Ustyrlig franskmand redder Klavs Bruun-tropper fra fiasko

Noah Gaudin (til højre) scorede 12 mål for Sønderjyske, der tirsdag aften vandt hjemme over HC Midtjylland i den bedste danske række. (Arkivfoto). Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Klavs Bruun Jørgensens Sønderjyske-tropper fik stoppet en skidt stime med en sejr hjemme over HC Midtjylland.

Efter tre nederlag i træk fik Sønderjyskes håndboldherrer bremset den negative stime.

Sønderjyske vandt tirsdag aften knebent 29-28 hjemme over oprykkerne fra HC Midtjylland efter en tæt og jævnbyrdig kamp.

En spiller var især afgørende for Sønderjyske. Bagspilleren Noah Gaudin var helt ustyrlig og scorede 12 gange i sejren, og franskmanden tog især stort ansvar i slutfasen.

Noah Gaudin scorede blandt andet til 27-26 og 28-26 med syv og fire minutter tilbage på uret.

HC Midtjyllands Mathias Nikolajsen reducerede til 27-28 på et straffekast tre minutter før tid.

Men Sønderjyske blev ved med at klø på, og stregspilleren Morten Bjørnshauge stod for den vigtige scoring til 29-27.

HC Midtjyllands Jonathan Sørensen fik reduceret til 28-29 med et halvt minut igen på haluret, og der var stadig stor spænding i de sidste sekunder.

Sønderjyske-træner Klavs Bruun Jørgensen tog en timeout med 20 sekunder tilbage. Og den sidste tid blev akkurat brugt så fornuftigt, at udeholdet ikke kunne nå at udligne.

- Vi havde Sønderjyske langt ude i tovene, men de havde nogle dygtige spillere. Især Noah Gaudin, siger HC Midtjylland-spilleren Jonas Langerhuus til TV 2 Sport.

HC Midtjylland har nu tabt sæsonens første fem kampe og er fortsat uden point på sidstepladsen.

Sønderjyske, som har tabt til Skjern, Bjerringbro-Silkeborg og GOG, har fire point på niendepladsen.