NØRRE VEDBY: Lysten til at kokkerere for andre mennesker og sørge for at de får en god fest, har kokken René Hinsby fået ind med modermælken. Hans forældre var i mange år værtspar i Torkilstrup og Gundslev Forsamlingshus og hans mormor drev både Tingsted Forsamlingshus og Eskilstrup Hotel.
Mandag 1. august er det 25 år siden, at han overtog nøglerne til Vig-gaarden i Nørre Vedby, og glæden ved at være vært er intakt.
- Jeg synes, at tiden er gået så hurtigt, lyder det fra René Hinsby, der markerer jubilæet med åbent hus fredag 12. august.
Da René Hinsby overtog Vig-gaarden arbejdede han som kok på Menstrup Kro, men det måtte han skippe på grund af leddegigt.
- På et tidspunkt var jeg så hårdt ramt, at jeg gik på krykker, og så måtte jeg stoppe på Menstrup, fortæller han og fortsætter.
- Heldigvis får jeg nu noget medicin, som holder sygdommen nede. Faktisk kan jeg i dag slet ikke mærke den. I dag arbejder jeg som brolægger, og det er fantastisk, at jeg ikke kan mærke min sygdom.
Brolæggerjobbet giver ham frihed til selv at bestemme sin arbejdsdag.
- Så hvis jeg har et arrangement på Vig-gaarden om fredagen, arbejder jeg bare længere de fire første dage af ugen og holder fri om fredagen fra brolæggerjobbet. Jobbet reddede mig også igennem coronaen, fortæller René Hinsby.
Vig-gaarden er ikke en a la carte-restaurant. Alle arrangementer er planlagte, og som for 25 år siden er der bankospil om torsdagen og Nørre Alslev Rotary holder sine møder på Vig-gaarden.
I køkkenet er det René, der huserer, og han laver de retter, som kunderne vil have. Derudover har han hjælp til serveringen og måske er næste generation på vej. I hvert fald giver Renés datter Ann Sofie på 17 ofte en hjælpende hånd, ligesom hans mor Tenna på 76 år heller ikke er bleg for at give et nap med.
- Hun kan faktisk ikke lade være og siger aldrig nej, siger René Hinsby.