Annonce
Ugeavisen Lolland

Til Femern med ny kunst

Sergio Rubio står her ved kunstværket ”Frustration” ved udstillingen i Vestergade. Den er et af værkerne i serien ”Følelser”. Op imod 200 gæstede udstillingen ved Craft Days og den efterfølgende efterårsferie. Foto: Daniel Brøns
Femern-forbindelsen har mange positive følgevirkninger for Lolland. En af dem er, at flere spændende mennesker slår sig ned her. En af dem er kunstneren Sergio Rubio, der kommer her på grund af Femern.

RØDBYHAVN: Da den 44-årige Sergio Rubio fik besked om, at hans ingeniør-udannede hustru Karin Valencia havde fået arbejde på Femern-forbindelsen, betyder det samtidig et nyt kapitel i hans opstigende kunstner-karriere.

På bare syv år har havde han i sin hjemby Burgos fået opbygget et omdømme som en af egnens dygtigste abstrakte kunstnere med speciale i træskæring – og den karriere skal han nu bygge videre i garagen i Rødbyhavn, hvor han og hustruen har lejet et hus.

- Da jeg forlod Burgos for seks måneder siden, var jeg ved at komme godt i gang med egne udstillinger, og jeg var også begyndt at sælge temmelig godt, siger han og fortæller, at han i et nationalt radioprogram om kunst også blev omtalt særdeles positivt. Især for det flotte organiske udtryk, som både udtrykker harmoni og kontrast.

Annonce

- Jeg var også med i en stor kunst-konkurrence inde i Madrid, hvor jeg kom med i finalen, husker Sergio Rubio, som Ugeavisen mødte i hans imponerende udstilling under Craft Days i Vestergade – en udstilling som fortsatte i efterårsferien.

Her fremviste han en serie af værker under temaet ”følelser” – og ikke overraskende var følelsen ”kærlighed” allerede solgt, da Ugeavisen ankom, men der var stor interesse for de øvrige værker også.

Danmark kunst-venligt

Sergio Rubio oplever generelt, at danskerne er meget interesseret i kunst.

- Når man taler om kunst med danskere, så oplever jeg en noget større interesse end i så mange andre lande, og det tænker jeg er meget lovende, siger Sergio Rubio, der er meget glad for at have fået arbejde i Danmark, fordi han har voksne børn, der bor i Berlin.

- Så er det jo heldigt, at vi er ved at bygge en forbindelse ned til dem, siger han med et smil.

At den 44-årige Sergio Rubio på bare syv år har opbygget så overbevisende et håndelag for abstrakt kunst i træ skyldes især, at han reelt har arbejdet med træ i det meste af sit arbejdsliv.

- Jeg har tidligere i mange år arbejdet med arkæologiske fund, konservering og reproduktion, så mit arbejde med træ rækker mange flere år tilbage, siger kunstneren, der nu satser på sin kunst 100 procent.

- Jeg giver det fuld fokus, og det kan sagtens være, at vi bor det helt rigtige sted, når Femern-forbindelsen er færdig – midt imellem København og Berlin, siger han og fortæller, at andre faktorer også kommer til at binde ægteparret til Danmark.

- Vi venter et barn nu, og når det først lærer dansk, og går i børnehave og skole her, så øger det jo tilknytningen til Danmark – så der er bestemt god mulighed for, at vi bliver her, siger han og fortæller, at han gerne laver flere udstillinger i løbet af den kommende tid.

- Jeg ser på interessen og mulighederne, for jeg vil rigtigt gerne ud og møde endnu flere og snakke kunst, siger han.

Du kan se flere af Sergios værker på sergiorubiopresa.com

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Indland

MUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lokal nyt

TURPAL HAR FÅET SVAR

Håndbold

NFH PÅ JAGT EFTER NY POLMAN

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Annonce
Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce