Annonce
Bolig og livsstil

Umut tryller i køkkenet: Med disse tre sovser er du altid dækket ind

Kokken Umut Sakarya ved om nogen, hvordan den perfekte sovs skal sammensættes. Få hans bedste tips til tre lækre hverdagssovser.

Du har måske set billeder af ham i et badekar fyldt med sovs. Og det er nok meget sigende for kendiskokkens Umut Sakaryas kærlighed til sovser.

Men tag ikke fejl af den underholdende koks farverige facon, han har nemlig masser af kokkeerfaring og har stået i lære på nogle af de fineste restauranter herhjemme.

Her deler Umut Sakarya tre sovser, du skal have på repertoiret, så du altid kan hive en frem til aftenens middag.

1) Brun sovs.

Vi begynder med en rigtig klassiker, nemlig den brune sovs. Den er ikke til at komme udenom i Umuts køkken.

Den er særligt velegnet at kaste sig over, hvis du har noget saftigt kød at tage udgangspunkt i.

- Det er lidt sjovere, hvis man har en god stegesky eller en god fond. Derfor er det en rigtig god idé at lære at stege kødet ordentligt, så man har en god stegesky, som ikke er brændt fast. Hele stykker kød har mere saft og kraft, når man steger det, siger Umut.

Sigt fonden fra kødet over i en gryde, eller brug oksebouillon samt den stegesky, du har tilbage på panden fra en bøf.

Kog den op med fire deciliter piskefløde. Tilsæt tre-fire spiseskefulde maizena og kulør, og lad sovsen koge op, mens du rører.

Synes du, sovsen er for tynd, tilsætter du mere maizena.

Og smag så sovsen til med salt og friskkværnet peber.

- Smag til undervejs, og vær påpasselig med at salte. Hellere give det lidt undervejs. En sovs skal bygges op, forklarer Umut Sakarya.

2) Bearnaisesovs.

Den næste sovs, du skal have på repertoiret, er selvfølgelig en fuldfed bearnaise.

- Alle kan lave bearnaise. Det tager ikke mere end tre minutter, hvis man laver det med lidt snyd, siger Umut Sakarya.

Hak først et bundt estragon. Pisk så otte æggeblommer, en halv teskefuld salt, tre spiseskefulde bearnaiseessens og en knivspids cayennepeber luftigt i en kasserolle over svag varme.

Lun og klar 200 gram smør i en anden kasserolle, og hæld det iæggemassen lidt efter lidt, mens du pisker konstant, indtil konsistensen er tyk som mayonnaise.

Smag sovsen til med hakket estragon, salt og friskkværnet peber.

3) Gorgonzolasauce.

Den sidste sovs er måske ikke en vinder for alle - men for Umut Sakarya er den altså helt uundværlig.

Den er nem at lave, og så kan den serveres til det meste.

- Den kan serveres til alt fra fisk til kylling og oksekød. Man får det typisk, når man har en ribeye, entrecote eller mørbrad. Den har så meget dybde, siger Umut Sakarya.

Kog fløde op med lidt reduceret hvidvin og løg. Kom så gorgonzola i. Og så er det ellers bare at piske.

- Det er lidt mere tyndt, men det smager noget så fantastisk. En gorgonzolasovs er en umamibombe, fortæller han.

/ritzau fokus/

Annonce
Annonce
112

Politi undersøger sag om voldtægtsforsøg

Annonce
Lokal nyt

UVIST HVORDAN AFGIFT RAMMER SUKKERFABRIKKER

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

STOR OPRYDNING GAV NYE HAVEEJERE

Udslip

30 blev evakueret efter udslip af ammoniak

Femern

FEMERN-KRITIKER: TRAFIKGRUNDLAGET ER KOLLAPSET

Guldborgsund

BYGGERI AF 36 ALMENE FAMILIEBOLIGER GODKENDT

Craft Days

GÅR NED I STØRRELSE FOR AT GÅ OP I KVALITET

Stafet for livet

MANGLER DELTAGERE

Landsstævne

ENDELIG TID TIL LANDSSTÆVNE IGEN

Lolland

Undsætnings-aktion efter drivende jolle

Lolland

VARMEVÆRK TABER ENDNU EN KLAGESAG

Guldborgsund

KATEDRALSKOLENS REKTOR STOPPER

UDSLIP

KEMIKALIEUDSLIP ER UNDER KONTROL

POLITIK

RENÉ CHRISTENSEN OM FANEFLUGT: JEG TROR IKKE, DET ER SLUT ENDNU

Lolland

REGIONSFORMAND: NYT LÆGEFIRMA VIL SKABE TRYGHED

Annonce
Lolland

KLAGENÆVN AFVISER SAG OM BIOGASANLÆG

112

"BANKMAND" FORSØGTE AT SNYDE ÆLDRE KVINDER

Student 2022

- JEG SVEDER FRA STEDER, JEG IKKE VIDSTE, JEG KUNNE SVEDE FRA

Student 2022

- GÅ UD OG INDSPIL JERES EGET LIV

Sport

CENTRUM FOR HORBELEV-DRAMA ØNSKER MERE RESPEKT FOR DOMMERE

112

NABOER REDDEDE STRÅTÆKT HUS

Student 2022

GYMNASIETS PYJAMAS-ÅRGANG FEJRET

Student 2022

- DET ENESTE JEG HAR I HOVEDET LIGE NU ER AT DRIKKE MIG HAMMERSTIV

Annonce
Annonce