Annonce
Lokal nyt

Torvets nye juletræ tændes i dag

Foto: Claus Hansen

Nyt juletræ sat op på Torvet onsdag morgen. Juletræstænding klokken 16

Historien har det med at gentage sig. Det ses i mange af livets henseender.

Og således er det heller ikke første gang, at byens juletræ har skabt ballade i Nykøbing, som det har været tilfældet, efter Cityforeningen Nykøbing Falster i sidste uge pillede juletræet på Torvet ned.

Fjernelsen har den seneste uges tid fået kritikken til at haglet ned over Cityforeningen, som nu har lyttet til kritikken: I morges blev et nyt juletræ sat op på Torvet.

For 25 år siden udspillede en lignende situation sig i Nykøbing. I oktober 1990 besluttede Østergågadeforeningen, Strøgets aktivitetsudvalg og den daværende Nykøbing Falster Kommune nemlig, at der den jul ikke skulle opsættes noget juletræ på Torvet.

Det viser et kig i Folketidendes arkiv. Dengang afstedkom beslutningen kritik fra borgere, som stod vagt om traditionen med et juletræ på Torvet, som havde været holdt i hævd siden 1934.

Du kan læse den gamle artikel under denne.

En lignede reaktion er opstået denne gang. Især på folketidende.dk’s Facebook-side har Cityforeningen Nykøbing Falster fået kritik for at bryde med traditionen.

- Vi vil gerne understrege, at vi ikke har haft nogen intention om at genere folk, og vi har længe drøftet de fysiske udfordringer, der er. Men der er ikke plads til både træ og en juleby, sagde Jan Scwaner og Carsten Pedersen, henholdsvis næstformand og projektleder i Cityforeningen Nykøbing Falster i fredagens Folketidende.

Nu er der imidlertid kommet nye boller på suppen. Derfor satte folk fra Guldborgsund Kommunes entreprenørvirksomhed i morges et nyt juletræ op på Torvet for Cityforeningen. Den plads, som man i sidste uge ikke kunne finde, har man altså fundet nu.

- Hvis vi kunne spille kampen om, ville vi gøre det. Selvfølgelig skal der være et juletræ på Torvet, siger Carsten Pedersen.

Han understreger, at man i Cityforeningens bestyrelse og aktivitetsudvalg ingen intentioner har haft om at gøre nogen kede af det.

- Vi har i mange år kun haft den ambition at gøre Nykøbing til en attraktiv handelsby med masser af gratis aktiviteter for store og små. Vi erkender blankt, at vi ikke har tænkt os godt nok om, inden vi fjernede juletræet - det vil aldrig ske igen, lyder det fra Carsten Pedersen.

Efter det nye træ i morges blev sat op, blev det udsmykket med julelys. Klokken 16 kommer NFHs nye håndboldspiller og tænder træets lys. Regningen for gentagelsen lander hos Cityforeningen.

- Der er kun én til at betale for det nye træ, og det er Cityforeningen. Det første træ kostede omkring 10.000 kroner inklusiv alt - levering, opsætning, udsmykning og så videre. Så denne gang vil det nok koste os cirka det samme, siger Carsten Pedersen.

Tilbage i 1990 endte sagen ifølge Folketidendes artikler fra dengang med, at der blev opstillet et juletræ på Lille Torv. Dengang sørgede en skovfoged for et træ.

Foto: Claus Hansen
Foto: Claus Hansen
Foto: Claus Hansen
Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce