NFC hentede sæsonens første sejr i Hellerup

Det blev en snæver 1-0 sejr på udebane i Sydbank-pokalen, der også bød på strafferedning og to nye debutanter i mørkeblåt.

HELLERUP: Det kan ikke understreges, hvor vigtigt det er hurtigt at komme tilbage fra et nederlag - særligt med den måde, Nykøbing FC præsterede uden klubbens talisman, Mathias Gehrt, mod Hvidovre sidste weekend.

Derfor var det også en stærk startellever, der dog bød på nogle nye ansigter ift. kampen mod Hvidovre - blandt andet var 17-årige stjernespire Ole Jakobsen, Simon Madsen og Jacob Blach med fra start, og ellers var Nikolaj Bonde i 10'er rollen med Emeka Nnamani på fløjen og Ahmed Hassan i midten.

NFC startede kampen bedst, men de første 10 minutter bød ikke rigtigt på de store chancer til nogen af holdene.

Men lige som kampen nåede at blive statisk, dukkede nyindkøbet fra Næstved op for at score sit andet mål i sine tre første kampe for NFC.

Simon Madsen var løbet frem på kanten, og herfra fandt han Ahmed Hassan, der køligt tog et træk og bankede den i stolpen og ind til stor jubel for de medrejsende fans fra Nordkurven, hvis trommer fyldte HIK's anlæg.

Takterne for NFC var overordnet set positive på trods af ændringerne i startelleveren, men selvom favoritværdigheden lå hos 'bjørnene', da de spiller i en række over, så viste HIK indimellem tænder.

Sydbank pokalturnering, fodbold:

Hellerup IK - Nykøbing FC: 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 (41. min.) Ahmed Hassan.

Ingen advarsler.

Dommer: Patrick Stenzel Rasmussen - udemærket.

Tilskuere: 160 på HIK's anlæg.

Blandt andet i 42. minut, hvor der blev dømt straffe mod NFC for hånd på bolden i eget felt.

Det var Morten Bank, der stod på kassen, og han reddede sikkert HIK's forsøg. Keeperen stod i øvrigt sin nok bedste kamp i NFC-trøjen, men han var ikke den eneste, der gjorde sig positivt bemærket.

Anden halvleg stod i udskiftningernes tegn, og før man vidste af det, stod der et hold af - meget - unge mænd, der talte både Oliver Baltzer, Noah 'Dinger' Skovgaard, Lucas Nyman, Rasmus Johnsen, Elias Gärtig, Jacob Blach, Nikolaj Bonde og Marcus Backmann.

Sidstnævnte stod for dagens tragedie, da Backmann har været gennem et sandt skadeshelvede, der i kampen mod HIK blot blev forværret. Forsvarsspilleren blev skiftet ind og nåede 11 minutter på banen, før han igen måtte skiftes ud i 73. minut med, hvad der lignede en mulig forstrækning.

Som kampen var ved at nå sin afslutning, åbnede tingene mere op. HIK kom bedre ind i rytmen, men de unge spillere fra Nykøbing FC ekspederede 1-0 resultatet hjem og kunne dermed registrere sæsonens første sejr mod hjemmeholdet fra 2. division.

Stort smil hos manager

Claus Jensen var efter kampen glad for præstationen, men også vemodig over Marcus Backmanns uheld.

- Jeg synes, alle gør et godt indhop i dag, og planen blev nogenlunde overholdt med undtagelse af super uheldige Marcus Backmann, som vi alle i den grad føler med, siger manageren.

Men derfor var der grund til optimisme over sæsonens første sejr.

- Til syvende og sidst er det det, det handler om; at vinde fodboldkampe. Vi elsker pokalturneringen og ved, hvad der kan ligge og vente forude i denne fantastiske turnering, siger manageren.

Til syvende og sidst er det det, det handler om; at vinde fodboldkampe

Claus Jensen

Med en gennemsnitsalder på under 21 med de spillere, der var på banen ved slutfløjtet, er der måske også anledning til at tænke på, hvad de her spillere kan blive i stand til.

- Vi har en kæmpe tro til drengene, men vi skal have tålmodighed med denne fase, vi er i. For der vil være udsving. Deres potentiale er stort, og alle ved, at vi har store drømme og ambitioner. Men allermest har de selvtilliden og modet til at præge kampene, når de får chancen, siger manageren til sidst.