Annonce
Lolland

Tyve på natterov i Anatevka

Når der skal lægges tag på en russisk landsby fra cirka 1900, skal der i nutidens Hylddal bruges stillads. Desværre har tyveknægte stjålet disse to fra NørregadeTeatret. Foto: Kaj Aage Munk

NørregadeTeatret har haft ubudne gæster på scenen i Hylddalen.

MARIBO De går så grueligt meget igennem - de forfulgte jøder i landsbyen Anatevka, som musicalen "Spillemand på en Tagryg" handler om.

Men allerede før premieren torsdag 5. august er der sket grumme ting på scenen i Hylddalen, hvor NørregadeTeatrets folk går og rigger til i disse dage.

Natten til onsdag kørte ukendte gerningsmænd ind i Hylddalen i ly af mørket og stjal to stilladser, en kran og et par skruetvinger.

- Stilladserne stod på scenen, fordi vi netop havde brugt dem til at lægge tag på husene i kulissen, fortæller produktionsleder på forestillingen Jakob Pørtner.

Han og resten af det tekniske hold, der hovedsageligt består af frivillige, ærgrer sig over tyveriet.

- Sådan et stillads koster 30.000 kroner. Og selv om forsikringen dækker, er der jo selvrisiko. Det er så penge, der ikke går til at spille teater for, siger Pørtner.

Tyvene er kørt ind i Hylddalen til trods for, at der er vagter på, så teorien er, at nogen har iagtaget vagterne og produktionsholdets kommen og gåen. Og da stilladserne og kranen er det eneste, der er stjålet, virker det som bestillingsarbejde.

- Hvor er det træls, at man ikke kan lade et lille teater, der prøver at gøre noget godt for lokalområdet, være, siger produktionslederen.

Der er nu igangsat overvågning og yderligere beskyttelse af området - igen noget, der koster teatret.

Men hverken tyveri eller hedebølge har dæmpet det gode humør. Nu hvor Maribo Jazz ikke længere spiller i Hylddalen, har bygge- og teknikholdet kunnet rykke ind på scenen en hel uge tidligere. Og der grines højlydt under bøgekronerne, mens de arbejder.

- Det er jo ret sørgeligt, at vi er de eneste tilbage, der bruger Hylddalen. Men det har været rigtig rart for os at kunne gå i gang en uge tidligere, så vi ikke skal arbejde i døgndrift, forklarer Pørtner.

Bygge- og teknikholdet udgør sammen med sminke og hår, café, service, sypiger og mange andre det massive hold af frivillige, der arbejder hårdt bag scenen for at få alt til at klappe til premieren.

Så når skuespillere og orkester kommer tilbage fra ferie på mandag, står Anatevka klar til at tage imod dem. Tyveknægte eller ej - taget er sat op, så spillemanden kan stå på tagryggen fra 5. august.

Kulisserne er på plads, og byggegruppen tjekker funktionaliteten, der blandt andet kan forvandle en travl landsby til et ægteskabeligt sovekammer med plads til gespenster. Foto: Jan Knudsen
Elskabet er kun blevet brugt af edderkopper, siden teatret var her sidst, og det gør Jakob Pørtner trist. Foto: Jan Knudsen
Marianne Wede Jensen er teatermaler nu. Men fra på mandag står hun på scenen som indbygger i Anatevka. Foto: Jan Knudsen
Det er varmt i disse dage, og så er det jo godt med en ispause, når der knokles hårdt. Foto: Jan Knudsen
Nej, det er ikke et gespenst, men Kaj Aage Munk, der kigger ud af spøgelseshullet i mælkemandens dobbeltseng. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce