Annonce
112

Tiltale: Politikadet solgte oplysninger og krypteret politiradio

Politiradioen var ifølge anklageskriftet blevet stjålet på politistationen i Rødbyhavn i ugerne op til overdragelsen. Foto: Anders Knudsen

På en café i Slagelse lod en politikadet sig ifølge anklagemyndigheden bestikke af en bekendt.

En sommerdag på Café Dish Dash i Slagelse var ifølge anklagemyndigheden begyndelsen på to mænds ulovligheder. Den ene var ansat i politiet som politikadet, og hans adgang til politiets udstyr blev misbrugt, lyder anklagen.

Mandag er de to under anklage ved Retten i Nykøbing Falster. De nægter sig skyldige i anklagerne, som blandt andet handler om stillingsmisbrug, videregivelse af fortrolige oplysninger og bestikkelse.

En politikadet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er under anklage for at have solgt oplysninger fra blandt andet politiets kriminalregister til den medtiltalte mand.

Politikadetten skal ifølge anklageskriftet fra Statsadvokaten i København også have stjålet en krypteret politiradio, som han gav til den anden mand. Betalingen var angiveligt et cafébesøg og 3500 kroner.

Ifølge sagens anklageskrift begyndte de påståede ulovligheder 23. juli på Café Dish Dash i Slagelse. Her tilbød den medtiltalte politikadetten penge for at foretage opslag i politiets systemer, påstås det i sagens anklageskrift.

Til gengæld for politikadettens stillingsmisbrug betalte den medtiltalte caféregningen, og derudover modtog politikadetten i de kommende uger sammenlagt 3500 kroner, lyder anklagen.

Nogle dage efter cafébesøget tog ulovlighederne ifølge sagens anklageskrift fart. Den 2. august foretog politikadetten opslag i kriminalregistret - dels på den medtiltalte og dels på en tredje person. Herefter skrev han til den medtiltalte via Snapchat:

"Bror ham der (navn udeladt, red.) skylder et eller andet. Han er farlig at slå op. Han har mange sager", stod der i beskeden.

Knap et par uger senere modtog politikadetten ifølge anklagemyndigheden en snapchatbesked fra den medtiltalte, hvor han blev bedt om at slå en nummerplade op i motorregistret via politiets søgeapp, som han havde på sin tjenestetelefon.

Dagen efter det gav politikadetten angiveligt den medtiltalte en bærbar politiradio, som er en enhed, der indgår i politiets krypterede radiosystem, Sine.

Politiradioen var ifølge anklageskriftet blevet stjålet på politistationen i Rødbyhavn i ugerne op til overdragelsen.

Ud over straffelovens bestemmelser om bestikkelse og tyveri er der rejst tiltale for stillingsmisbrug og videregivelse af fortrolige oplysninger.

Efter anklagemyndighedens opfattelse var det imidlertid ikke første gang, at politikadetten var på kant med loven. For ud over de ovennævnte forhold er kadetten også anklaget for besiddelse og salg af dopingpræparater.

Det drejer sig om 500 tabletter af mærket Anavar, som den tiltalte tilbage i april 2019 ifølge anklagemyndigheden solgte for 3250 kroner.

Politikadetten er også anklaget for at have været i besiddelse af godt 100 ampuller med forskellige former for doping, herunder testosteron, som angiveligt skulle sælges.

Uddannelsen som politikadet foregår på Politiskolen og varer seks måneder. Kadetterne udfører blandt andet politiopgaver i forbindelse med bevogtning og grænsekontrol. De er bemyndiget til at anvende magt, herunder skydevåben.

Der ventes dom i sagen 1. december.

  • Politiradioen var ifølge anklageskriftet blevet stjålet på politistationen i Rødbyhavn i ugerne op til overdragelsen. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

112

14-årig dreng meldt savnet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd