Annonce
Politik

Venstre: De Radikale går en ny vej med 2030-plan

Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Der er gode elementer i De Radikales 2030-plan, som ifølge Troels Lund Poulsen går imod regeringens politik.

Mange elementer i De Radikales 2030-plan strider imod den linje, som S-regeringen har stået for de seneste tre år, og som har fået opbakning af De Radikale, der agerer støtteparti.

Det mener Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

Planen præsenteres onsdag i forbindelse med De Radikales sommergruppemøde. Men dele af planen er allerede ude i Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lund Poulsen er overordnet tilfreds med, at De Radikale nu fremlægger en plan. Den vil ifølge Lund Poulsen "gøre Danmark rigere".

Men ikke alle elementer i planen fungerer for Venstre. Eksempelvis vil De Radikale afskaffe efterlønnen og barbere boligejernes rentefradrag. Det vil Venstre ikke være med til.

Til gengæld er Lund Poulsen ganske begejstret for De Radikales ambition om at øge mængden af arbejdskraft, altså arbejdsudbuddet, med knap 23.000 personer.

- De Radikale har nu en plan, som står i skarp modsætning til det, som partiet har været med til at legitimere de seneste tre år, siger Lund Poulsen.

2030-planen fra De Radikale skal ifølge partiet lægge pres på statsminister Mette Frederiksen (S), og den skal ses som en håndsrækning til blå blok.

Det er De Radikales ambition om at lave en bred regering hen over midten af dansk politik. Mette Frederiksen har selv luftet samme tanke, mens Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ikke kan se scenariet for sig.

- Jeg synes, at man skal lade vælgerne tale. For os er det afgørende, at vi får en anden regering, hvor Mette Frederiksen ikke længere får lov til at lede Danmark.

- Vores udgangspunkt er, at det er Jakob Ellemann-Jensen, der er statsminister. Og så håber vi, at vi kan samle de blå partier til en dagsorden, der gør Danmark rigere.

Politisk kommentator Hans Engell kalder 2030-planen et mindre udspil, der ikke flytter rundt på mange milliarder.

- Men det giver De Radikale noget, de kan pege på, når de bliver spurgt, om hvad de politisk selv vil. Ud over folketingsvalg og en bred regering og ønsket om igen at være midterpartiet, der afgør, hvem der kan danne regering.

- De Radikale har vel følt, at det var lidt fattigt, når regeringen på et tidspunkt kommer med sin store 2030-plan, at de ikke selv havde noget konkret at byde på ud over politisk taktik.

- Nu har de lidt at lægge på bordet i forhandlingerne ud over kravet om et folketingsvalg inden 4. oktober. Og det er fortsat det tema, jeg tror, vil have det store fokus på deres pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet i dag (onsdag, red.)- mere end deres 2030-plan, siger Hans Engell.

/ritzau/

  • Boligudspil fra Venstre
    Venstres Troels Lund Poulsen mener, at der er både gode og mindre gode elementer i De Radikales 2030-plan, men det vigtigste for ham er, at partiet går i en anden retning end regeringen, som de seneste tre år har fået støtte af netop De Radikale. (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce
Politik

Fødevareminister: Danmark er godt rustet i tilfælde af en fødevarekrise

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem