Annonce
112

ADSKILLIGE ÆLDRE FRANARRET HÆVEKORT AF FALSK BANKMAND

Politiet har i forbindelse med sagen udsendt dette billede af manden, som man mener er identisk med den falske bankmand. Foto: Politiet
Politiet modtog i løbet af tirsdagen ikke færre end syv anmeldelser om ældre borgere på Lolland og Falster, som var blevet ringet op og narret til at udlevere deres betalingskort og pinkoder. I mindst et tilfælde blev der efterfølgende hævet penge på kortet.

Mindst syv ældre borgere i Nykøbing, Sakskøbing og Radsted-området blev i løbet af i går, tirsdag, ringet op af en falsk bankmand og franarret deres betalingskort og tilhørende pinkode.

Ifølge lokalpolitiet i Nykøbing blev de ældre først kontaktet telefonisk af en dansktalende person, som udgav sig for at være fra banken. Vedkommende fortalte, at der var sket nogle transaktioner på borgerens konto, som skulle undersøges nærmere, og derfor skulle de aflevere deres betalingskort og pinkode.

Senere dukkede en mand så op på borgernes hjemadresser for at hente kort og koder, og i mindst et tilfælde er der efterfølgende hævet et firecifret beløb, oplyser politiet.

Annonce

Politiet ved ikke, om det er den samme gerningsmand, der har hentet betalingskortene hos de ældre, men man formoder det og kæder sagen sammen med lignende sager fra Sjælland på det seneste.

Så sent som i mandags havde man lignende episoder i Vordingborg, hvor flere borgere var blevet kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra Nordea og ville hente borgerens betalingskort på grund af en fejludbetaling.

Politiet har i løbet af august og september også modtaget lignende anmeldelser fra Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, men da gerningsmanden altså stadig er på fri fod, beder man nu offentligheden om hjælp.

Den mistænkte gerningsmand beskrives i en pressemeddelelse fra politiet som en dansk udseende mand, 25-35 år, cirka 180-185 centimeter høj, almindelig til muskuløs af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte.

(Teksten fortsætter under billedet.)

Politiet har også udsendt dette foto af den mistænkte. Foto: Politiet

- Vi ser med stor alvor på disse sager, blandt andet fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse og fortsætter med en klar besked:

- Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.

Hvis man har oplysninger i sagen, bedes man kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce