Annonce
Guldborgsund

- Vi lejer ikke det, vi har aftalt

Guldborgland Bådelaug havde for et par år siden en plan sammen med kommunen for at renovere Guldborg Havn, men den er dog blevet skrinlagt. Foto: Flemming Keith Karlsen

Guldborg Havn bliver ikke vedligeholdt godt nok, mener bådelavsformand.

GULDBORG På Guldborg Havn er havnens molehoved så småt ved at løbe ud i Guldborgsund, og de nødtørftige reparationer, der er blevet udført på stedet, er for længst slidt væk.

I Guldborgland Bådelaug har man henvendt sig til Guldborgsund Kommune flere gange med det mål at få renoveret havnen.

- Det er kommunens ejendom. Vi har i og for sig ikke noget med det at gøre, vi lejer det bare af kommunen, men det, vi lejer, er ved at falde fra hinanden. Vi mener ikke, vi lejer det, som vi har aftalt, vi skulle leje, fortæller Preben Kristensen, der er formand for Guldborgland Bådelaug.

For fem år siden var der en plan for at renovere havnen, men den plan faldt dog fra hinanden.

- Og vi har ved flere lejligheder spurgt, om vi ikke skulle komme i gang igen, men der sker ikke noget. Hvis du spørger mig, er kærligheden til deres egne havne større end dem, der er drevet på privat basis, fortæller formanden.

I april besluttede byrådet i Guldborgsund Kommune at rykke rundt på 24,5 millioner kroner af Teknik og Miljøs anlægsbudget. Dette betød blandt andet, at man fandt penge til i år at bygge ladestandere til elbiler flere steder i kommunen og rense sejlrenden ind til Slotsbryggen i Nykøbing. Ifølge bilaget til sagen kunne Guldborgland Bådelaug se frem til to millioner kroner på næste års budget, men puljen er dog en generel pulje til vedligeholdelse af alle kommunens lystbådehavne, præciserer lederen af de kommunale lystbådehavne i Guldborgsund Kommune, Jørgen Hilleke.

- Guldborg står nok lidt for tur. Men der er et løbende behov for at vedligeholde lystbådehavnene, for at sige det pænt, og der indgår det i den samlede pulje, fortæller han og tilføjer, at det dog ikke er helt forkert at kalde budgetposten Guldborgland Bådelaug.

- For der er byttet om på nogle penge, de skulle have til en anden renovering, forklarer Jørgen Hilleke, der dog tager forbehold for, at andre steder kan komme først.

- Vi kan jo være udsat for, at noget falder sammen omkring ørerne på os. Det har vi faktisk været udsat for et par gange. For eksempel så vi det med østmolen i Stubbekøbing Havn, som vi renoverede her i foråret, fortæller han.

Sidste år begyndte Stubbekøbing Havns yderste østvendte mole at styrte i havet. I januar og februar i år blev der slået nye spunsvægge i molen samt monteret træbolværk. Det samme er der behov for på Guldborg Havn, mener bådelavsformand Preben Kristensen. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Hul i spunsvæggen på Guldborg Havn har de seneste par år fået det grus og de sten, molen består af, til langsomt at sive ud i Guldborgsund. Det har skabt sprækker i den ovenliggende asfalt. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce