Annonce
Politik

V vil vinde valg på velfærd og klima

Ole K. Larsen gjorde det halvvejs i valgperioden til en øvelse at se tilbage på, hvad han havde udrettet, og han kunne lide, hvad han så. Foto: Anders Knudsen

Venstre vil være den borgerlige garant for grøn omstilling, siger spidskandidat Ole K. Larsen.

GULDBORGSUND Selv om kun 3 af 29 pladser i byrådet ved valget i 2017 blev besat af Venstre, som dog siden fik selskab af to afhoppere fra DF, er målsætningen at sikre borgmesterposten ved valget i november.

- Det går vi til valg på, og det er mit eget succeskriterie, foruden at vi skal have flere mandater, siger partiets spidskandidat i Guldborgsund Kommune, Ole K. Larsen, der sidder i sin første periode i byrådet.

Det bliver med et valgprogram, hvor klassiske centrumvenstre-mærkesager er centrale.

- Fokus bliver entydigt på velfærd, særligt i forhold til de ældre. Havde vi haft formandsposten på det område, var der mange ting, vi havde gjort anderledes, siger han og uddyber:

- Madsagen er håndteret helt forkert. Grundliggende er værdig ældrepleje, at der er medbestemmelse på eget liv, og det gælder i høj grad, hvad man får at spise. Vi skal have varm, hjemmelavet mad tilbage på ældrecentre, som ældre efterspørger.

Menneskesynet på plejecentrene er et andet eksempel ifølge politikeren.

- Har en bestyrelse det daglige tilsyn, så kommer der ikke til at foregå grimme ting. Andre kommuner har eksempler på, at det er gået helt galt med arbejdet med mennesker der, og det vil betyde meget, hvis pårørende og foreninger får tilsyn på plejecentre. Vi ser, at det giver god mening i skoler og børnehaver, så selvfølgelig kunne det også gøre det på plejecentre.

Ting skal gøres smartere

Og så fylder bæredygtighed også meget for Venstre, lyder det fra Ole K. Larsen.

- Vi skal være den borgerlige garant for den grønne omstilling. Det skal gøres klogt og på en måde, hvor vi skaber udvikling, siger han og fortsætter:

- Vi tror ikke på, at der er en masse ting, vi skal stoppe med at gøre, men på, at vi skal gøre ting smartere. De Radikale mente for nylig i en artikel, at vi ikke skal udvide E55, fordi folk alligevel skal over i kollektiv trafik, men elbiler er jo også grønt, og det kører folk i fremtiden.

Elbilsladestandere er et eksempel på infrastruktur, der skal prioriteres.

- Det er helt fjollet, at man taler om, at vi har så meget grøn strøm, men ikke kan få det væk. Der skal bare lægges nogle kabler, for det skal ikke være en stopklods. Og det kan undre mig, at mens vi med rette er stolte over, at vi laver sukker til hele landet og ude i verden, så bliver det med strøm hurtigt til menighedsrådspolitik. Der er man ikke stolt over at producere til resten af landet, og det skal vi selvfølgelig være, siger han.

Annonce

Har haft god første periode

Borgeres fokus vil også være på velfærd og grøn omstilling frem mod, at krydset skal sættes, mener Ole K. Larsen. Derudover peger han på borgernes rettigheder som et tema.

- Instruks- og sommerhussagen er gode eksempler, for der er der elementer af det med borgernes rettigheder og systemets behov for at styre. Det kunne blive et element, og det vil vi finde interessant, for vi er helt klart af den holdning, at borgernes behov kommer først.

Når interviewet kommer ind på, hvordan partiet ønsker, at kommunen udvikler sig de kommende år, er klimaet igen en spiller.

- I forhold til bosætning og turisme er der en fordel i at promovere os på det grønne område. Vores fødevaresektor taler også ind i det, at det er naturligt med bæredygtighedskonceptet med de lokalt producerede fødevarer, siger han.

Generelt skal kommunen være ambitiøs i udviklingen af turisme, herunder ved at udfordre de regler, der er for anlæg, hvor man kommer tæt på kyster:

- Der skal vi helt klart søge de dispensationsmuligheder, der er, for der kan vi hurtigt udvikle os.

Fokus også på landdistrikterne, og ikke kun hovedbyerne, er vigtigt, og politikeren påpeger i den forbindelse, at partiet fik indført en landdistriktspulje i det seneste budget.

Små ting, som at invitere små spillere fra omegnsklubber ind og spille kamp på NFCs stadion, efter det har fået lys og varme i banen, kan være med til at binde kommunen sammen.

Mens det ligger ude i fremtiden, ser Venstremanden tilfreds tilbage på sin første byrådsperiode. Mærkesager om en veteranstrategi, aftale om nyttejob og flere penge til ældre og skoler og lavere skat blev alle realiseret, påpeger han:

- Det er vigtigt for mig at se, om jeg har fået de ting igennem, jeg er gået efter, og det, synes jeg, i høj grad er lykkedes.

Læs også artiklen: "Begejstret over stærke kvinder på stemmeseddel"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 29/4-2021

Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce