Annonce
Landsstævne

TIL LANDSSTÆVNE FOR FØRSTE GANG - SAMMEN MED 6.000 ANDRE

Efterskoleholdet ved landsstævnet i Aalborg i 2017 bød på en særdeles farvestrålende opvisning. Arkivfoto: Lise Ravnkilde
Det er 10. gang landets efterskoler samarbejder om et stort fælleshold til landsstævnet.

LOLLAND-FALSTER: Rundt om i Danmark findes mange efterskoler med fokus på gymnastik og idræt, 60 af dem har valgt, at deltage på det store fælles efterskolehold til landsstævnet i Svendborg.

Det er ikke en ny ide at samle efterskoleeleverne til en kæmpe fælles opvisning - det er faktisk 10. gang, fællesholdet indtager det store landsstævnestadion.

To af efterskolerne er Gymnastikefterskolen Stevns og Sorø Gymnastikefterskole, her har vi spurgt et par af eleverne, der kommer fra Lolland-Falster, om deres tanker om at skulle med på det store hold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg elsker gymnastik, og når jeg er på gulvet, lever jeg mig ind i det, og nyder det fuldt ud.

Regina Jørgensen, elev på Sorø Gymnastikefterskole

Ingen af de seks har været til landsstævne før, de har ikke kendt til det eller har ikke haft mulighed for at deltage på et hold.

Regina Jørgensen, Nysted, Elias Pedersen, Sakskøbing, og Frida Antonisen, Toreby, er klar til at tage til landsstævne sammen med Sorø Gymnastikefterskole. Foto: Sorø Gymnastikefterskole

Elsker gymnastik

På Sorø går Regina Jørgensen fra Nysted. Hun blev glad, da hun til introaftenen fandt ud af, at hun skulle med til landsstævnet.

- Jeg elsker gymnastik, og når jeg er på gulvet, lever jeg mig ind i det og nyder det fuldt ud. Jeg glæder allermest til at vise alle, hvad det er, vi har arbejdet på, fortæller hun.

Hun synes, det var fedt, da alle efterskolerne var samlet første gang, og hele opvisningen tog form. Indtil den første fælles opvisning i slutningen af maj havde alle efterskolerne øvet hjemme på deres egne skoler.

- Opstillinger og takter er lidt kedeligt i længden, men når vi kører serierne fuldt ud, kan man mærke sommerfuglene helt nede i maven, siger hun.

Det kan Frida Antonisen fra Toreby nikke genkendende til.

- Det var vildt spændende og sjovt at prøve det hele sammen med de andre elever, siger hun.

Frida Antonisen ser mest frem til at skulle vise showet for publikum, og så glæder hun sig enormt meget til at mærke stemningen sammen med de omkring 6.000 andre efterskoleelever, som ikke kender hinanden, men alligevel har det fedt sammen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gymnastik er nyt

For Elias Pedersen fra Sakskøbing er gymnastik en helt ny verden. Inden han begyndte på Sorø lavede han ikke gymnastik.

- Jeg vidste slet ikke, hvad landsstævne var, da jeg startede, så det betød ikke noget for mig på det tidspunkt, fortæller han.

Men efterhånden som der er blevet øvet - og de har været til fællestræning med de andre efterskoler - er han begyndt at se frem til landsstævnet.

- Jeg kan jeg godt mærke, det er større, end jeg troede, siger han.

Det fællesskab, de kommer til at føle, når de står på landsstævnestadion med omkring 6.000 andre, kan ikke beskrives med ord, men skal opleves.

Elke Brøns Kaczmarek, gymnastikansvarlig på Gymnastikefterskolen Stevns

På Gymnastikefterskolen Stevns er lærer Elke Brøns Kaczmarek gymnastikansvarlig. Hun fortæller, at Stevns deltager for at give eleverne en unik oplevelse af at være en del af noget kæmpestort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan ikke beskrives med ord

- Det fællesskab, de kommer til at føle, når de står på landsstævnestadion med omkring 6.000 andre, kan ikke beskrives med ord, men skal opleves, forklarer hun.

