Annonce
VM i fodbold

BORGMESTER TRÆKKER TRUSSEL TILBAGE

Borgmester Simon Hansen revsede DBU for unionens håndtering af Qatar - og de værdimæssige forskelle, der er blevet tydeligere og tydeligere. Foto: Guldborgsund Kommune
Simon Hansen revsede tirsdag DBU's manglende kommunikation i forbindelse med VM i Qatar - men gårsdagens pressemøde ændrede meget.

LOLLAND-FALSTER: Det var ikke en ovenud imponeret borgmester, der tirsdag havde fået nok af DBU's manglende kommunikation omkring Qatar.

Simon Hansen havde nemlig grebet til tasterne og blandt andet kaldt det officielle Danmarks håndtering af sagen "vattet", og at han var klar til at implementere konsekvenser for DBU lokalt - og ophæve "velfærdsalliancen" - altså den aftale, der sikrer de lokale DBU-forbund støtte fra kommunerne.

Men efter onsdagens pressemøde, hvor DBU i den grad tog bladet fra munden, er der igen en glad borgmester i Guldborgsund Kommune.

Annonce

- Jeg er glad for at høre DBU's formand, Jesper Møller, tale og sige, de ikke støtter Infantino (FIFA's formand, red.), siger Simon Hansen.

Jeg er glad for at høre DBU's formand Jesper Møller tale og sige, de ikke støtter Infantino (FIFA's formand, red.) Simon Hansen

Simon Hansen

Det var nemlig især formandskabet, borgmesteren savnede protester mod, men til et eksplosivt pressemøde onsdag middag, blev det i hvert fald gjort klart fra DBU's side, hvor loyaliteten lå: Hos de danske værdier.

- Man kan sige, at jeg synes, de gør det, jeg efterlyste i mit opslag. Jeg tror ikke, det er mit opslag, der gjorde, at de kom ud af busken. Men vi har manglet at høre, hvor de står i forhold til, hvad der sker, og meget betryggende at se, at de ikke kan støtte ham, siger Simon Hansen.

Det fylder for meget

Det er heller ikke sjovt, at alt andet end fodbold fylder så meget, siger han.

- Helt personligt synes jeg, det er ærgerligt, at der er så meget andet end fodbolden, der fylder. Men fodboldverdenen har selv valgt, at det skal være politisk, når man afholder VM et sted som Qatar, og jeg manglede bare at høre fra DBU’s side, hvad de tænker. Støttede de ham stadig? Og det gør de ikke, som jeg kan høre nu, siger han.

Det havde ærgret DBU Lolland-Falsters formand, Gert Lundgaard, hvis Simon Hansens trussel om at trække sig ud af samarbejdet med DBU endte med at blive en realitet.

- Man har aldrig støttet Infantino, men der er ikke nogen alternativer. Ligeledes har man aldrig støttet dårlige vilkår af nogen art, understreger han.

- Man har gjort indsigelser mod det, og fagforeninger og Jakob Jensen (DBU's administrerende direktør, red.) har været dernede i mange år. Vi har været synlige i Qatar i håbet om at ændre nogle ting. Jeg synes, DBU har gjort meget, men vi har ikke kunnet flytte noget, siger Gert Lundgaard.

- Jeg håber, det her gode samarbejde kan fortsætte, som det har gjort i nogle år, til gavn for de lokale klubber og foreninger og for DBU Lolland-Falster, siger formanden om samarbejdet med Guldborgsund Kommune.

Lolland Kommune og Guldborgssund Kommune var de første kommuner, der indgik aftaler med DBU om "velfærdsalliancen". Tidligere hed det "partnerskabsaftaler" i 2015.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Corona-virus

TO TREDJEDELE OVER 50 ÅR HAR FÅET BOOSTER MOD CORONA

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce