Annonce
Lolland

Teaterforeningen byder på nyheder og gratis forestilling

Casper Philipson optræder i Teaterforeningen Lollands gratis forestilling 18. maj. På grund af sin slående lighed med John F. Kennedy spillede Casper Philipson præsidenten i filmen Jackie fra 2016. Foto: Sverrir Pálsson
Teaterforeningen Lolland introducerer nyt teaterkort og en række familieforestillinger, der vises på børnevenlige tidspunkter.

LOLLAND: Som det nærmest er blevet en tradition inviterer Teaterforeningen Lolland på en gratis forestilling som introduktion til selve teatersæsonen 22/23.

Forestillingen "Late Night Show" vises i Nakskov Teatersal onsdag 18. maj klokken 19 - efter en introduktion af sæsonens øvrige forestillinger.

I "Late Night Show", som er en anmelderrost teaterkoncert, blander Casper Philipson Tom Lehrer, Monty Python og danske favoritter til en opløftende cocktail.

Annonce

Selvom forestillingen er gratis, skal man melde sig til i forvejen - på mail teaterforeningenlolland@gmail.com eller på telefon 42 42 80 88.

Familieforestillinger

Sidste år vandt Teaterforeningen Lolland prisen som Årets Teaterforening. Med æren fulgte en gratis forestilling, nemlig familieforestillingen "Karius og Baktus".

Men i stedet for at invitere til gratis visning af Thorbjørn Egners klassiker har teaterforeningen valgt at bruge besparelsen på at indkøbe endnu to familieforestillinger, nemlig den fantastiske "Pinocchio" og en forestilling med Sigurd Barrett.

Alle tre familieforestillinger vises til en god pris enten lørdag eller søndag eftermiddag, så børnefamilierne får mulighed for at deltage og stadig kunne nå hjem til normale spise- og puttetider.

Annonce

Mandelivet under lup

I denne sæson har teaterforeningen valgt at sætte særligt fokus på mænd med hele tre forestillinger, hvor mandelivet behandles.

I "Eks-mænd - ska' vi se at komme videre?" beretter Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard humoristisk om to mænds rejse gennem Europa, på slidte dæk og med halvtom tank.

I "Livet er en morgengave" fortæller Jesper Asholt med udgangspunkt i Halfdan Rasmussens digte historien om et mandeliv med både glæder, sorger og familiebånd.

Den tredje forestilling "En lille smule ubehag" er en komisk monolog om et ellers tabubelagt emne, nemlig prostatakræft, som jo faktisk er den hyppigste kræftform blandt mænd.

Annonce

For teaterelskere i alle aldre

- Vi har i år et par forestillinger, som skal udbrede teatret for forskellige grupper. Ud over vores nye satsning med familieforestillinger viser vi "Min krop - dit blik", som handler om unges selvbilleder, mens "Jul i den gamle købmandsgård" vises for ældre på Skovcentret, fortæller Teaterforeningen Lollands formand, Leo Rasmussen.

25. september 1722 blev "Den politiske kandestøber" vist for første gang. Det anses for at være dansk teaters fødsel. For at fejre 300-året for den begivenhed viser teaterforeningen "Den poetiske raptus", et potpourri om Holberg med manuskript af Ernst Bruun Olsen.

Desuden er der flere teaterkoncerter på programmet samt forestillinger, som tidligere er blevet aflyst på grund af corona.

Læs mere om de enkelte forestillinger på foreningens hjemmeside og Facebookside.

Annonce

Lettere at være spontan

Som noget nyt sælger Teaterforeningen Lolland teaterkort for 670 kroner for hele sæsonen - et medlemskort, der giver mulighed for at købe billetter til de fleste forestillinger for 50 kroner.

- Hvis man ser mere end tre forestillinger, er det en god forretning at investere i et teaterkort, som desuden gør det lettere a være spontan, fortæller May-Britt Horst fra Teaterforeningen Lollands bestyrelse.

- Hidtil har man fra sæsonens begyndelse valgt, hvilke forestillinger man ville se. Men da der bliver flere og flere, som køber billet ved indgangen, vi vi gerne imødekomme dette behov ved at tilbyde teaterkort-ordningen, supplerer Leo Rasmussen.

Annonce

God start på året

Corona-tiden har været hård for den lokale forening, som måtte aflyse to og udsætte tre forestillinger i den netop afsluttede sæson.

- I den første nedlukning gik vi fra 4.000 til 1.600 tilskuere. I denne sæson har vi haft omkring 2.000 tilskuere. Det er for få, konstaterer Leo Rasmussen, som dog kan glæde sig over, at de fire sidste forestillinger, der har været vist i 2022, alle har været store successer.

- Så hvis det fortsætter i den retning, er vi glade, slutter han.


Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce