Annonce
112

Syv dømt i kæmpe hash-sag

Alle syv tiltalte i en stor hashsag blev i går fundet skyldige og idømt tre år eller tre år og seks måneders fængsel. Foto: Anders Knudsen

405 kilo hash blev indsmuglet fra Tyskland og skulle omlastes på Lolland.

HALSTED 23. februar 2021 rullede en lastbil med en sættevogn over grænsen i Padborg og fortsatte til Korsør. Lastbilen blev kørt af serberne Zvezdan Mitrovski og Slobodan Gjeorgievski, og skjult i et hemmeligt rum i sættevognen var 27 poser. Hver pose rummede omkring 15 kilo hash, så i alt var der 405 kilo hash på lastbilen.

Efter et ophold på en Q8-tank i Korsør rullede lastbilen videre til Gallemosevej ved Stokkemarke. Her stødte fire andre personer til. Nagid El Boumassaoudi og Farid Manssouri-Dahmani kom i en Seat-personbil, og Moulay Rachid Amdersi og Rasmus Andreas Mathias Pedersen i en lejet Mercedes-varebil fra Avis, hvorefter de tre køretøjer kørte til en gård på Kragemosevej ved Halsted.

Hvad ingen af dem vidste var, at politiet havde fået et tip om, at lastbilen ville komme, og derfor hele vejen gennem Danmark havde holdt øje med den, og at en politistyrke klokken 14.25 slog til på Kragemosevej og anholdt dem alle.

Klokken 23.40 om aftenen ransagede politiet Nagid El Boumassaoudis bopæl på Amager og fandt 12,67 kilo hash i en fryser og omkring en halv million kroner, og 22. april ved ottetiden om morgenen blev en syvende mand - Dan Tinus Nielsen - anholdt på sin bopæl i Stubbekøbing, hvor han i øvrigt både havde 2,2 gram hash til eget forbrug og en peberspray.

Skød skylden på hinanden

Mandag blev de alle syv dømt ved en retssag, der havde strakt sig over seks dage, hvor de havde nægtet sig skyldige i det meste.

De to serbiske chauffører, der havde kørt hashen fra Syd- eller Østeuropa til Danmark, hævdede begge, at de ikke kendte til den ulovlige last og skød hver især skylden på den anden.

Sådan var det også med flere andre forklaringer i sagen: Det, en forklarede, blev benægtet af andre. Og skylden blev også skudt på nogle unavngivne "arbejdsgivere", der skulle stå bag.

Nagid El Bumassaoudi forklarede således, at han ikke ville have noget med hash at gøre, men var blevet presset og truet. Det var begyndt med, at han på et tidspunkt fandt ud af, at en af hans venner tjente gode penge på at fragte penge for andre. Det begyndte han derfor også at gøre.

Men en dag blev hans "arbejdsgivere" vrede over, at han i et stykke tid ikke havde taget sin telefon, så de ikke kunne få nogle penge, han opbevarede for dem. De penge skulle de have brugt, og da de ikke fik dem, gik de glip af en større fortjeneste. Derfor var Nagid El Bumassaoudi nu i gæld til dem, og derfor måtte han acceptere at opbevare de over 12 kilo hash, politiet fandt hjemme hos ham.

De syv dømte:
32-årige Zvezdan Mitrovski: tre års fængsel og udvisning af Danmark.
66-årige Slobodan Gjeorgievski: tre års fængsel og udvisning af Danmark.
39-årige Nagid El Boumassaoudi: tre år og seks måneders fængsel samt advarsel om udvisning.
38-årige Farid Manssouri-Dahmani: tre års fængsel.
38-årige Moulay Rachid Amdersi: tre års fængsel.
20-årige Rasmus Andreas Mathias Pedersen: tre års fængsel.
43-årige Dan Tinus Nielsen: tre år og seks måneders fængsel.

Annonce

Find et sted på Lolland

En dag var han også blevet ringet op og havde fået besked på at finde et sted på Lolland, hvor man kan køre en lastbil ind og i smug omlaste 60 kilo hash, der skulle til Ishøj.

Den operation skulle barndomsvennerne Moulay Rachid Amdersi og Farid Manssouri hjælpe ham med, og Moulay Rachid Amdersi erkendte da også, at han skulle hente 60 kilo hash - men ikke 405 kilo.

Da Nagid El Bumassaoudi ikke kendte noget til forholdene på Lolland, fik han også sin gamle ven Dan Tinus Nielsen til at hjælpe sig. Han havde en kiosk i Jernbanegade i Nykøbing, hvor Rasmus Andreas Mathias Pedersen arbejdede, og Rasmus kendte et sted. Men Nagid El Bumassaoudi havde taget røven på dem.

Rasmus Andreas Mathias Pedersen forklarede således, at han var blevet bedt om at finde et sted, hvor man kunne omlaste noget elektronik, som momsen skulle løftes af i forbindelse med noget import/eksport.

Og da han tidligere havde lagt fliser på en gård ved Halsted, spurgte han beboerne der, om der måtte komme en lastbil og omlaste noget. Det sagde beboerne ja til. Men at det i virkeligheden var hash, der skulle omlastes, kendte han intet til, hævdede han.

Annonce

Har ikke været ofre

Sådan var der et mylder af forklaringer, men retten forkastede dem alle, startende med de to serbiske chauffører.

- I har begge peget på den anden som gerningsmand, men retten finder efter bevisførelsen, at det er noget, I har gjort for at dække over det, og at I har været sammen om det, sagde dommer Morten Lange.

Også de øvrige tiltalte blev fundet utroværdige.

- Mange af forklaringerne fremstår konstruerede og koordinerede, sagde han og afviste Moulay Rachid Amdersi og Nagid El Boumassaouidis forklaringer om, at de skulle være blevet truet til at medvirke.

- Det mener vi ikke, der er noget, der understøtter. Der er ikke noget, der tyder på, at I skulle være ofre i den her sag, fortsatte han og afviste forklaringen om, at de troede, de kun skulle hente 60 kilo hash.

Retten troede heller ikke på, at Moulay Rachid Amdersi og Farid Manssouri-Dahmani bare hjalp Nagid El Boumassaouidi uden at vide, hvad der foregik, da de kørte til Lolland.

- Det virker ikke troværdigt, at man tager sine venner med på en tur, der kan udløse flere års fængsel, uden at fortælle, hvad det er, sagde dommeren.

Annonce

48 kilo hash

Også Dan Tinus Nielsen og Rasmus Andreas Mathias Pedersens forklaringer kaldte retten utroværdige og konstruerede.

- I har været fuldt ud klar over, hvad der foregik, sagde dommeren og sagde, at deres medvirken blev bevist af, at de blev taget på stedet med de 405 kilo hash - og at Dan Tinus Nielsen i øvrigt flere gange tidligere er blevet dømt for salg af narkotika.

Det argument protesterede han højlydt over til sin advokat.

- De er ikke en skid objektive! Det er min fortid, de dømmer på, udbrød han.

Retten fandt i øvrigt også Nagid El Boumassaoudi skyldig i et særskilt forhold, der handlede om, at han skulle have været i besiddelse af 12,67 kilo hash og have videreoverdraget 48 kilo hash - en mængde, politiet har regnet sig frem til, fordi der blev fundet omkring en halv million kroner hjemme hos ham.

De dømte udbad sig tid til at tænke over, om de vil anke dommene, og retten afgjorde, at alle syv skal forblive i fængsel, selv om de allerede har været varetægtsfængslet i knap et år.

Den udenlandske bagmand, der formentlig iværksatte hele operationen og sendte instrukser til de serbiske chauffører om, hvor de skulle køre hen, er ikke blevet pågrebet.

Annonce
Annonce
Femern

Nyt supermarked kan blive lokal købmands redning

Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Annonce
Annonce