Annonce
Erhverv

Vækst sikres med udsatte ledige

Marianne Lyngberg Nilsson (stående) fra Cabi slog fast, at der fra kunder og samarbejdspartnere bliver stillet større og større krav til virksomheders CSR-politik, hvilket også gør socialt ansvar i virksomheden til et afgørende konkurrenceparameter. Foto: Jan Knudsen

Projekt fokuserer på at få udsatte ledige til at bidrage med arbejdskraft i virksomheder, der i forvejen har vanskeligt til at rekruttere arbejdskraft.

Der er i nogle brancher på Lolland-Falster mangel på arbejdskraft. Ifølge projektleder og kompetencekonsulent Lise Damsbo Savic, Business Lolland-Falster, vil manglen på arbejdskraft i landsdelen blive mere udtalt de kommende år og vil også sprede sig til flere brancher.

Det var en af pointerne fra projektlederen, da Business Lolland-Falster i samarbejde med landsdelens to kommuner og netværkshuset Cabi havde inviteret lokale virksomheder til netværksmøde om projektet Rekruttering fra Kanten på Milling Hotel Søpark i Maribo.

Projektet fokuserer på at få udsatte ledige til at bidrage med arbejdskraft i virksomheder, der i forvejen har vanskeligt til at rekruttere arbejdskraft.

I mere end tre år har projektet eksisteret på Lolland-Falster, og i perioden har 1.303 borgere været en del af projektet, hvor det er lykkedes at få 29 procent af borgerne i beskæftigelse i intervallet fra få lønnede timer om ugen til fuldtidsbeskæftigelse.

- Det er en højere andel end andre steder i landet, påpeger projektleder Trine Thomsen, Cabi, som fortæller, at man i projektperioden foreløbig har været i kontakt med cirka halvdelen af landsdelens udsatte ledige.

- Det vil vi i høj betegne som en succes - ikke mindste set i lyset af, at projektet det seneste år har været vanskeliggjort af corona, siger hun.

Teamleder Trine Lynggaard (forrest til højre) fra Føtex i Nykøbing, fortalte om erfaringer med at ansætte udsatte ledige først i praktik og siden med lønnede timer. Foto: Jan Knudsen

Honorerer vækst

Budskabet på netværksmødet til virksomhederne lød blandt andet, at udsatte ledige kan sikre, at virksomheder får både hænder og kvalifikationer nok til at honorere vækst og afledte opgaver fra Femern-projektet.

- Ledere i små og større firmaer har udfordringer med at høste meromsætning, fordi de erfarne faglærte også skal vaske bilen, pakke ud og sortere affald. Løsningen kan for mange være at bruge spidskompetencer bedst muligt og investere i løsning af småopgaverne gennem ansættelse af udsatte ledige, sagde Trine Thomsen.

Annonce

Holdopstillingen

Som Michael Gerhard Jensen, faglig koordinator i Jobcenter Guldborgsund påpegede, så handler det om at lave den rigtige holdopstilling og drog paralleller til fodboldverdenen.

- Man skal stå rigtigt på banen. Det vil sige, at vi ikke skal sætte holdets bedste angriber til at agere målmand. Det vil være spild af angriberens spidskompetencer. Så man skal i virksomhederne tænke i at stå rigtigt på banen, sagde han.

Annonce

Stor succes

Helle Hansen, rengøringsleder i Lalandia, og teamleder Trine Lynggaard fra Føtex i Nykøbing, fortalte om deres erfaringer med at ansætte udsatte ledige først i praktik og siden med lønnede timer.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan de er vokset i den periode, de har været hos os. De har fået selvtillid, og der er tale om stabile og loyale medarbejdere. Nogle af medarbejderne er nu faste afløsere i ordinær beskæftigelse, fortalte Helle Hansen, der beskriver projektet som en kæmpesucces.

Samme melding lød fra Trine Lynggaard.

- Vi har en udenlandsk ledig tilknyttet Quick Food i ialt 26 uger, hvor det var sprogbarrieren, der var den største udfordring. Men stille og roligt blev vedkommende løftet og er nu fastansat på 25 timer om ugen, fortalte hun.

Begge slog dog fast, at det er vigtigt, at man som arbejdsgiver udviser rummelighed og tålmodighed.

Marianne Lyngberg Nilsson fra Cabi slog desuden også fast, at der fra kunder og samarbejdspartnere bliver stillet større og større krav til virksomheders CSR-politik, hvilket også gør socialt ansvar i virksomheden til et afgørende konkurrenceparameter.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Annonce
Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Annonce
Annonce