Annonce
Ugeavisen Lolland

Varmen var hård for markedet

Antonio står her mellem sine to kolleger i boden. De deler sammen et sommerhus på sydkysten, så de får også lidt tid til at nyde den skønne Lollandske natur. Foto: Daniel Brøns
23 handlende fra Internationalt Marked gæstede i sidste uge Lolland for første gang i en årrække. Desværre lagde varmen en dæmper på handlen, men salget var godt nok til, at markedet planlægger at vende tilbage.

MARIBO: Klimabevidste forbrugere fik i sidste uge chancen for at rejse hele Europa rundt midt i Maribo - takket være 23 handlende, der især medbragte madoplevelser fra de lidt sydligere himmelstrøg. Og det benyttede mange lokale og turister sig af i løbet af ugen, hvor man kunne spise franske, tyske og engelske retter midt på torvet ved hyggelige borde og stole, der var sat op til lejligheden.

Og om formiddagen, da redaktionen kiggede forbi, var der en behagelig kølig stemning med mange, der lige skulle købe ind og få frokosten og stemningen med med. I teltet med italiensk pesto og andre specialiteter møder vi Antonino Scimemi, der ekspederer en del lækkerier over disken. Og han er relativt tilfreds med salget.

- Jeg vil kalde det et middelgodt salg. Hverken godt eller skidt, men i hvert tilfælde godt nok til, at vi kommer tilbage, siger den handlende, der oplyser, at solskinsøen Bornholm altid sætter overliggeren for det bedste salg.

Annonce

- Der skal mange flere turister til, inden Maribo kan slå dem, griner han og fortæller, at de handlende mange steder reelt har underskud og tjener for lidt på at stå der.

- Der er jo mange udgifter også. Vi betaler færger, overnatning i sommerhuse, strøm og afskrivning på alt det udstyr, som vi kører rundt med, siger den handlende, der helst ikke vil tale om, hvilke byer, der er dårligst.

- Mange var ret utilfredse med salget i Holbæk, men det var nok fordi vi valgte at blive der i to uger, og det er for meget, siger sælgeren, der dog på alle måder er i godt humør i år.

- Vi tjener bedre end ved markeder i Italien, så det er turen værd. Og så skal du huske på, at vi sidste år havde corona, og det medførte, at markedet var en katastrofe for mange af os, siger den handlende, der er overbevist om, at boderne med varm mad trækker kunder til.

- Der er mange ovre og spise tyske pølser og få sig en øl, og fish and chips er også utrolig populært siger han og peger på den franske bod, hvor retter med ris, kød og grøntsager i alle farver også tiltrækker sig en kø.

- Det er sådan vi ønsker det, så kan vi hele tiden skabe nye spændende tiltag, så får folk også lyst til at komme, så måske bliver vi flere end 23 boder næste år. Det vil tiden vise, siger sælgeren, der nu rejser videre til Esbjerg og Haderslev, inden sommeren er forbi, og turen atter går sydpå.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Annonce
Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Forsiden netop nu
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Annonce
Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Skolelukning

BORGERFORENING KRITISERER FEJL OG MANGLER I SPAREFORSLAG

Lolland

CITY ROCK GENÅBNER SOM DINER OG VÆRTSHUS

Guldborgsund

KONKURS TRUER SPORTSCENTER: UDVALGSFORMAND TAGER FAT MED DET SAMME

Lolland

FLERE BENYTTER SIG AF SPROGSKOLE

112

KØRTE 113 KM/T I 60 KM-ZONE

Energikrise

SAKSKØBING SPORTSCENTER ER AKUT LUKNINGSTRUET

Annonce
Annonce