Annonce
Lolland

Tour de France i miniformat i Nakskov

Som opstart til det store Tour de France i juli afvikles BørneTour i mere end 30 danske byer - blandt andet i Nakskov 3. juni. Foto: PR
I begyndelsen af juli gæster Tour de France Danmark; men allerede 3. juni tager Nakskov forskud på festlighederne med en BørneTour for de alleryngste cykelryttere.

NAKSKOV: 3. juni bliver en festdag for Lollands yngste cykelryttere i alderen tre til 15 år, når de inviteres til at prøve kræfter med BørneTour - som optakt til selve Tour de France, der som bekendt i år starter ud i Danmark.

BørneTour er et begyndercykelløb pakket ind i de gule Tour de France-farver, hvor alle kan være med uanset niveau og uanset, om man ligger inde med en racercykel eller en gammel havelåge. Der er max. 200 pladser og tilmeldingen skal ske på dagen.

BørneTour arrangeres af Nakskov Cykle Club (NCC), Lions Club Nakskov, Nakskov Handel & Erhverv, Danmarks Cykle Union, Grand Départ Copenhagen Denmark, ŠKODA Danmark, Frog Bikes, Crispy Food A/S og Lolland Kommune.

Annonce

BørneTour køres over hele landet i mere end 30 byer, som forhåbentligt skal være med til at gøre den danske Tour-start til en helt uforglemmelig begivenhed.

- Vi glæder os meget til at vise vores dejlige sport frem for byens børn og unge, og så endda i de med de officielle Tour de France-farver i ryggen. Vi håber at rigtig mange har lyst til at komme ind i Nygade og stifte bekendtskab med et ”rigtigt cykelløb” i begyndervenlige og sikre rammer. Cykelsport er både sjovt og meget socialt og vi tror på at alle kan få en rigtig god og unik oplevelse med BørneTour. -og uanset hvordan det går, så kommer man med sikkerhed hjem med en guldmedalje, siger Arne Larsen, formand for Nakskov Cykle Club, som ser frem til at skyde BørneTour i gang i Nygade i Nakskov.

Alle deltagere i BørneTour modtager nemlig en medalje når løbet er gennemført, samt en invitation fra NCC til at deltage i et kort introforløb.

- Vi vil rigtig gerne vise vores cykelklub til byens børn og unge, så de kan se, hvordan man går til cykling i en forening. Ud over at træne fysiske elementer gør vi også meget ud af sikkerhed, teknik og ikke mindst det sociale og at have det sjovt. Vi håber selvfølgelig at BørneTour-deltagerne bliver lidt nysgerrige og vil tage imod vores invitation”, lyder det fra Arne Larsen.

BørneTour er et arrangement, der skal give flere børn blod på tanden for at starte til cykling - et argument som også hos Lolland Kommune støtter:

- Det er helt igennem en fantastisk idé at lave Tour de France på ’børnesprog’ og så være så heldige at kunne få arrangementet til Nakskov. Selvfølgelig støtter kommunen op om dette. Det bliver en god dag for børn og unge på den 3-hjulede, løbecyklen, fars den gamle rustne eller den nye fartracer. Jeg vil, med klump i halsen, nyde at se de helt små på tre-fire år på distancen 1 kilometer. Jeg glæder mig til 3. juni, siger Martin Boesen fra Fritids-, Kultur- og Folkesundhedsudvalget i Lolland Kommune.

Læs mere på www.børnetour.dk


Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce