Annonce
Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Frede Martinsen får i forbindelse med jobbet som ny brugsuddeler sin souschef fra Coop 365discount i Søllested, Kristina Bonde, med til Holeby. Hun starter i næste måned sin oplæring under Susanne Post (venstre), der er den nuværende souschef i Dagli' Brugsen, som samtidig i den nærmeste fremtid går på pension. Foto: Claus Hansen
Frede Martinsen kunne 1. maj starte i jobbet som Dagli' Brugsen i Holebys nye uddeler.

HOLEBY: Ved udgangen af denne måned stopper Poul Rasmussen sit mangeårige virke som brugsuddeler i Dagli' Brugsen i Holeby.

Siden 1. maj har Frede Martinsen som dagligvareforretningens nye uddeler arbejdet på at være klar til at udfylde det hul efterladt af Poul Rasmussen.

Hvis man ikke ryster på hånden, så er det, fordi man ikke ved, hvad man går ind til.

Frede Martinsen

- Der er noget at leve op til. Der er ingen tvivl om, at der er meget jeg skal overtage efter en mand som Poul, der har været her så længe. Hvis man ikke ryster på hånden, så er det, fordi man ikke ved, hvad man går ind til. Så det er med ærbødighed, at jeg har sagt ja til det her, og for mig er det vigtigt at suge så meget som muligt fra Poul og så finde min egen stil. Fordi en ny Poul bliver jeg ikke. Og det tror jeg også vil mislykkedes, hvis jeg forsøgte det, fortæller Frede Martinsen, der derfor har planer om at fortsætte med blandt andet butikkens mange sponsorater til lokale foreninger i og omkring Holeby.

Annonce

- En af de ting, Poul skal lære mig er, at lære de enkelte foreninger og klubber at kende, som er blevet sponsoreret gennem tiden, så vi kan fortsætte i samme rille, fortsætter han.

Mere frihed

Frede Martinsen kommer fra et job som butikschef i det tidligere Fakta i Søllested, der i februar blev omstillet om til Coop 365discount.

Her blev et møde med direktøren og formanden for Sakskøbing Brugsforening, der begge var ude for at se det nye koncept, til først et møde og så et tilbud om nyt job i Holeby.

Med det nye job følger samtidig også mere frihed.

- I discount, som jeg kom fra, er priserne jo barberet ned. Så når en kunde kommer og siger: "Jeg skal holde en fest. Vi bliver 100 mennesker. Vi skal bruge kød, vin og så videre. Kan du gøre noget?" I discount er prisen prisen. Hvor i en A-forening som her kan man se på om, der ikke kan laves en god pris. Det er jo svært i den her branche, fordi man kan ikke rigtigt konkurrere på prisen mere eller på service. Du kan godt være flink overfor kunderne begge steder, så det er svært at distancere sig fra hinanden. Men i brugsforeningsregi har du mulighed for lige at give den ekstra gode oplevelse, fortæller Frede Martinsen.

Annonce

Gensyn med området

Jobskiftet til Holeby samtidig også et gensyn med området, hvor Frede Martinsen voksede op.

- Mine farmor og farfar boede i det gamle Holeby, så er jeg født og boede i Vesterby, har boet i Tågerup og mine forældre købte sidenhen hus i Fuglse, så jeg har gået i Errindlev, Fuglse og Holeby Skole. Så jeg har haft min gang her, fortæller Frede Martinsen, der derfor har det lidt som at vende hjem.

- Det er helt utroligt hvor mange kunder, der lige har været nede og sige goddag og give hånd. Man møder gamle klassekammerater igen. Det er skide skægt. Det gjorde jeg selvfølgelig også ude i Søllested, men der er lige den tand flere her, og det er jo sjovt. Så kan man jo lige få frisket op, hvordan det er gået de forskellige. Det kan godt være, at man følger hinanden på Facebook, men det er jo ikke det samme som at stå at snakke med hinanden face-to-face, fortsætter han.

Frede Martinsen er vokset op i og omkring Holeby. Foto: Claus Hansen.

Jobskiftet har dog også bragt lidt afsavn med sig.

Der er selvfølgelig også lidt malurt i det.

Frede Martinsen

- Der er selvfølgelig også lidt malurt i det. Det der har været min største hurdle i hele det her er at skulle sige farvel til mine kolleger i distriktet, mine folk ude i Søllested. Bare den opbakning i den forbindelse med, at vi skulle omstilles til Coop365, det skal opleves for at forstås, og så ikke at kunne følge dem og deres videre rejse i livet. Selvfølgelig håber jeg at kunne møde nogle nye unge mennesker her, som, når de engang bliver ældre, kan komme ned og sige, at "ham havde jeg jo som chef, da jeg var ung." Det er jo det sjove ved det, fortæller Frede Martinsen, der også kommer til at savne sine faste kunder i Søllested.

- Det gav søvnløse nætter. Det gjorde det. Men jeg har også været nødt til at vende den om, og sige, at det her har også været en mulighed, man ikke får normalt. Så skulle jeg nå at skifte, inden man blev for gammel, så var det nu, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

Annonce
112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Hylddalen

ROSA FORSØDEDE LØRDAGEN

112

TÅRNHØJ PROMILLE KOSTEDE BILEN

Annonce
Annonce