Annonce
Guldborgsund

Vide rammer i det hvide telt

Pernelle Bisgaard (til venstre) og Minna Kinch laver kreative projekter for børn ugen ud. Foto: Jan Knudsen

BILLEDSERIE: Ugen ud bliver sommeren på Marielyst lidt mere kreativ.

MARIELYST Karoline på seks år kigger undersøgende på den figur, hun har lavet. Et hvidt hoved, muligvis en mellemting af en enhjørning og en bamse. I hvert fald helt sin egen og ikke færdig endnu.

- Det ville være mærkeligt, hvis den havde tre øjenvipper på det ene og ingen på det andet, konstaterer hun og går videre med at forme tre øjenvipper i foamclay, der modsat modellervoks hærder hårdt op.

Foamclay-workshoppen er en af mulighederne for at være kreativ i det hvide telt på pladsen ved Marielyst Street Food. I det står Pernelle Bisgaard og Minna Kinch, som også ejer webshop og butik Hulter til Bulter i Bagsværd. De er begge uddannede pædagoger, men deres butik og workshops går efterhånden så godt, at de efter ferien, de blandt andet holder på Marielyst, har besluttet at hellige sig drømmen om at gøre verden mere kreativ.

- Det er ikke kun for børn. For at skabe noget skal man kunne bruge sin forestillingsevne, og det gælder både store og små, siger Pernelle, der sammen med Minna startede Hulter til Bulter på en ide om at lave en slags bland selv-koncept med kreative ting.

- Vi fandt hurtigt ud af, at de fleste mennesker har brug for en eller anden ramme at være kreativ indenfor. Men så kan de sagtens blive mere modige og bryde rammerne lidt. I går havde vi for eksempel en, der brugte det orange i vores elefantpakke til at give elefanten en hanekam, siger hun.

Elefantpakken er netop et eksempel på de, i bogstavelig forstand, kreative pakkeløsninger, som Pernelle og Minna gik i gang med at udvikle. I dag tilbyder de også kreative workshops.

Det falder i temmelig god jord hos forældrene til dagens lille gruppe. Blandt andre Cecilie Ravnborg, der samme med manden og to børn netop har startet sommerhusferien med at besøge Marielyst Street Food og det kreative telt:

- Jeg synes, det giver os voksne frihed til at sidde lidt længere over maden, når børnene også gider at være her. Alle bliver stimuleret. Det er et stort aktiv, mener hun.

Børnene har næsten alle færdiggjort deres fantasifulde hoveder på stilke, og størstedelen rykker videre til bordet, hvor de maler deres egne frisbee'er. Forældrene klarer betalingen. Ferie.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.

Med ryggen til er det Ludvig på syv år, og til venstre for ham femårige Ella med far Martin Mielko (til venstre), og forrest til højre ses Cecilie Ravnborg. Foto: Jan Knudsen
Rikke Cramer og sønnen Lukas. Han er fem år, men bliver seks om to uger. På den ene side er hans figur en mariehøne, på den anden en giraf. Foto: Jan Knudsen
Karoline med sin fantasifulde figur med øjenvipper på begge øjne. Bag hende suger Villads på ni år i en slushice. Foto: Jan Knudsen
- Det gode ved at være kreativ for og med børn er, at det ikke handler om at nå et særlig resultat. Det er bare eventyr, siger Pernelle Bisgaard. Foto: Jan Knudsen
Frisbee-workshoppen er et forsøg på at få flere drenge med. - De fleste drenge er faktisk meget kreative, men det tror de voksne ikke, fortæller Pernelle Bisgaard. Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce