Annonce
Saxkjøbing Avis

Torvet i Sakskøbing skal på sommerlandkortet

Fra venstre er det Ole "Lampemanden" Lysholdt, Gitte Johansen og Jan Herluf Petersen - alle handelsstandsfolk med fokus på at skabe en stribe fredagsfester hen over sommeren på Sakskøbing Torv, hvor der blandt andet vil være musikscene på den anden side af Roepigerne med front ud mod torvepublikummet og Sakskøbing Hotel i modsatte ende. Foto: Kim Møller Pedersen
Godt en halv million kroner er der skrabet sammen fra diverse puljer, kommunal coronahjælp og ubrugte egenmidler hos Sakskøbing Handelsstandsforening, og det hele skal skydes af i en stribe stor-arrangementer, som hen over sommeren vil skabe den ene fredagsfest efter den anden omkring Sakskøbing Torv.

SAKSKØBING: Plakaterne er kørt i stilling, og snart skal Sommer i Sakskøbing-festerne rulle over Sakskøbing Torv og trække masser af sommergæster til en stribe fredagsfester. Det er planen hos Sakskøbing Handelsstandsforening, der i månedsvis har arbejdet med at hive nødvendige tilladelser hjem, bookinger af Kandis og andre musiknavne samt alle de andre aftaler, der skal i hus, når der over fem fredage skal afvikles forskellige aktiviteter og arrangementer på Sakskøbing Torv.

- Vi lægger ud med opvarmning til de fem store arrangementer fredag den 24. juni, hvor der vil være musikunderholdning på Torvet med 4 x Larsen fra 16 til 19, indleder handelsstandsformand Jan Herluf Petersen fortællingen ved onsdagens pressemøde hos Lampemanden alias Ole Lysholdt.

Sidstnævnte har også været en del af handelsstandens sommerudvalgs arbejde i de seneste måneder, hvor målet har været at skabe strukturen og hovedridset i de fem omtalte fredagsfester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kortede ferien af hos Kandis

- Det startede sådan set med, at vi forsøgte at kontakte Kandis og booke dem. Men der, hvor vi gerne ville booke dem, var i deres 14 dages ferie. Men så pressede vi lidt på, og de skulle til Vorbasse Marked den pågældende fredag klokken 14, og så kunne de godt nå rundt om Sakskøbing samme aften alligevel, fortæller Ole Lysholdt om den første store booking til fredagsfesterne, som siden blot voksede sig større og større.

Det gjorde puljen af midler, som Sakskøbing Handelsstandsforening formåede at skrabe sammen til rækken af fredagsfester også. Med økonomisk hjælp fra en kommunal coronapulje, områdefornyelsen Sakskøbing Byrum, Turismepuljen hos Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget samt egne ubrugte midler til ikke afholdte arrangementer i en svær coronatid er der foreløbig godt en halv million handelsstandskroner bag de kommende fredagsfester.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredage med torvetest

- Alt kommer til at foregå på torvet, og det bliver også en lille test af, hvad fremtidens torv kan være for en størrelse, når områdefornyelsens ideer måske er udført i forhold til at skabe et bilfrit torv, fortæller Jan Herluf Petersen, der selv sidder med i styregruppen bag områdefornyelsen Sakskøbing Byrum.

Fremtidens bilfri torv i Sakskøbing er foreløbig kun på tegnebrættet, og der skal rejses en hel del millioner puljekroner fra forskellige steder, inden planerne kan realiseres. Men sommerens fem store fredagsfester bliver med masser af borde og stole på asfalten omkring torvet og forhåbentlig masser af torvegæster fredag efter fredag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et rent asfaltbal

- Det bliver et rent asfaltbal, håber handelsstandsformanden.

Det bliver et rent asfaltbal.

Handelsstandsformand Jan H. Petersen

Gitte Johansen i spidsen for sommerudvalget tør også godt håbe på, at det måske kan lykkes at trække turister fra eksempelvis Marielyst samt gerne flere andre steder til Sakskøbing på en af de forhåbentlig varme sommerfredage med optakt til Tour de France på storskærm og udstilling af cykler mm. på Torvet. Sidstnævnte cykeltema er netop omdrejningspunktet fredag den 1. juli, hvor der fra klokken 16 er stor Tour-fest med det franske cykelløbs første etape på storskærm i Sakskøbing.

- Og er der nogen, som har lyst til at deltage som cykelklub eller andet, der har med cykler at gøre, så er de velkommen til at være en del af arrangementet, tilføjer Ole Lysholdt.

Alle tre handelsstandsarrangører understreger, at  der blot er lagt en struktur for fem store fredagsfester, hvor der meget gerne må fyldes endnu mere på, hvis der skulle sidde nogle derude med gode idéer til at være med, når fredagsgæsterne strømmer ind på torvet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2500 gratis ristede pølser

Efter Tour-festen bliver det fredag den 8. juli til jazz, country og rock på torvet med henholdsvis Plumperne og Easy Feelings. Denne fredag vil der også være 2500 gratis ristede pølser med udlevering fra to pølsevogne på torvet.

Den 15. juli følger næste Sommer i Sakskøbing-fredag med fællesspisning af mælkeærter og Krenkerup-øl samt musikalsk underholdning fra 19 til 21 med Shubberne.

Musikalsk underholdning er der også fredag den 22. juli på torvet, hvor det denne gang er 4 x Larsen, der træder op på scenen, mens der i øvrigt er fuld gang i fællesspisning af stegt flæsk ad libitum. Det er her den traditionelle Saxinefest, som vil folde sig ud på Sakskøbing Torv i stedet for den sædvanlige opdækning i Søndergade. Og finalen denne aften udspiller sig med et ellers ferieklart Kandis, der på forespørgsler fra Sakskøbing Handelsstandsforening alligevel lige tager sydpå for at spille op på Sakskøbing Torv fra 20 til 22.30 denne fredag, hvor der i øvrigt kun er siddepladser rundt om Torvet for folk med spisebillet. Resten må stå op sammen med Roepigerne inde i midten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Turbåd og damplokomotiv

Sidste fredagsfest bliver den 29. juli med mulighed for både sejltur til Bandholm med MS Skjælskjør og veterantogtur på Museumsbanen. Her er der to gange 70 billetter i spil til henholdsvis turbåd og veterantog, og der bliver omstigning i Bandholm fra turbåd til museumsbane og omvendt. Hertil er der også 30 billetter til salg, hvis man "blot" vil have togturen frem og tilbage til Sakskøbing. Det skal med, at veterantoget ikke kan køre hele vejen til Sakskøbing, men i stedet vil der være en lidt mere moderne trækker ude foran veteranvognene mellem Maribo og Sakskøbing.

Denne fredag er der også mulighed for at være med på en sejltur på Sakskøbing Fjord til Oreby og retur. På alle ture indgår i øvrigt forplejning af forskellig slags.

Den sidste udgave af Sommer i Sakskøbing rundes af med først musik ved 4 x Larsen og grillarrangement på Torvet, inden Bürgermeister går på torvescenen fra 20 til 22.

Sommer i Sakskøbing

Fem fredage i juli måned danner ramme om Sommer i Sakskøbing-festerne, hvor der vil være borde og stole på Torvet og rundt om Torvet, kræmmermarked på Rådhustorvet, gadesalg af lokale varer på Torvet og i Søndergade samt salg af sodavand og Krenkerup-øl på Torvet.

Sakskøbing Tambourkorps & Brass Band vil også spille i byen, og der vil være diverse underholdning på Torvet. Byens specialbutikker vil også have åbent til klokken 18, og nogle kan have andre åbningstider.

Billetter kan findes på www.sakskobing-handel.dk eller hos Hermann Kop & Kande. Billetter til sejl- og togture kan dog kun købes på nettet.

  • Fra venstre er det Ole "Lampemanden" Lysholdt, Gitte Johansen og Jan Herluf Petersen - alle handelsstandsfolk med fokus på at skabe en stribe fredagsfester hen over sommeren på Sakskøbing Torv, hvor der blandt andet vil være musikscene på den anden side af Roepigerne med front ud mod torvepublikummet og Sakskøbing Hotel i modsatte ende. Foto: Kim Møller Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t