Annonce
Lolland

Teaterforeningen byder på nyheder og gratis forestilling

Casper Philipson optræder i Teaterforeningen Lollands gratis forestilling 18. maj. På grund af sin slående lighed med John F. Kennedy spillede Casper Philipson præsidenten i filmen Jackie fra 2016. Foto: Sverrir Pálsson
Teaterforeningen Lolland introducerer nyt teaterkort og en række familieforestillinger, der vises på børnevenlige tidspunkter.

LOLLAND: Som det nærmest er blevet en tradition inviterer Teaterforeningen Lolland på en gratis forestilling som introduktion til selve teatersæsonen 22/23.

Forestillingen "Late Night Show" vises i Nakskov Teatersal onsdag 18. maj klokken 19 - efter en introduktion af sæsonens øvrige forestillinger.

I "Late Night Show", som er en anmelderrost teaterkoncert, blander Casper Philipson Tom Lehrer, Monty Python og danske favoritter til en opløftende cocktail.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom forestillingen er gratis, skal man melde sig til i forvejen - på mail teaterforeningenlolland@gmail.com eller på telefon 42 42 80 88.

Familieforestillinger

Sidste år vandt Teaterforeningen Lolland prisen som Årets Teaterforening. Med æren fulgte en gratis forestilling, nemlig familieforestillingen "Karius og Baktus".

Men i stedet for at invitere til gratis visning af Thorbjørn Egners klassiker har teaterforeningen valgt at bruge besparelsen på at indkøbe endnu to familieforestillinger, nemlig den fantastiske "Pinocchio" og en forestilling med Sigurd Barrett.

Alle tre familieforestillinger vises til en god pris enten lørdag eller søndag eftermiddag, så børnefamilierne får mulighed for at deltage og stadig kunne nå hjem til normale spise- og puttetider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mandelivet under lup

I denne sæson har teaterforeningen valgt at sætte særligt fokus på mænd med hele tre forestillinger, hvor mandelivet behandles.

I "Eks-mænd - ska' vi se at komme videre?" beretter Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard humoristisk om to mænds rejse gennem Europa, på slidte dæk og med halvtom tank.

I "Livet er en morgengave" fortæller Jesper Asholt med udgangspunkt i Halfdan Rasmussens digte historien om et mandeliv med både glæder, sorger og familiebånd.

Den tredje forestilling "En lille smule ubehag" er en komisk monolog om et ellers tabubelagt emne, nemlig prostatakræft, som jo faktisk er den hyppigste kræftform blandt mænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For teaterelskere i alle aldre

- Vi har i år et par forestillinger, som skal udbrede teatret for forskellige grupper. Ud over vores nye satsning med familieforestillinger viser vi "Min krop - dit blik", som handler om unges selvbilleder, mens "Jul i den gamle købmandsgård" vises for ældre på Skovcentret, fortæller Teaterforeningen Lollands formand, Leo Rasmussen.

25. september 1722 blev "Den politiske kandestøber" vist for første gang. Det anses for at være dansk teaters fødsel. For at fejre 300-året for den begivenhed viser teaterforeningen "Den poetiske raptus", et potpourri om Holberg med manuskript af Ernst Bruun Olsen.

Desuden er der flere teaterkoncerter på programmet samt forestillinger, som tidligere er blevet aflyst på grund af corona.

Læs mere om de enkelte forestillinger på foreningens hjemmeside og Facebookside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lettere at være spontan

Som noget nyt sælger Teaterforeningen Lolland teaterkort for 670 kroner for hele sæsonen - et medlemskort, der giver mulighed for at købe billetter til de fleste forestillinger for 50 kroner.

- Hvis man ser mere end tre forestillinger, er det en god forretning at investere i et teaterkort, som desuden gør det lettere a være spontan, fortæller May-Britt Horst fra Teaterforeningen Lollands bestyrelse.

- Hidtil har man fra sæsonens begyndelse valgt, hvilke forestillinger man ville se. Men da der bliver flere og flere, som køber billet ved indgangen, vi vi gerne imødekomme dette behov ved at tilbyde teaterkort-ordningen, supplerer Leo Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God start på året

Corona-tiden har været hård for den lokale forening, som måtte aflyse to og udsætte tre forestillinger i den netop afsluttede sæson.

- I den første nedlukning gik vi fra 4.000 til 1.600 tilskuere. I denne sæson har vi haft omkring 2.000 tilskuere. Det er for få, konstaterer Leo Rasmussen, som dog kan glæde sig over, at de fire sidste forestillinger, der har været vist i 2022, alle har været store successer.

- Så hvis det fortsætter i den retning, er vi glade, slutter han.






  • NAK Teater 1
    Casper Philipson optræder i Teaterforeningen Lollands gratis forestilling 18. maj. På grund af sin slående lighed med John F. Kennedy spillede Casper Philipson præsidenten i filmen Jackie fra 2016. Foto: Sverrir Pálsson
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket