Annonce
Bolig og livsstil

Tre tips til vedligeholdelse af dine fliser

Hvad enten vi snakker en flisebelagt terrasse, en naturlig gangsti på græsset eller noget helt tredje, er der ingen tvivl om, at fliser i haven er et rigtigt populært valg for næsten alle boligejere i Danmark.

Hvad enten vi snakker en flisebelagt terrasse, en naturlig gangsti på græsset eller noget helt tredje, er der ingen tvivl om, at fliser i haven er et rigtigt populært valg for næsten alle boligejere i Danmark.

Men selvom fliser er ekstremt holdbare, kan det næsten ikke undgås, at der med tiden kommer diverse skader og urenheder af forskellig art i materialet. Det er derfor, vi har samlet en lille liste med tre gængse problemer, der kommer over tid – og hvad man kan gøre ved dem!

Problem: Én eller flere fliser er gået i stykker
Der findes mange forskellige type fliser, så det er ikke altid lige let at skaffe samme type, som det, der er blevet lagt. Hvis du er en smule heldig, har du sten i overskud, men ellers kan du bruge dette fif:

Hvis det kun er overfladen, der er blevet ridset eller er gået i stykker, kan du evt. vende stenen, så den uskadede del vender opad. Hvis stenen ikke er ens på begge sider, kan man også skifte den skadede sten ud med en anden sten fra sin terrasse fra et sted, hvor fejlen ikke kommer til at være så synlig. Husk at bruge grus og fugesand, hvis man giver sig i kast med dette.

Problem: En eller flere sten ligger ikke jævnt
Hvis jorden under terrassen eller flisebelægningen ikke er blevet ordentligt stampet, får man en ujævn flade. Og er der flere af disse, ender man med en terrasse, som hælder i alle mulige retninger – hvilket f.eks. ikke er godt på grund af den ringere mulighed for afløb af regnvand.

I så fald skal man fjerne sin flise + de nærmeste omkring, og derefter fylde et jævnt lag grus i hullet, som man stamper fladt med en pladevibrator eller en stolpe. Kom derefter grus på igen for at presse fundamentet sammen, læg flisen på igen og fej med fugesand. Husk, at den flise, du arbejder på, selvfølgelig skal ende jævn – brug derfor vaterpas.

Problem: Fliserne er snavsede
Rene fliser kræver en god gang knofedt. Når du anser dette som et problem, går vi ud fra, at du allerede har prøvet med almindelig rengøring – altså vandslangen og en hård børste. Men virker dette ikke, så prøv med fugesand, som du fejer hen over fliserne, så skidtet bliver slebet væk.

Endelig kan man brug en højtryksspuler med et særligt fliserenser-hoved, som er langt mere skånsom ved fliserne end en traditionel højtryksspuler – der mange gange er for kraftig.
 

Annonce
Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Annonce
Forsiden netop nu
Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

Annonce
112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Sankthans

GLÆDESBLUS PÅ DEJLIG AFTEN

Annonce
Annonce