kontaktet telefonisk af en dansktalende person, som udgav sig for at være fra banken. Vedkommende fortalte, at der var sket nogle transaktioner på borgerens konto, som skulle undersøges nærmere, og derfor skulle de aflevere deres betalingskort og pinkode.

Senere dukkede en mand så op på borgernes hjemadresser for at hente kort og koder, og i mindst et tilfælde er der efterfølgende hævet et firecifret beløb, oplyser politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politiet ved ikke, om det er den samme gerningsmand, der har hentet betalingskortene hos de ældre, men man formoder det og kæder sagen sammen med lignende sager fra Sjælland på det seneste.

Så sent som i mandags havde man lignende episoder i Vordingborg, hvor flere borgere var blevet kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra Nordea og ville hente borgerens betalingskort på grund af en fejludbetaling.

Politiet har i løbet af august og september også modtaget lignende anmeldelser fra Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, men da gerningsmanden altså stadig er på fri fod, beder man nu offentligheden om hjælp.

Den mistænkte gerningsmand beskrives i en pressemeddelelse fra politiet som en dansk udseende mand, 25-35 år, cirka 180-185 centimeter høj, almindelig til muskuløs af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

(Teksten fortsætter under billedet.)

Politiet har også udsendt dette foto af den mistænkte. Foto: Politiet

- Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse og fortsætter med en klar besked:

- Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.

Hvis man har oplysninger i sagen, bedes man kontakte politiet på telefon 114.

  • Politiet har i forbindelse med sagen udsendt dette billede af manden, som man mener er identisk med den falske bankmand. Foto: Politiet
  • Politiet har også udsendt dette foto af den mistænkte. Foto: Politiet
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

112

Bil i brand på motorvejen

Annonce
Annonce
Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Bil i brand på motorvejen

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan