Annonce
VM i fodbold

BORGMESTER TRÆKKER TRUSSEL TILBAGE

Borgmester Simon Hansen revsede DBU for unionens håndtering af Qatar - og de værdimæssige forskelle, der er blevet tydeligere og tydeligere. Foto: Guldborgsund Kommune
Simon Hansen revsede tirsdag DBU's manglende kommunikation i forbindelse med VM i Qatar - men gårsdagens pressemøde ændrede meget.

LOLLAND-FALSTER: Det var ikke en ovenud imponeret borgmester, der tirsdag havde fået nok af DBU's manglende kommunikation omkring Qatar.

Simon Hansen havde nemlig grebet til tasterne og blandt andet kaldt det officielle Danmarks håndtering af sagen "vattet", og at han var klar til at implementere konsekvenser for DBU lokalt - og ophæve "velfærdsalliancen" - altså den aftale, der sikrer de lokale DBU-forbund støtte fra kommunerne.

Men efter onsdagens pressemøde, hvor DBU i den grad tog bladet fra munden, er der igen en glad borgmester i Guldborgsund Kommune.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er glad for at høre DBU's formand, Jesper Møller, tale og sige, de ikke støtter Infantino (FIFA's formand, red.), siger Simon Hansen.

Jeg er glad for at høre DBU's formand Jesper Møller tale og sige, de ikke støtter Infantino (FIFA's formand, red.) Simon Hansen

Simon Hansen

Det var nemlig især formandskabet, borgmesteren savnede protester mod, men til et eksplosivt pressemøde onsdag middag, blev det i hvert fald gjort klart fra DBU's side, hvor loyaliteten lå: Hos de danske værdier.

- Man kan sige, at jeg synes, de gør det, jeg efterlyste i mit opslag. Jeg tror ikke, det er mit opslag, der gjorde, at de kom ud af busken. Men vi har manglet at høre, hvor de står i forhold til, hvad der sker, og meget betryggende at se, at de ikke kan støtte ham, siger Simon Hansen.

Det fylder for meget

Det er heller ikke sjovt, at alt andet end fodbold fylder så meget, siger han.

- Helt personligt synes jeg, det er ærgerligt, at der er så meget andet end fodbolden, der fylder. Men fodboldverdenen har selv valgt, at det skal være politisk, når man afholder VM et sted som Qatar, og jeg manglede bare at høre fra DBU’s side, hvad de tænker. Støttede de ham stadig? Og det gør de ikke, som jeg kan høre nu, siger han.

Det havde ærgret DBU Lolland-Falsters formand, Gert Lundgaard, hvis Simon Hansens trussel om at trække sig ud af samarbejdet med DBU endte med at blive en realitet.

- Man har aldrig støttet Infantino, men der er ikke nogen alternativer. Ligeledes har man aldrig støttet dårlige vilkår af nogen art, understreger han.

- Man har gjort indsigelser mod det, og fagforeninger og Jakob Jensen (DBU's administrerende direktør, red.) har været dernede i mange år. Vi har været synlige i Qatar i håbet om at ændre nogle ting. Jeg synes, DBU har gjort meget, men vi har ikke kunnet flytte noget, siger Gert Lundgaard.

- Jeg håber, det her gode samarbejde kan fortsætte, som det har gjort i nogle år, til gavn for de lokale klubber og foreninger og for DBU Lolland-Falster, siger formanden om samarbejdet med Guldborgsund Kommune.

Lolland Kommune og Guldborgssund Kommune var de første kommuner, der indgik aftaler med DBU om "velfærdsalliancen". Tidligere hed det "partnerskabsaftaler" i 2015.

  • _DSC3281_1
    Borgmester Simon Hansen revsede DBU for unionens håndtering af Qatar - og de værdimæssige forskelle, der er blevet tydeligere og tydeligere. Foto: Guldborgsund Kommune
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Annonce
Annonce
112

Lokale helte slukker brand på lolland

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé