Annonce
Spejderlejr

TILBAGE STÅR SÅ MINDET OM SPEJDERNES LEJR

Nakskov Spejdernes Juniorer og Nørre Alslev Spejdernes Juniorer holder lejrbål. Foto: Martin Andersen
Dagbog fra Spejdernes Lejr - del 6 - afslutning og hjemrejse

LOLLAND-FALSTER: Dette er den sidste beretning fra Spejdernes Lejr 2022. Fredag var den sidste hele dag med aktiviteter - og meget skulle nås. De sidste ture ud af lejren, enten til Roskilde, Greve Marina eller et helt tredje sted. Fredag aften var der filmaften for de ældste spejdere, her så de Free Guy, mens de fik popcorn og hyggede sig.

Samtidig med at de ældste så film, var der hygge rundt omkring lejrbålene i lejrene. Juniorspejderne fra Nakskov og Nørre Alslev mødtes til fælles lejrbål på Nørre Alslev Spejdernes lejrplads. Her blev der sunget sange rundt om bålet, hygget med nye venner, og så blev der ristet skumfiduser til den store guldmedalje. Undervejs i lejrbålet var der tid til at høre, hvordan de havde oplevet lejren.

Kunne mærke suset

Nakskov spejderne havde været 28 spejdere og ledere afsted på lejren og har ligget nok mest udsat af vinden af alle spejdergrupperne fra Lolland-Falster. Når man spurgte deres juniorer, hvad de synes var den største oplevelse fra lejren, så var der ingen tvivl - åbningen var den vildeste oplevelse.

Spejdernes Lejr 2022

Spejdernes Lejr i naturområdet Hedeland Naturpark var med 32.000 deltagende spejdere Danmarks største spejderlejr - og den største lejr for børn og unge i hele Norden.

Bag Spejdernes Lejr står Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som også står bag Foreningen Spejderne. Spejdernes Lejr 2022 holdes desuden i samarbejde med tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Fra Lolland-Falster deltog omkring 350 spejdere.

Her kunne man mærke suset af at være så mange samlet og afsted på lejr. Især var det vildt, når der blev svinget med tørklæderne under lejrsangen. Men af aktiviteter var der især to aktiviteter, der stak ud: Go-nat løber, hvor man kunne blive fanget, og Fællesheden, hvor man kunne prøve anderledes aktiviteter, som man ikke laver til hverdag.

Annonce

Kæmpede med sværd

For Nørre Alslev Spejderne har det også været en god lejr, og med 49 deltagere fra mikro til klan, så har det været en tur for næsten hele gruppen, hvor kun familie-spejderne ikke var med.

De italienske spejdere synger fødselsdagssang til morgensamling. Foto: Martin Andersen

Juniorerne fra Nørre Alslev var lige så begejstret for åbningen som Nakskov, og især var de vilde med Teknik-Torben, som var en dårlig tekniker, der lavede sjov på scenen under åbningen, men af aktiviteter var Ridderprøven nok den bedste.

Her skulle spejderne øve det at kæmpe med sværd, men også at trøste prinsessen, som var så ked af det. Juniorerne fra Nørre Alslev har også været i Roskilde, hvor de var til vikingekamp og på skattejagt i Roskilde Domkirke. Juniorerne fik en masse oplevelser på lejren, og lørdag ventede afslutningen.

Annonce

Englændere og italienere

Lørdagen blev brugt på at nedbryde lejren og få styr på det sidste inden afrejse og afslutning. Her blev der også taget et gruppebillede af de 24 engelske spejdere, og de havde også haft en god lejr i Danmark. De havde fået nye venner, og havde lært at pionere og lave mad på bål, hvilket man ikke gør så meget i England.

De engelske spejdere som boede sammen med Maribo Spejderne. Foto: Martin Andersen

Årsagen til at de var kommet til Danmark, var at lederen havde været med på lejren i 2017, og ville gerne tilbage til Danmark. De engelske spejdere vil gerne tilbage til Danmark på et tidspunkt. De engelske spejdere lå sammen med Maribo Spejderne.

På lejren var der også 20 italienske spejdere, som boede hos Nykøbing F. Spejderne. De har også haft god lejr og sang blandt andet en italiensk fødselsdagssang for os, da en spejder havde fødselsdag.

Annonce

Det store fællesskab

Lørdag aften var det så tid til den store afslutning. Her skulle vi alle spise aftensmad sammen, og vi blev optaget i Børnenes Rekordbog for den største picnic. Efter spisningen gik så afslutningen i gang. Her var der sange, optrin og ikke mindst lejrsangen med svingende tørklæder.

Lejrbålet sluttede med sangen: ”Nu flyver mørkets fugle ud”, hvor alle spejderne i sidste vers krydsede armene og holdt hinanden i hånden for at vise det unikke fællesskab, som spejderne har.

Nørre Alslev Spejdere under afslutningssangen "Nu flyver mørkets fugle ud". Foto: Martin Andersen

Efter den officielle afslutning, var det tid til koncerter. Først kom Luftens Helte og spillede Disney-sange i en time. Og til sidst kom JUNG og sang for spejderne, og afslutningsfesten sluttede klokken 23.00.

Annonce

Måske Svendborg

Søndag var det så tid til at få pakket det allersidste, og til at komme hjem. Lejrpladserne blev tjekket for affald, og bålpladserne blev sløjfet, og spejderne gik med bagage tilbage til busserne.

Tilbage står så mindet om en Spejdernes Lejr med meget blandet vejr, lange gåafstande til toilet og madudlevering, gode lejrbål, sjove aktiviteter og nye venner.

Der var desværre lang ventetid ved busserne, og en del grupper kom tre timer senere hjem end planlagt. Men hjem kom alle dog, og gruppernes grej er også kommet hjem og pakket ud. Tilbage står så mindet om en Spejdernes Lejr med meget blandet vejr, lange gåafstande til toilet og madudlevering, gode lejrbål, sjove aktiviteter og nye venner.

Den næste Spejdernes Lejr finder sted i 2026, hvor vides ikke endnu - men der går mange rygter om at det måske er i Svendborg. Uanset hvad så kan spejderne på Lolland-Falster godt begynde at glæde sig til næste Spejdernes Lejr.


Martin Andersen er presseansvarlig for spejderne fra Lolland-Falster - og han har løbende berettet om oplevelserne på Spejdernes Lejr. Se alle dagbøger og videoklip på www.folketidende.dk

Annonce
Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Annonce
Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Annonce
Annonce