Det kæmpe hold og fællesskabet betyder også at der er fokus på store billeder af mange, der gør det samme samtidig.

- Når der er 5.500 elever på gulvet samtidig, er det svært at udpege enkelte gymnaster, der shiner. Undervejs er der spring, hvor man måske ville kunne se enkelte gymnaster med flotte spring på højt niveau. Men igen her er der måske 50 spring på samme tid, så man vil ikke kunne skelne eleverne i forhold til hvilke skoler, de kommer fra, fortæller hun.

Stevns har 163 elever med på efterskoleholdet, og de har godt snor i deres egne elever, for alle skolens lærere deltager i landsstævnet, ikke kun gymnastiklærerne.

- Vi mener, det er vigtigt, at det er en fælles oplevelse for alle, både gymnaster og ikke gymnaster. Der er et fast program, og da alle lærere deltager, har vi god mulighed for at være omkring eleverne i hele ugen, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fed udfordring

Fra Stevns deltager blandt andet Eline Boding Hermansen, Stubbekøbing, Freja Christiansen fra Sundby og Chanell Sauls fra Nykøbing på efterskoleholdet.

De havde alle tre hørt om landsstævnet før og bruger udtryk som "fed udfordring", "megafedt at være med" og "superfedt at få den oplevelse", om skolens deltagelse i det store efterskolehold.

Eline Boding Hermansen ærgrede sig over at være syg til den første fællestræning, og det kan man forstå, når Freja Christiansen og Chanell Sauls fortæller om oplevelsen.

- Det var så fedt at se så mange, og at vi var et stort fællesskab sammen. Vi var ikke bare Stevns, men et stor gruppe, der gjorde det sammen. Det så helt fantastisk ud. Jeg sad lidt ude på et tidspunkt og så det oppefra. Det så vildt ud, når vi var så mange sammen på et sted, fortæller Chanell Sauls.

Alle glæder sig utroligt meget, til landsstævnet, som Freja Christiansen siger:

- Jeg glæder mig til en fed uge sammen med mine kammerater og lave nogle virkeligt fede shows. Jeg er megaspændt og synes det tøj, vi skal have på i opvisningen, er ret fedt og i nogle flotte farver. Det bliver vildt sejt at se på, når vi er så mange mennesker sammen.

Efterskolerne ankommer til Svendborg allerede mandag 27. juni og så går det løs med fællestræning inden de tre opvisninger, hvor to af dem allerede er udsolgt.

Fra venstre: Eline Boding Hermansen, Stubbekøbing, Freja Christiansen fra Sundby og Chanell Sauls fra Nykøbing skal alle sammen med Gymnastikefterskolen Stevns til landsstævne. Privatfoto

Efterskoleholdet

5.700 elever og 700 lærere fra 60 efterskoler deltager i Landsstævnet

48.300 stykker beklædning til efterskoleholdets elever og lærere indgår i showet

Busserne med efterskoleelever fylder 2,1 kilometer, hvis de parkeres i række

6.612 prikker er mærket op på Landsstævnestadion til efterskolernes opstilling

Et fælles efterskolehold har været med til Landsstævne siden 1985

131 på holdet hedder Laura

Folketidende deltager i landsstævnet, skriv til rav@ftgruppen. dk hvis du har et forslag til en god landsstævnehistorie

  • Efterskoleholdet ved landsstævnet i Aalborg i 2017 bød på en særdeles farvestrålende opvisning. Arkivfoto: Lise Ravnkilde
  • Regina Jørgensen, Nysted, Elias Pedersen, Sakskøbing, og Frida Antonisen, Toreby, er klar til at tage til landsstævne sammen med Sorø Gymnastikefterskole. Foto: Sorø Gymnastikefterskole
  • Fra venstre: Eline Boding Hermansen, Stubbekøbing, Freja Christiansen fra Sundby og Chanell Sauls fra Nykøbing skal alle sammen med Gymnastikefterskolen Stevns til landsstævne. Privatfoto
Annonce
Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken