Annonce
Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Hvis der er arbejdsgivere i service- og restaurationsbranchen, som mangler arbejdskraft, så er der ledige i jobcentret, der er klar til at springe til, lyder det fra de tre medlemmer af erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i Guldborgsund Kommune, René Christensen (DF), Ditte Rust (V) og Peter Bring-Larsen (L), som her er ude at inspicere forholdene i sommerlandet i Marielyst og samtidig nyde en is i det dejlige sommervejr. Foto: Claus Hansen
Udvalgsformand: Hvis man står med den udfordring, at man mangler arbejdskraft, så står jobcentret klar til at hjælpe.

LOLLAND-FALSTER: Sommersæsonen er over os, og turisterne strømmer til Lolland-Falster. Flere arbejdsgivere i restaurations- og serviceerhvervene har skreget på arbejdskraft, men det undrer flere medlemmer af beskæftigelses- og erhvervsudvalget i Guldborgsund Kommune sig over.

- Vi har læst nogle artikler om, at der er nogen, som har svært ved at finde arbejdskraft til sommerlandet til at servicere og sælge is og så videre. Så spurgte vi forvaltningen om, hvor mange henvendelser de har fået på det i jobcentret, og det har de ikke fået mange henvendelser på, siger udvalgsformand René Christensen (DF).

Han ønsker ikke at lave en sag ud af det, men blot gøre opmærksom på, at hvis man står med den udfordring, at man mangler arbejdskraft, så står jobcentret klar til at hjælpe.

Annonce

- Vi har faktisk mange ufaglærte ledige, som har de kompetencer, der bliver efterspurgt. Det handler meget om, at man er mødestabil og et ordentligt menneske, og så må man blive sidemandsoplært til de ting, der nu engang er brug for, siger René Christensen.

Sommerjob til unge

Han tog forleden temperaturen på sommerlandet i Marielyst sammen med de to øvrige udvalgsmedlemmer næstformand Ditte Rust (V) og Peter Bring-Larsen (L).

- Jeg lavede lidt research i Marielyst og talte med nogle af de forskellige restauranter og virksomheder, og de beklager sig over, at de mangler hænder. Men det forstår jeg ikke, når vi har mange, der ikke har noget at lave, siger Peter Bring-Larsen.

- Vi har også mange unge mennesker, der lige er gået ud af skolen. Jeg vil nødigt se de unge mennesker stå i vores jobcenter og skal have kontanthjælp. Chancen for et sommerjob, hvor de kan vænne sig til, hvordan det er at være ude i det virkelige liv, er der nu, hvor vi har så mange turister, fortsætter han.

Der er mange i sommerlandet, som søger arbejdskraft, og det kan ifølge Ditte Rust være svært for den enkelte virksomhed at få den opmærksomhed, som man ønsker.

- En mere sikker vej er at gå direkte til jobcentret, der kan forestå formidlingen til den ledige. Så mit budskab er: Brug jobcentret. Det er det, de er der for, og de er dygtige til at matche ledige med arbejdspladser, siger Ditte Rust.

Brug jobcentret. Det er det, de er der for, og de er dygtige til at matche ledige med arbejdspladser.

Ditte Rust (V)
Annonce

Kursus hjælper ledige

Guldborgsund Kommune har sammen med Celf lavet kurset ”Klar til turisme”, hvor ledige får lidt engelsk- og danskundervisning og et hygiejnebevis.

- Det har været en stor succes. De fleste er kommet i job, hvis ikke dem allesammen, siger René Christensen.

En af de restauranter, der har haft glæde af det, er Larsens Plads i Marielyst.

- Jeg var ude på Celf, hvor jeg mødte nogle af kursisterne og har faktisk også lavet aftaler med nogle af dem. Men min udfordring er, at jeg lige nu mangler folk med erfaring og ikke bare hænder, for dem har jeg nok af, siger Amalie Beck, ejer af Larsens Plads.

Mere konkret er det kokke, hun godt kunne bruge flere af.

- Det er ikke alle, der lige kan agere rigtig kok. Det er ikke bare at skære grøntsager - det kan jeg godt få folk til - men det er mere til at løfte de lidt tungere opgaver, hvor det er svært at finde de rette, fortæller Amalie Beck.

Annonce

Svært at finde kokke

I højsæsonen er de 45-50 stykker på lønningslisten hos Larsens Plads.

- Jeg har været inde på jobcentrets hjemmeside at kigge, men har ikke slået nogen job op hos dem. Jeg har også haft gang i forskellige vikarbureauer. Udfordringen er, at vi primært søger kokke eller nogen, som har erfaring indenfor det felt, og der er bare ikke nogen at finde lige nu. Jeg prøvede at ringe til ledige, der havde cv’er inde på Jobnet, men enten havde de ikke interesse i det, eller også var de kokke, men søgte ikke længere job indenfor deres fag, forklarer Amalie Beck.

Hos Marielyst Is ApS er de cirka 25 på lønningslisten i højsæsonen, men her melder ejer Søren Jakobsen ikke om rekrutteringsproblemer.

- Jeg har de samme 25, som jeg hele tiden har haft, så vi har ikke haft problemer med at finde arbejdskraft, siger han.

Men hvis du havde, ville du så bruge jobcentret?

- Ja, det ville jeg da, siger Søren Jakobsen.

Annonce
Annonce
Lolland

HOLE-IN-ONE: AMATØR-GOFLER RULLER FRA MATCH I NY BIL

Annonce
Guldborgsund

SANGKURSUS I DAGINSTITUTIONER ER POPULÆRT - NU VIL ANDRE OGSÅ VÆRE MED

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERFESTIVAL MED KRABBER

Lolland

FUTFUT: ÅLEN FORTÆLLER RØVERHISTORIER FRA LIVET LANGE TOGREJSE

Guldborgsund

Økonomiudvalg sender vindmølleplaner ved Marielyst tilbage til forvaltningen

112

BRAND I HALMPRESSER SPREDTE SIG TIL MARK

Guldborgsund

GALLERI SYD GENÅBNEDE EFTER TIDLIGERE EJERS DØD

Guldborgsund

MIDDELALDEREN KOM TIL NYSTED MED MJØD OG MANDFOLK

112

261 TAGET I FARTKONTROLLER

Skolestart

TRODS REKORDHØJT ANTAL: ALLE ANSØGERE FÅR SKOLESTARTSHJÆLP

112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Annonce
Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Annonce
Annonce