Annonce
Lolland

Tigeren så gult i en god sags tjeneste

Team Rynkeby indledte den sidste dag i sadlen med en tur gennem Knuthenborg. Foto: Benedicte Lorenzen

Efter 750 kilometer rundt i Danmark nåede Team Rynkeby Nordsjælland til Knuthenborg Safaripark.

LOLLAND Morgendisen hænger stadig mellem træerne ved smedejernsporten, der leder ind til Knuthenborg Safaripark. Torsdag er ved vågne, men for de gulklædte cykelryttere ved porten til dyreriget har dagen været i gang i tre timer.

Siden lørdag har de cyklet Danmark rundt i den gule trøje, der fortæller historien om en indsamling til fordel for Børnecancerfonden og Børnelungefonden. 21-årige Emma Igel er holdets yngste, og det er første gang, hun cykler med. Faktisk havde hun aldrig siddet på en racercykel for blot et år siden:

- Det er vigtigt at fortælle både unge og ældre, at man ikke behøver at kunne cykle langt eller skifte et dæk, når man melder sig til. Der er flere ben i det her, for det handler både om det sociale, cyklingen og indsamlingen, siger hun og tilføjer:

- I marts cyklede vi måske 40 kilometer, og nu kører vi op mod 170 kilometer om dagen. Hvis man følger træningen, behøver man ikke have særlige forudsætninger for at være med, så skal vi nok hjælpe og støtte hinanden hele vejen.

Emma understreger, at flere unge bør melde sig og få udvidet deres netværk, samtidig med at de får en fantastisk oplevelse.

Emma Igel og Morten Andersen fremhæver begge det særlige sammenhold, der opstår undervejs, når man cykler sammen over flere dage gennem opture og nedture. Foto: Benedicte Lorenzen

Danmark dejligst

Netop det her med at hjælpe hinanden gennem udfordrende stunder er en stor del af Team Rynkeby-holdet, der lagde fra start lørdag i Københavns Zoo. Herfra gik turen gennem Hovedstaden til Rigshospitalet for at hilse på nogle af de børn, det handler om:

- Det var rørende at møde dem, og så bliver man bekræftet endnu mere i, hvorfor det er vigtigt, at vi gør det her, siger Emma Igel.

Fra København gik turen til Holbæk og herfra til Odden, hvor de gulklædte cykelryttere tog færgen til Aarhus. I det jyske ventede en god del højdedrag via Silkeborg, Vejle og videre over Fyn mod Lolland.

Denne torsdag morgen er turen kommet til Knuthenborg, og det er et imponerende syn, da de cirka 50 cykelryttere kommer kørende frem til smedejernslågen. Snart venter der endnu en oplevelse, og dem har cykelturen ikke skortet på, fortæller Claus Hansen, der er leder af serviceholdet, som har fulgt Team Rynkeby Nordsjælland:

- Vi har lagt vores ruter, så vi rammer nogle af de gode punkter i Danmark som Jellingstenene, Ejer Bavnehøj og nu altså Knuthenborg, hvor vi skal ind at se den nye tigerskov og elefantparken, fortæller han.

Knuthenborgs tigerskov er ikke en nyhed for Morten Andersen fra Nakskov, der ofte besøger den lollandske dyrepark. Alligevel bliver det en stor oplevelse at få lov at cykle igennem den sammen med det gule cykelhold. Et fællesskab, han allerede blev en del af sidste år, hvor Rynkebyløbet dog blev afholdt i en coronapunkteret udgave:

- Jeg var med sidste år, hvor vi kørte fra Skagen til København, så jeg har prøvet at køre i Danmark. Sidste år regnede det meget, så i år har det været skønt at køre i solskin, siger Morten Andersen, der meldte sig til, da han blev 50 og ville give sig selv en gave.

Tigeren så noget skeptisk ud, da dens nye skov pludselig blev indtaget af det gule hold, der kiggede ned fra gangbroen. Foto: Benedicte Lorenzen
Annonce

Alle spiller en rolle

Også Morten Andersen fremhæver cykelholdets sammenhold. Om man er ung eller ældre. Fra Nakskov eller Nordsjælland:

- Rynkeby ikke bare er cykling, det er netværk og sammenhold. Alle har en rolle. Vi har en servicemand, der kan lappe cykler, og Emma, der er med for første gang. Så er der mig, der kan køre og holde humøret oppe. Vi hjælper hinanden, og når nogen har en dårlig dag, er vi andre klar med opmuntring eller en hånd i ryggen. Alle kommer igennem, og alle kan være med, siger han.

Michael Bo Christensen var en af dem, der ikke lige troede, at cykelløb var noget for ham. Indtil han en dag så Team Rynkeby trille ind på torvet i Vordingborg:

- Jeg havde været syg, så det lå ikke lige i kortene, at jeg skulle cykle. I 2014, så jeg så den her cykelrytter, der kom i mål med en benprotese, og så tænkte jeg, hvis han kunne cykle, så kunne jeg også, selv om jeg gik med rollator på det tidspunkt, fortæller han.

Træningen gik i gang, og året efter var Michael Bo Christensen på Rynkebyholdet. Og det har han været siden 2015. De første fem år gik turen til Paris og senest rundt i Danmark.

En summen af cykelhjul fortæller, at det er tid til at komme videre. Snart venter tigere og elefanter, og når torsdagen lakker mod enden, vil de gæve cykelryttere i gult være nået til Ishøj, hvor årets Rynkeby-løb slutter. Cirka 910 kilometer fra starten.

Turen gennem Knuthenborg Safaripark var lige dele smuk, fascinerende og fyldt med kvægriste, der krævede, at cyklerne blev trukket over. Foto: Benedicte Lorenzen
Sammenholdet på Team Rynkeby Nordsjælland er stort, og når én har en dårlig dag eller har brug for en hånd i ryggen til at fortsætte, hjælper man hinanden. Foto: Benedicte Lorenzen
Team Rynkeby Nordsjælland indledte deres sidste dag i sadlen med en tur gennem Knuthenborg Safaripark, hvor både tigere og elefanter ventede på det gule hold. Foto: Benedicte Lorenzen
Elefanten var noget skeptisk, da den pludselig blev iagttaget af en stor gul forsamling. Den forsøgte at gemme sig bag et træ, hvilket kun til dels lykkedes. Foto: Benedicte Lorenzen
21-årige Emma Igel (til venstre) cykler med for første gang, som holdets yngste er hun imponeret over de mange nye bekendtskaber, hun har fået. Foto: Benedicte Lorenzen
Undervejs gennem Knuthenborg Safaripark måtte de gule cykelryttere gøre holdt for et par ponyer, der skulle over vejen. Foto: Benedicte Lorenzen
Fra Knuthenborg cyklede Team Rynkeby videre gennem Bandholm og over Lolland på vejen mod endedestinationen Ishøj, som de nåede senere på torsdagen. Foto: Benedicte Lorenzen
Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce